En Pratik Tarifler

Ne kadar uzun zaman oldu buraya tarif eklemeyeli. Bu yazdiklarimda cok tarif sayilmaz aslinda. Sebnem sitem etmis gecen gun, canimsin:) Ben de en son ne yaptiysam soyle pratiginde otesinde son surat onlari bari cekeyim dedim. gonlu kalmasin sevenlerin..
Iste buyrun efendim, 10 dk da hazirlanan, ozellikle evin kucuk beyi icin yapilmis bolca faydali ve lezzetli bazi tarifler. Yeni birsey yok aslinda sadece biraz susleme ve Ege'ye ayni zamanda birkac sey yedirme vcabasi:)

Ilki yengec etli makarna. Hasladigim makarnlari bir miktar sivi yagda cevirdigim yengec etleriyle karistirdim. 2-3 dk cevirmek yeterli oluyor etleri. Cok lezzetli oluyor, eger benim gibi yengeci seviyorsaniz deneyin. Krema cok yakisacaktir bu yemege ama bende o gun olmadigi icin ekleyemedim. Denizden babam ciksa yiyenlerden oldugum icin bayiliyorum deniz urunlerine. Ana ogul afiyetle yedik:)



Basemel Soslu ve Cedarli Istiridye Mantar



Bir dis sarimsakla zeytinyaginda oldurdugum mantarlari harili ateste kavurdum. Mantarlari soyle bir kenara cekit bir yemek kasigi kadar kepek unumu kavurdum 2-3 dk. Sutu ilave edip hizlica basmael sosumu yaptim boylece. Sonra mantaralari ekleyip karistirdim, pisirdim bir sure. Cedar peynirleri rendelemeden (vakit yok ki) ekleyip mikrofirinda tuttum bir muddet. Siz firinda yapin daha guzel olur.




Mantari soslamadan once 2-3 kasik ayirdim, haslanmis tavuk eti ekledim ve bolca pilav yaptim ayrica. Hasladigim tavuk suyuyla. Et suyuyla baska oluyor pilav degil mi??



Ben de bunlar vardi yakin zamanda. Kusuruma bakmayin artik, ne cok isterdim uzun uzun su borekleri falan yapip yayinlamayi, hatta bol cikolatali pastalar.. Alacaginiz olsun insallah....
Bol gunesli ve kahkahali gunler...

Yorumlar

  1. Hepside cok guzel tarifler Hanife'cim, demek ege de crab seviyor, aferin ona, zipzipda karides yiyor tek deniz urunlerinden, bende karidesi pilava corbaya karistirir oldum :))
    ozluyoruz seni, lutfen kendini cok yorma, esnaflik cok zor, ceken bilir ( orneklerden biri benim)
    allah kolaylik versin, yolunuz acik olsun.
    sevgilerimle,
    zeynep

    YanıtlaSil
  2. Hanife ciğim, Zeyneple alt alta olacak yorumumuz , blogda yorumunu gorunce aa ortaya cıktı Hanife dedim ve hemen geldim buraya:)

    Canım yaptıkların gayet değişik aslında ben hiç yengec eti falan bilmem buralarda ?

    Sen kendine dikkat et , işler yoluna girsin hele kolay değil, Allah rızkınızı bol etsin, hayılrı işleriniz olsun canım,

    Opüyorum
    Figen

    YanıtlaSil
  3. Hanıfecegım sukur kavusturana,senı cok ozlemısım valla.Canım ellerıne saglık hepsıde cok guzel gorunuyorlar,bende yengec etı hıc denemedım denıyelım bakalım.Arada bızlerı unutma senı ve egeyı cok opuyorum

    YanıtlaSil
  4. Hanifecigim, sitene cicekler cok yakismis, icim acildi. veee bu yemekler de offffff offf cektirdi bana, ellerine saglik, agzim sulandi vallahi gecenin bi vakti buzdolabini ziyaret edecegim simdi sayende :) afiyet olsun annecigiyle oglusa :) sevgiyle, zeynep

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Dostlar,
    Guzel mesajlariniz icin cok tesekkur ederuim.
    Zeynep ve Figen ben de sizi opuyorum, bidiklarinizla beraber. Inanin bende cok ozledim buralarda zaman gecirmeyi, is cok zormus Zeynep, girince anliyorsun. Devretmeyi dusunuyoruz bakalim:)

    Sebnem,
    Hic sizi unutur muyum ben??
    BAri dedim bunlari cekip iki satir birseyler yazayim, gecen gun yarim gun izin verdi Cengiz sagolsun, yerime o gitti:))
    Optum sizi..

    Zeynepcigim,
    Cok sagol. Senin sitenin de son durusu harika. Senin fotonu gorunce icim aciliyor:)
    Cok sagol yeniden, bizde seni optuk oglumla....

    YanıtlaSil
  6. canım benim ellerine sağlık senin pratik yemeklerin bile şahane hele yengeç eti çok ilginç denemek şart sanırım ama lezzetle olduğunu tahmin edebiliyorum.
    İş yerini devretme fikrinize açıkçası üzüldüm ama gerçekten çok zorlanıyorsanız o başka hiç birşey kolaylıkla olmuyor elbette gene de sizin kararınız allah gönlünüze göre versin hakkında hangisi hayırlıysa o olsun canım ama yemek işinin çok yorucu olduğunu Burak'ın annesinden (sevgili kayınvalidemden)biliyorum.Hiç moralini bozma herşeyin hayırlısı canım kendinize iyi bakın Ege mi çok öpüyorum Cengiz abiye çok selamlar Allaha emanet olun
    NİHAN

    YanıtlaSil
  7. Hanife'cim özlettin kendini, çiçekler çok yakışmış Ege 'yi öperim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Hanife, oy oy oy. O mantara bayıldım. Eline sağlık. Cedar peyniri değil de kaşarlısını yapacağım akşama. Biraz da ceviz üstüne. Fikir için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  9. Ama tabii etsiz olacak bizimkisi. :) Bize mantarlı kısmı yeter. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Dostlar merhaba,
    Ne zamandir cevap yazamadim..
    Nihancigim, cok zor gunler geciyor isyerinde, umarim hayirlisi olur..

    Aslicigim,
    Ben cok ozledim sizleri. Arada son surat bakip cikiyorum, mesaj yazamadan ama hep aklimdasiniz inan:))

    Basak,
    Ceviz ne iyi fikirmis, ben hic dusunmedim. Dene kesin seveceksin, ben biraz az kavurmusum unu, sen uzun sure kavur ok? Benim vakit sorunum oldugundan az olmus yani:)

    Kocaman opucukler sizlere Montreal'den...

    YanıtlaSil
  11. Hanıfecıgım gene yoksun buralarad. Canım umarım ıyısınızdır.sızlerı cok ozledık sımdı hele noel de gelıyor sızın ısler baya yogundur.canım kendıne ıyı bak senı ve egosumu cok opuyorummmm byeee
    AAa aklımdayken zuhre ablanın bebegı oldumu yazarsan sevınırım.

    YanıtlaSil
  12. Hanife yazman zor ama yine de sobelemeden edemedim seni. yakında görüşürüz umarım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Sebnemcigim,
    Cok iyiyiz, sukur. Buralara cok soguk ve karli bildigin gibi yani. Isler biraz yogun. Ama biz ciddi anlamda en kisa surede satacagiz. Hakkimizda hayirlisi diyorum artik.
    Zohre dogum yapti, bugun evdeyim kendime izin verdim, Cengiz gitti yerime. Ona gidecegim ogleden sonra. Kizi oldu.
    Ben de sizi cok opuyorum canim..

    Aslicigim, merhaba
    En kisa zamanda yazacagim canim, tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  14. hanıfecgım ıyı oldugunuza sevıdım.en yakın surede senı arıyacagım.sesınızı ozledım valla hem haberlerı alırım senden,zohre abla ıcın cok sevıdım benden de gozaydınlıgı dersen sevınırım selamlarımıda ıletırsın.optum canımmm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver