Arkadaslarimdan Denemeler II

Hemen her gun tum blogger arkadaslarima soyle bir goz atiyorum, kim hangi lezzetlerle doldurmus mutfagini diye. Malum cogunu begeniyorum ve notlar ediyorum. Ama bu isin sonu nereye varir bilmem:) Yani kilo olarak, yapmasi zaten zevkli yemesi ayri bir keyif ama gelen kalorileri hesap etmiyorum cogu zaman. Ama az az yemeye calisiyorum, ozellikle hamur islerini. Ne yapalim onlarsiz da olmuyor degil mi?

Son zamanlarda denedigim uc tarifi paylasacagim sizlerle. Ben hepsini cok begendim ve sizlerede tavsiye etmek istedim.

Fava


Ilk tarifim Gelincik Tarlasindan. Burcu Favayi ilk yaptiginda goruntusunu o kadar begenmistim ki, hemen not ettim. Ama benim yaptigim biraz sulu oldugu icin dilimleme ya da kalipla ters cevirme sansim olmadi. Belki de dondurulmus bakla kullandigim icin daha sulu oldu. Ama tadi harikaydi, ekmegimi bana bana yedim afiyetle:)) Gelecek sefere su miktarini yarim bardak kadar azaltarak yapacagim bu kez.

Pirinc Unlu Kurabiye


Gecen hafta sonu evimde iki cesit kurabiye pisirdim. Ilkinin tarifi Hanimis'den Isil'a ait. Kiyir kiyir, cok lezzetli bir kurabiye oldu. Ben ustlerine file badem koydum ve icindeki vanilya guzel bir aroma verdi. Bu guzel kurabiyenin tarifi
burada. Biz yani esim ve ben cok sevdik, ki esim kurabiye falan pek sevmez, ama bunu ikinci kere yapmami istedi, hemde 3 gun arayla:)

Anasonlu Kurabiye



Fethiye bu kurabiyelerin tarifini oyle bir gunde verdi ki, "kalp kalbe karsiymis' demistim kendi kendime. Aklima dusmustu gecen gun anasonlu kurabiyeler ve galetalar. Ayni gun Yogurtland'e baktigimda tarife rastladim. Ne buyuk sans:)
Anasonlu galetalari satan bir dukkan vardi, liseye giderken, okulumuzun yolu uzerinde. Orayi kesfettikten sonra haftada en az bir kere alirdim, bir kismini yolda yer bir kismini eve gotururdum, caya batira batira yerdik.. Ne guzel kokardi. En cok da anasonlari yemesini severdim, tek tek:)
Bu kurabiyeyi ilk yaptigim gun, sadece icinde anaoson olan siradan bir kurabiyeydi. Ama ertesi gun plastik bir kaba koydugum kalanlar, tam istedigim sekilde kurumustu ve galeta gibi sertti ve enfesti. Yani mutfagimda sikca yapilacak bir kurabiye oldu. Ege'de annesi gibi arka arkaya 2 taneyi yedi:)) Kurabiyenin tarifi burada. Kesinlikle tavsiye edilir..

Bol lezzetli ve kahkahali gunler diliyorum:))

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık Hanife, pirinç unlu kurabiyeyi denemenize ve beğenmenize çok sevindim. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hanifecim, hepsi çok güzeller ama ben pirinç unlu kurabiyelerin üstündeki file fıstıklı süslemeni özellikle çok sevdim, tarif kısmındaki linke defalarca girmek istememe rağmen hep hata verip açmadı ama başka zaman tekrar deniycem girmeyi...Hem Işıl'ın hem de senin ellerinize sağlık, sevgiler...

    Safran

    YanıtlaSil
  3. Hanıfecıgım yaptıgın ıkı kurabıyede enfesssss gorunuyor.bende pırınc unlu kurabıye ıcın tarıfı tıkladım ama sayfa hata verıyor ve acılamıyor. buna bır bakarsan sevınırım deneyelım bızde. optum canımmm

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Isil'cigim,
    Tarifi iyi ki yayinlamissin, cok tesekkurler paylasimin icin. Senin de ellerine saglik..

    Sevgili Safran ve Sher,
    Uyarilariniz icin tesekkurler, linki verirken bir hata olusmus sanirim, hemen duzelttim.

    Sevgiler.........

    YanıtlaSil
  5. Hanife'ciğim ellerine sağlık. Fava piştikten sonra gözüne sulu gelirse ağzı açık, altı kısık pişirmeye devam et. Bir süre sonra koyulaşacaktır. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Fethiye ve Burcu,
    Cok tesekkur ederim bu guzel tarifleri paylastiginiz icin.

    YanıtlaSil
  7. hanife'cigim ben senin dogumgününü atladim galiba.. yollara düsünce bizim kizlarin sitelerini de gezemedim dogru dürüst. mutlu kutlu olsun canim.
    geç olsun da güç olmasin degil mi?
    tijen

    YanıtlaSil
  8. tijen'cigim,
    hic onemli degil.. cok tesekkurler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver