Ispanakli Ev Makarnasi

Isyerinde en az yogun oldugumuz gunler, genelde evimiz icin zahmetli yemekleri hazirliyoruz. Manti, makarna gibi mesela.
Bu ispankali makarnayi da gecen gun yaptik. Henuz pisirip tadina bakmadik ama yapimi cok keyifliydi. Ben ozellikle Ege icin yaptim, vitaminli ve saglikli olsun dedim. Eger severse pancarlisini ya da domateslisini de yapmayi dusunuyorum. Tek sorunum buzlukda yer kalmamasi. Daha once, yakinda tarifleri gelecek olan manti cesitlemeri de buzlukda yerini aldigi icin yer sorunum ciddi boyutlarda. Yani markana ya da manti yemeye her zaman bekleriz efendim:)) Kilo durumlarini sormayin. Bir iki aldim gibi, ee malim bir fast food restaurantimiz var:) Cok hoslanmasam da arada kacamaklar oluyor tabii. Ama telafi edecegim elbet, hele bir satalim hayirlisiyla:)) Bu arada benim icin dua edin, yani en kisa surede satmam icin. Evimde bir tam gun gecirmeye hasret kaldim... Kahve icerek miskinlik yapmayi ozledim:))





Bu makarnanin yapimi oldukca kolay. Ben goz karari bir tarif verecegim bu kez, cunku miktarlari olcmeden ekledim.. 5-6 yaprak ispanagi yarim cay bardagi kadar su ilavesi ile hasladim. Soyle 10 dk kadar.(Bir dahaki sefer ispanagin kendi islakligi ile haslayacagim, pure hali biraz sulu gibiydi cunku.) Hasladiktan sonra blender da pure haline getirin.Unu derin bir kaba koyun, tuzunu ayarlayip karistirin. Ortasini havuz gibi acin 2 yumurta ve ispanak puresini ekleyin. Kulak memesinden sert bir hamur elde edin. Iyice yogurun ki hamur ozlessin. Manti gibi hamurlarda uzun yogurmak cok onemli. Uzerini orterek bizim gibi bir kahve molasi verin:)

Sonra manti kalinliginda acin, hazirladiginiz bezeleri. Kesme sekli size kalmis. Ben minik kareler seklinde kestim. Burada size kucuk bir tavsiye; Ben tepsiye biraz un ekleyerek once donduruyor sonra posetlere koyuyorum bu tur hamur islerini. Bu makarna cok ufak oldugu icin kestigimiz yerden tepsiye dizmek biraz deli isi oldu:) Ikinci bezede tepsiye once unu serptik ve oyle kestik. Boylece tekrar alip dizme sorunu olmadi. Donduktan sonra da tepsiyi sooyle bir calkalayinca kolayca yerlerinden ciktilar..



Dondurucudan aldiktan sonra istediginiz miktarlarda posetleyip saklayabilirsiniz.
Artik hasladikdan sonra nasil sunacaginiz size ve damak zevkinize kalmis, belki biraz beyaz peynir ve ceviz ilavesiyle belki taze yogurtla...

Yorumlar

  1. Hanife ne güzel yapmışssınız ellerinize saglık ne kadar sağlıklı mis gibi, bir vakit bulursam bende yapayım cok ozendim gercekten poşette ne güzel duruyor öyle,

    Sevgilerimle
    Figen

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım çok besleyici ve sağlıklı olduğu kesin özellikle Egecik için çok faydalı bir tarif harika...
    sevgiler
    nihan

    YanıtlaSil
  3. Hanıfecegım gercekten hem saglıklı hemde gorunusu harıka bır makarna yapmısın,oncelıkle elıne saglık dıyorum sonrada senı kutluyorum.Bence kolay yemeklere ancak zamanın kalmasına ragmen sen genede azmedıp vakıt ve zaman harcıyan yıyeceklerı yapıyorsun.Gercekten kutlarım senı.Dukkan ne oldu dıye ben yazacaktım ama sen bıraz yazmısın,bu demekkı satma fıkrın hala gecerlı. neyse canım hayırlısı olsun ,ınsallah tez zamanda ıyı bır alıcı bulursun ve bıraz kendıne, bıraz egeye zaman ayırabılırsın.Kız cengızı unutmayalım :) hepınızı cokkk opuyorum canım

    YanıtlaSil
  4. Arkadaslar merhaba,
    Makarnayi dun yaptim ve tadi cok guzeldi. Mis gibi ispanak kokuyordu. Suyunuda ziyan etmedim tabii. Corba yaptim hemen:) Vaktiniz varsa tavsiye ederim. Cok kisa sure haslamak yetiyor.8-10 dk arasi..
    Dukkanla ilgili gelismeleri insallah en kisa surede daha ayrintili yazacagim Sebnem. Aslinda yazacak o kadar cok sey var ki. Tecrube boyle kazaniliyormus demek:)
    Hepinize bol sevgiler Montreal'den...

    YanıtlaSil
  5. Hanife hayırlısı olsun umarım gelişmeler istediğin gibi olur. Bu tarif benim arayıp da bulamadıklarımdan . deneyeceğim, kızlar için. Sana tüm işlerinde kolaylıklar diliyorum . Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Asli,
    Cok tesekku ederim. Kizlarin sevecegine eminim. Cok lezzetli oluyor tadi..

    YanıtlaSil
  7. ne iyi düşünmüşsünüz. ben de deneyeyim..

    YanıtlaSil
  8. Himmm, baharda ispanak yerine isirganla deneyecegim.Sulu yemegini pek begenmemistim..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Hulya ve Betul,
    Denerseniz sonucu bilmek isterim, Betul isirgan cok iyi fikir. Aslinda bircok sebzeyle denenebilir saniyorum. Azda olsa tadi hissediliyor makarnada, satin alinanlar gibi degil hic.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Makarna tarifiniz cok guzel. Mumkunse ne kadar un koydugunuzu ogrenebilir miyim? Ilk defa yapacagim icin olculu olsa iyi olur. Simdiden tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Un miktarini aslinda goz karari koydum. Devamli oyle yaparim. Un mikatri kullanilan unun cinsine gore de degisebiliyor. Bu tarif icin 3-4 buyuk bardak diyebilirim. Siz once bir miktar yani 2 bardak kadar unu tuzlayip ortasina yumurta ve pureyi ekleyin. Yogurun ve civikliga gore unu ekleyin. Manti hamuru gibi, hatta biraz daha sert bir hamur olacak. En az 7-8 dk kadar yogurun, hamurun ozlenmesi cok oenmli cunku..
    Umarim dener ve begenirsiniz, sonucu bildirirseniz ayrica cok memnun olurum..

    Ozlem'cigim,
    Cok sagol canim..

    YanıtlaSil
  12. Cevabiniz icin tesekkur ederim.Ben Atina`da yasiyorum. Burda ispanak bulabildigimde hemen deneyip size de sonucu bildirecegim. Sizin de ellerinize saglik.

    Sevgiler,
    Duygu

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Duygu,
    Deneyince seveceginize eminim. Sizde Betul gibi degisik bir sebzeyle deneyebilirsiniz belki:) Ben bir dahaki sefere pancar dusunuyorum, kirmizi makarnalarim olacak boylece:)
    Montreal'den Atina'ya sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. merhaba hanife,
    daha once de yaglama hakkinda gorus bildirmistim uzun zaman oldu ispanakli makarnan cok hos gorunuyo kayseride de biz ev makarnasi ve corbasi yapiyoruz italyanlarin makarna makinasi bu is icin iyi oluyo in ince spagetti kisminda hamuru kesip daha sonra pirinc buyuklugunde kesiyoruz ve kullanilmamis bi carsafa serip kuru bi ortamda kurutuyoruz bu is icin genelde kayseride yazlari misafir odalari kullanilir temiz olur ve pek giren cikan olmazya kisaca temiz bi ortamda 2 gunde falan kurutulur iyice sonrada kaplara konulur yanliz iyi kurumasi lazim cunki sonra bozulma ihtimali var nemli kalirsa bu kis icin yapilir uzun kesilincede eriste kucuk kare kesilincede makarna olarak kullanilir corbasida guzel olur kucuk kusbasi et once kavrulur yesil biber ilave edilip biraz pisirildikten sonra domates eklenir toz biber ve nane ilavesi edilip su konur kaynadiktan sonrada corba ilave edilir 5-10 dakika karistirilarak kaynatilir sonra dinlenmeye birakilir yanliz miktara dikkat sonradan siser pilav gibi domates yoksa salca ilede olur isteyen bol limon ile daha saglikli afiyet olsun
    sevgiler hollanda dan Sirin

    YanıtlaSil
  15. TArifin ve verdigin bilgiler icin cok tesekkurler Sirin. Guzel tariflerini her zaman beklerim. Bir daha ki sefere kurutarak saklayacagim. "Bloglar Elele" projesi icin hediyemin bir tanesi de kurutulmus ev makarnasi. Bu kez belki senin tarifi denerim..
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver