Murver Cicegi

Posted by Picasa


Sevgili Oya ve Dilek bahsetmisler bu cicekten. Arkadaslarimin her iki yazisini da bugun okudum. Yazilari okuyana kadar boyle bir cicekten habeim bile yoktu. Aksamustu yuruyus icin gittigimiz nehir kiyisinda dallarindan yukarda gordugunuz cicegin sarktigi agaci gorunce, 'tamam iste bu' dedim kendi kendime. Ama emin olamadim tabii. Bir iki dal cicek koparip geldim eve. Icine koydugum poset bile mis gibi kokuyor su anda. Oya'cigim tarif vermis, yapacagim insallah.. Emin olmak icin fotografini ekledim siteye...
Yorumlarinizi bekliyorum:))

Yorumlar

  1. Ne hoş bir raslantı değil mi? Internet accaippp bir dünya...

    YanıtlaSil
  2. hanife'cigim öyle görünüyor valla. miniminnacik, yildiz gibi çiçeklerdir ve dedigin gibi güzel kokarlar. söyle bir tabak gibi düsün, ya da avucunu aç kocaman, iste öyle, çiçekler yukariya bakarlar ve evet, dere kenarlarini pek severler. aaa mürver!
    tijen

    YanıtlaSil
  3. Aksam yeniden gidiyorum kizlar... Bolca toplayip deneyecegim Oya'nin tarifini.. Dunku mutfagimi mis gibi kokutuyor hala:))
    Ne mutluluk:)

    YanıtlaSil
  4. Hanifecim buralarda cok var ben cok severim Ismide Holunder, yakinda likörünü yapmaya niyetliyim. Recelide nefis oluyor. Ay dur saymakla bitmez bende bir ara siteye koyarim artik birseyler :)Öksürüge cok iyi geliyor Holunder'in surubu.
    sevgilerimle canim

    YanıtlaSil
  5. Ben yarim olcu yaptim surubu, az sonra yeniden yapacagim, cunku cok sevdim tadini, aromasini...
    Ama recelini merak ettim simdi, tarifini verebilir misin Ozgul Abla. Hemen denerim hatta, ciceklerin bir kismi buzdolabinda bekliyor:)

    YanıtlaSil
  6. Her yer murver cicegi dolmus:) NE guzel! HAnife, surubunu bol yap madem cicegine ulasiyorsun sonra beraber farkli tarifler deneriz:)
    Ben artik tatildeyim. Oya ve senin yazini da onun icin gec fark ettim. Isvicre ve Almanya'da tam emvsimi idi. BEn surubu hazir aldigimdan bir kez de kendim yapsam guzel olurdu fakat donunceye dek birsey kalmaz artik.
    SEvgiler

    YanıtlaSil
  7. Tatilin keyfini cikar Dilek'cigim,
    Ben surubumu yaptim ve bayila bayila iciyorum. Biraz daha elimde var hatta. Ozgul abla recelden bahsetmis tarifini istedim, verirse yapacagim, kalirsa suruba devam:))
    Sevgiler, iyi eglenceler...

    YanıtlaSil
  8. Hanife'cim sana mail yolladim almadin galiba, ne olur ne olmaz diye buradanda haber vereyim dedim :)
    sevgiler canim

    YanıtlaSil
  9. merhabalar
    ben ankara da tazesini bulamadım kurusunu aldım.kurusundan şurup ya da reçel yapılırmı?yapılırsa ne olur söyleyin nasıl yapılır?teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Yorumunuza hemen cevap veremedim, emin olamadigim icin. Ozgul Ablaya sordum.
    Kurusundan kaynatilip ihlamur gibi cayi yapiliyor. Recel ve surubu hakkinda cok emin degilim. Ama surubu denenebilir saniyorum. Az bir miktar alip deneyebilirsiniz belki.
    Ben receli de denerdim derim. Az olcu yapip denerdim, recel de surup da cok guzel oluyor cunku.
    Cayi ve surubu oksuruge cok iyi geliyormus ayrica.
    Denerseniz sonuclari paylasir misiniz bizlerle??

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver