Mercimekli Manti



Mercimekli manti Eskisehir yoresine ait bir lezzet. Cok besleyici bir yemek. Ozelligi firinda pismesi ve et suyuyla yumusatilmasi. Biz yaptigimiz zaman pisirmedigimiz icin firinlayip dondurduk. Yiyecegimiz zaman et suyunda manti gibi hasladim. Ama cok uzun degil, zaten firinlandigi icin yari pismis durumdaydi. Soyle 5-6 dk yetiyor bunun icin..
Hamur tarifi hep ayni olacak tabii. Ici icin;
1-1.5 su bardagi ayiklanmis yesil mercimegi haslayin ve suzun. 1 adet sogani kavurun. Mercimekleri ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayin. Ic malzeme sogurken hamurunuzu acin. Kalinligi ayni manti tarifindeki gibi olmali. Kareleri hingeldeki gibi hatta biraz daha buyukce kesebilirsiniz. Ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun ve bohca gibi kapatin. Bir firin tepsisine sira sira dizin. 230 C de uzerleri hafif pembelesene kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra sicak et ya da tavuk suyuyla islatin.
Sarimsakli yogurt ve erimis tereyagi ile servis yapin..

Yorumlar

  1. hanıfecıgım elıne saglık goruntu cok gzuel gorunuyor.evde kalınca gene dokturmusunnnnnn optum canım

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hanife,
    bizim evin vazgecilmezini yapmissin, harika bir manti, ben etli normal mantidan daha cok severim. Firinladiktan sonra yine firinda et suyunu yavas yavas ilave edip pisiyorum bende.
    Eline saglik.

    Zeynep

    YanıtlaSil
  3. Bu da degisik bir lezzet Sebnem.
    Hilgei denedigin gun bir miktar mercimekli ic hazirlayip deneyebilirsin mesela:)

    Zeynep'cigim,
    Firinladikdan sonra dondurucuya attik biz. Yiyecegimiz zaman kaynayan et suyunda hasladik. Ama asil firinlayip et suyu gezdirmekmis ustune. Senin yaptigin gibi bir sure daha firinda tutmak iyi fikir.

    YanıtlaSil
  4. OOOOFFFFFFF NASIL CANIM İSTEDİ BİLSEN EEEE BİZİM YÖRENİN YEMEKLERİ SÖĞÜT-ESKİŞEHİR AYNI HAŞHAŞLI LOKUM,MERCİMEKLİ MANTI VAZGEÇİLMEZLERİMİZ ELBETTE...
    ON PARMAĞINDA ON MARİFET NE DİYİM ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM
    NİHAN

    YanıtlaSil
  5. Bitirdin beni Hanife. Hingel yedim ama mercimekli mantı hiç tatmadım. Nefistir eminim. Ben de mercimekli bükme yaptım geçen gün. Koyarım yakında siteye.

    YanıtlaSil
  6. Mercimekli mantiyi da dene Burcu, pisman olmayacaksin inan. Ama hingel bence daha leziz:))
    Ahh bukme mi dedin?? Bizim oralarda yani Usak'da da bukme olur, ispanakli peynirli.. Olsa da yesem..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver