La Vie en Rose


Pastanin adi ne guzel degil mi? Tadi da cok guzeldi ama goruntu istedigim gibi olmadi. Neden mi? Keki yaptikdan sonra iri bir catalla kekde sirayla delikler acmak gerekiyor, ben bunu tam yapamadigim icin pembe renkli damarlar tam belli olamadi. Ama soyledigim gibi tadi cok guzeldi.

Tarif soyle;
Malzemeler;

- 1 adet hazir pandispanya ya da yapmak icin:
- 4 adet yumurta
- 4 kahve fincani seker
- 4 kahve fincani un
- 1/2 paket kabartma tozu

- 450 gr cool whip (ya da bir paket krem santi)
- 1 kucuk paket cilek ya da herhangi bir kirmizi renkli jole

Yapilisi;

- Keki kendiniz yapacaksaniz, yumurtalari sekerle birlikte en az 10 dk cirpin. Unu ve kabartma tozunu ayri bir kapda karistirip karisima ekleyin. Unu yumurtali sekere yedirin ve yaglanmis ya da yagli kagit serilmis 23 cm lik pandispanya kabina bosaltin. 180 C de pisirin.
- Krem santiyi uzerindeki tarife gore hazirlayin.
- Keki kalibindan cikardiktan sonra pastayi koyacaginiz kaliba alin. Iri bir catalla sirayla kekde centikler acin. Bunlari acarken olabildiginde kekin dibine erismeye calisin. Ben her ne kadar cok dikkat ettimse de gordugunuz gibi uzun ve yeterince kalin seritler olusmadi.
- Joleyi tarife gore hazirlayin, kekin uzerine dokun. Deliklerden akmasina ozen gosterin.
- Bu sekilde dolapda yarim saat bekletin. Sure sonunda keki ikiye bolun. Arasina kermayi surun, ikinci parcayi kapatin ve kalan kremayi yayin. En az 3 saat buzdolabinda bekletip servis yapin.

Notlarim: Sadece krem santi bir miktar agir derseniz, buradaki kremayla da deneyebilirsiniz. Belki biraz daha hafif olabilir.Bazi arkadaslar onceki postada uzerindeki suslerle ilgili sormuslar:) Marketden hazir aldigim sekerler onlar:)
Hepinize guzel gunler diliyorum...
Sevgiyle, dostlukla......

Yorumlar

  1. hanife,
    çok pratik ve lezzetli bir pastaya benziyor..çok hoşuma gitti :)
    ellerine sağlık..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Bu guzel pastanin adini okuyunca epey bir eskilere gittim, annem Edith Piaf'i cok sever, benim cocuklugumda evimizde butun plaklari vardi, hep dinlerdi, bu sarkida La Vie en Rose en sevdigi sarki idi :))
    Pastana guzel yakismis bu isim,
    yapimi kolay bir lezzet sanirim, dagilma isini cozemedim, pastaya SIKIlan karisimin dahami yogun olmasi gerekiyor acaba,
    ellerine saglik, opuyorum seni ve egemi.
    zeynep

    YanıtlaSil
  3. Burcu'cugum,
    Cok tesekkur ederim.

    Zeynep'cigim,
    Ben de Edith Piaf i cok severim. Bu sarkida en savdiklerimdendir. TArifi bir dergide gormustum ve ismini bu sekilde vermislerdi. Ben de o yuzden ayni ismi kullandim:)
    Iri catllar varya, hani izgaraf falan icin. Onunla keke centikler aciyoruz sira sira. Sonra joleyi dokuyoruz, ben de senin soyledigin gibi, biraz daha az sivi yaptim joleyi. Ama sanirim delerken biraz daha kalin yapmak gerekiyor. Ama sorun degil tabii:) Tadi gercekten cok guzel.

    YanıtlaSil
  4. Bence de tadı önemli, görüntüyü nasıl olsa yerken bozacağız :)) Pastanın görüntüsü bence gayet güzel, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Hanıfecgım pasatanın gorunusu bır harıka,tadınında o kadar guzel olacagını tahmın edıyorum ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  6. Hanife çok güzel bir pasta olmuş, yapımı kolay ve çok da hafif olduğuna eminim. Eline sağlık!

    YanıtlaSil
  7. ben pastami sesli istiyorum hanife'cigim.. yaninda sarki da söyler misin? (kizacaksin simdi ne çok sey istiyor bu kadin diye ama içimden geldi)
    tijen

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Tuhfe, Sebnem ve Sibel,
    YAziklariniz icin cok tesekkur ederim..

    Tijen,
    Inan o yetenegim o kadar az ki. Mirildanmama bile dayanamazsin, ama eger istersen edit Piaf'tan ya da Patricia Kaas'dan dinletebilirim:)

    YanıtlaSil
  9. Bu yapilacak, yapilacak da yine kendimce senden bir eksi benden bir baska malzemeyle. Buzdolabinda biriken, daha önce votkalara basilmis kirmizi meyvelerimi (visne, kizilcik ve bogurtlen) cekirdeklerinden ayirip pürelestirip, sekerle kaynattim. Muhtesem bir sos oldu. Dondurma, pandispanya ustune kullandim, es dost pek begeniyor. Iste o sosla yapalim bakalim dedim. Jolenin burada butunlestirici bir amaci var mi, bilemedim? Dur bakalim... Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  10. Oya'cigim,
    Ne hoz fikir, ben senin kadar yaratici degilim. Bu sekilde inan cok daha guzel olacaktir. Aslinda joleyi pek kullanmam, ama bu pastanin goruntusune hayran olmustum, o yuzden kullandim. Senin sos cok iyi gider eminim. Bu arada elmalari denedim, biraz agdali oldu ama cok guzel oldu..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver