Yalanci Su Boregi



Bu tarifi gecen sene, portakal agaciyla daha yeni tanistigim siralarda yorum yazan arkadaslardan bir hanim vermisti. Kendisine nasil ulasacagimi bilemedigimden tarif defterine not yazdim. Belki kendisini bulup izniyle yayinlayabilirim diye. Ama ses gelmedi henuz kendisinden:)
Ben de yayinladim, belki takip ediyorsa sayfalarimi buraya notunu yazar..
Egg roll hamuru Cinlilerin yagda kizarttiklari bir tur boregin hamuru. Normal olarak hamurun icine cesitli malzemeler konularak sigara boregi gibi siviyagda kizariyor. Biz farkli bir amac icin kullandik, yurt disinda yasanyanlar ve su boregi gibi zahmetli boreklere vakit ayiramayan hanimlar icin ideal bu tarif. Lezzeti konusunda tek soz soylemem, ama hamur biraz kalin fotografta da gordugunuz gibi. Ama olsun dedirtecek kadar lezzetli..

Malzemeler;

- 450 gr egg rol hamuru (dondurulmus sekilde satiliyor)
- 150-200 gr tereyag (erimis)
- 350 gr beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- kaynamis su

Yapilisi;

- Peyniri rendeleyin ve maydanozlari ince ince kiyip karistirin.
- Hamurlari kaynayan suya ikiser, ucer atin ve 10 dk kadar haslayin. Kevgire alip soguk suyun altina tutun. Bir miktar suyunu suzdurun.
- Suzulmus hamur parcalarini borcama sirasiyla dizin. Her bir kata kasikla erimis tereyag gezdirin.
- Ben iki kata malzeme koydum, siz arzu ederseniz tek kata yayabilirsiniz malzemenizi. Hamurun ucte birini serdikten sonra peynirli harcin yarisini yayin. Hamurlari yeniden yerlestirin, kalan peynirleri de ekledikten sonra ayni isleme devam edin.
- Tum malzeme bitince uzerine tereyag gezdirin. 200 C de uzeri kizarana kadar pisirin..
Afiyet Olsun..

Yorumlar

  1. sevgili hanife ellerine saglik nerde satiliyor adi ne yazabilirmisin senin su pratik taifler acayip isime yariyor sevgiler hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Aybala,
    Buradaki marketlerin cogunda, donmus yiyecek reyonlarinda bulabilirsin. Ya da belki Cin bakkallarinda. Ben burada her marketde buluyorum. Egg roll wraps adiyla satiliyor..
    Umarim bulabilirsin..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Selam Hanife,
    Ben sitenin siki takipcilerinden Didem Altun.Tarifimi yayinladigini gorunce cok sevindim ve cok mutlu oldum.Ayrica yayinlamak icin izin istemissin anlasiliyorki becerikli oldugun kadarda ince fikirlisin.Bu tarifi ilk geldigim zamanlar yazdigim icin eggrolllarin kalin ve ince olarak satildigini bilmiyordum ve onun icin eggroll demistim ama bu tarifte kesinlikle kalin olan eggroll hamuru kullanilacak cunku cok inceleri denedigimde sonuc husran oldu yani hepsi dagildi.Ikinci olarakta ben hamurlari iki dakikadan fazla haslamiyorum belkide senin yaptiigin daha iyidir ama sanki hamur cok kaynatildikca onlarinda dagilacagini dusunuyordum, belliki sende oyle birsey olmamis.Ucuncusu ise haslanmis hamuru soguk su dolu kaseye koyuyorum ve ardundan cok bekletmeden ter cevrilmis kevgirin uzerine hamuru serip suyunu suzuyorum.Diger kisimlar ayni yazdigin gibi yapilacak.Aslinda kolay ve denemeye deger bir tarif.Hic denemedim ama belki uzerine soda dokulerekte farkli bir yontemde deneyebiliriz diye dusunuyorum.simdilik bu kadar
    Bu arada umarim yeni actiginiz mekanda size ugur getirir ve en
    iyi yerlere gelirsiniz.
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. sevgili hanife ellerine sağlık
    gercekten bu eggroll hamurunu cok merak ettim acaba milföyden yapsak olurmu?
    sanırım aynı olmaz
    cok güzel görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. hanife, buzlukda bekleyen eggrollerim var, bunu bu aksam bende yapacagim, bak tarifin sahibi Didem Altun dan mesajda gelmis, ne hos, ikinizede tesekkur ederim, paylastiginiz icin,
    ayy heyecan yaptim, benimkilere su boregi yaptim deyince tepkilerini merak ettim bir an :)))

    zeynep

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Didem,
    Inan uzun zaman oldu bu boregi yapali ve tarif defterinde senden haber ve onay bekdleim bu surede, ses cikmayinca yayinladim:) Sevindigine cok memnum oldum, senin adini kullanarak yayinlamak daha guzel.
    Ben tarifde 10 dk dedim ama cokda tutmadim acikcasi, bir dagilma olmadi, manti yufkasi kalinligina benim kullandigim hamurlar ve yirtilma disinda cok dagilmadi, lezzeti cok guzeldi. Sodali, bilmem nasil olur, ama elbetde denenebilir..
    Guzel tariflerin varsa boyle, bizlerle paylasirsan cok sevinirim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Burcukusu,
    Milfoyden olmaz diye dusunuyorum. HAslama olacagi icin olmaz. Yurt disinda yasiyorsan mutlaka Cin marketlerinde bulursun bu hamuru. Am Trukiyedeysen bulabilir misin, bilemiyorum..

    Ozlem'cigim,
    Cok tesekkur ederim canim.

    Zeynep,
    Kesinlikle dene. Sizinkiler bayilacak, hem sizinkilere kiymalida deneyebilrisin, Didem onu da cok tavsiye etmisti yanilmiyorsam..
    Yaparsan sonucu merak ederim, simdiden afiyet olsun..
    Sevgiyle.............

    YanıtlaSil
  8. bak bunu da denemek farz oldu! Hanife'cigim cok sagol yayinladigin icin, Didem'cigim sana da akil ettigin ve deneyimlerini paylastigin icin!

    YanıtlaSil
  9. harika bir fikir,ellerine saglik.ben de filo yufkalarlapeynirli boregi yapmayi dusunuyorum.acaba hic yag kullanilmiyor mu?bir desu yerine soda kullansam olur mu?

    YanıtlaSil
  10. su böregin bir harika,bende yapmayi düsünüyorum.Ama keske egg roll wrapsin resimlerini koysaydin(packung),yada hangi marka kullandigni yazsaydin.Hangi dükkanlarda bulunur ?bir dükkan ismi verebilirmisin arayip durmayalim..........

    YanıtlaSil
  11. Denersen umarim begenirsin Fethiye'cigim. Ben de yeniden Didem'e tesekkur ediyorum, paylasimi icin:)

    Merhaba,
    Su yerine soda?? Haslama icin olmaz tabi. Sanirim bu mesaji peynirli borege de yazmissiniz:)

    Ben Montreal'de yasiyorum. Buradaki tum buyuk marketlerde, Loblaws, Metro, Iga gibi hepsinde bulabilirsiniz. Ayric egg roll un resmi asagidaki linkde,
    http://www.foodsubs.com/Photos/eggrollskins.jpg

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Hanife ,Zeynep ve Fethiye asil ben size tesekkur ederim tum hunerlerinizi ve mutfaginizi bizimle paylastiginiz icin benimki sizinkilerin yaninya ufacik bir tarif.Hanifecigim bu arada ben tarif defterine uzun zamandir bakmiyordum onun icin goremedim senin yazindada oylesine tiklamistim birden kendi adimi gorunce acikcasi cok sasirmistim bu tarifi yazali o kadar cok uzun zaman olduki bir an benim tarifi baskasinin tarifi olarak dusundum cunku senin yaziyida sonuna kadar okumamistim.Zaten gorur gormezde hemen ceyapladim.Bu arada bazi arkadaslar sormuslar bu tarif icin benim kullandigim marka Azumaya ben bu egg rollu Walmart yada Kroger'dan aliyorum ama seninki farkli bir marka heralde.
    Sevgiler...
    Didem

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Didem,
    Burada Azumaya ismine ben rastlamadim, inan isminide hatirlamiyorum. Kutusundan cikarip koymustum dolaba. Burada Walmartta olup olmadigini bilmiyiorum ama sanirim yok. Ama Cin marketlerin cogunda olacagini dusunuyorum...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba sevgili Hanife,

    Haklisin, bizim kis cok erken geliveriyor.Havalar soguyunca daha da iyi gidiyor cay ve borek ikilisi:)

    Merak ettigim, bahsettigin hamur acaba bu bizim China marketlerde satilan biraz kalinca ucgen hamurlar mi? (Bir kez sigara boregi denemek gafletinde bulunmustum.)Acaba onlar mi?

    Bu arada eski adresim gecerli degil artik sevgili Hanife..Yenisini bildirecegim.

    Hayirli ramazanlar...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Deniz,
    Evet Cin marketlerinde satilan biraz kalinca hamurlar bunlar. Ancak benim aldigim ucgen degil kare seklinde. Bu borek icin daha iyi kare olmasi. Bulamazsan onunla da olur tabii, siralamasi belki biraz oyalayici olur o kadar..
    Denersen sonucu bildirirsin, sevinirim..
    Gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar Hanife,

    Ben 9 yil once Toronto`ya tasindigimda bu hamurlari gormus ve bunlardan su boregi, manti, cigborek yapmistim. O zaman boregimi yiyenler cok begenmislerdi ben de icadimla gurur duymustum. Benim farkli olarak yaptigim tek sey hamurlari hasladiktan sonra kevgire degil de bir mutfak havlusunun uzerine cikariyordum, boylece hamuru yirtmadan kullanabiliyordum. Bilemiyorum o zamandan mi sana ulasan tarif ama aklin yolu birdir derler. Bazen benim biraraya getirdigimi dusundugum iki-uc lezzeti foodtv`de de uyguladiklarini gorunce artik sasirmiyorum cunku gercekten dusununce farkli yerlerdeki, birbirinden hic haberleri olmayan insanlar ayni noktada bulusabiliyorlar.

    Ellerine saglik...

    Gulipek Sanli

    YanıtlaSil
  17. Belirtmeyiunuttum; Toronto`dan 2002 yilinda ayrildim

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Gulipek,
    Ben de ayni durumu yasiyorum kimi zaman, tarifini uydurdugum seylerin aslinda gercekten biryerlere uygulandigini gormek ilginc gelmisti, biraz mutfak merakindan belki. Ben Didem Hanim verene kadar bu hamurlardan haberim yoktu aslinda, gormemistim hic, ya da dikkatimi cekmemisti. Simdi arada yapiyorum. Sizin yonteminiz oldukca pratik, yani kagit havluya kurulama islemi.
    Gelecek sefer o sekilde denerim.
    Ben Montreal'de yasiyorum, Toronto'ya hic gitmedim, dusunuyoruz bir gidip gezmeyi. Siz simdi neredesiniz?

    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  19. Kagit havlu denemedim hic, belki yapisabilir. Ben kumas mutfak havlusu kullaniyordum.
    Biz simdi Riyad`dayiz ama Agustos`tan itibaren tekrar Toronto`da olacagiz... Gelirsen haberleselim.

    YanıtlaSil
  20. Toronto'ya kisa bir gezi planliyoruz bakalim, kismet. Tabii haberlesiriz, e posta adresini verirsen mail gonderebilirim gelmeden once..

    YanıtlaSil
  21. merhaba borek çok guzel gorunuyor yapmak istiyorum ama acaba bu hamuru fransada bulmam mumkun mu?dun buyuk bir markete baktim yoktu.ben biraz daha arastirayim iyisimi.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Reyhan,
    Cin ya da Asya marketlerinde bulabilirsin bu hamuru. Hamurun ismi tarifte belirttigim gibi Egg Roll hamuru. Umarim bulabilirsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver