Karidesli ve Pirasali Sigara Boregi

Yaptigim taki calismalarini ayri bir sayfada sunuyorum, ilgilenen arkadaslar buradan modellere ulasabilirler. Ne yazik ki forograf makinamdaki filmleri bilgisayara yuklemedeki sorunum hala devam ediyor, bugune kadar esimin bilgisayariyla idare ediyordum, ancak o da sehir disinda. Bu sebeble yeni modelleri bir sure sonra ekleyebilecegim. Ilginize cok tesekkur ederim..




Bu boregi aslinda yapali bayagi bir zaman oldu. Bir yemek dergisinde gormustum tarifi ve ne zamandir denemek istiyordum. Karides ve pirasa, nasil bir ikili olur diye dusunmustum tarifi ilk gordugumde. Bence lezzetli bir borek oldu, belki de deniz urunlerini sevdigimden dolayi begendim ama degisik bir borek tarifi arayanlara alternatif olabilir. Asil tarifte ic malzeme kavrulduktan sonra kremada kullanilmisti ama ben koymadim, sadece zeytinyaginda kavurdum.

Malzemeler;

- 2 sap pirasa, ozellikle beyaz kismi
- 15-20 adet haslanmis karides
- 1 kucuk dis sarimsak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 cay bardagi kadar zeytinyagi+su karisimi (yufkalarin ustune surmek icin)
- 8 adet filo yufka ( 2 adet normal Turk yufkasi)
- Tuz ve karabiber

Yapilisi;

- Ince kiydiginiz pirasalari ve sarimsaklari zeytinyaginda kavurun. Tuzunu ve biberini ayarlayin. (Bu asamada isterseniz asil tarifteki gibi yarim su bardagi kremayi ekleyebilirsiniz, ben daha oncede belirttigim gibi kullanmadim).
- Filo yufka kullanacaksaniz, genis tarafi size bakacak sekilde yarisini sulu yagli karisimla islatin, diger yarisini uzerine kapatin.
- Pirasali icten bir yemek kasigi kadar alip, malzemeyi dagitin ve uzerine 2-3 adet karidesi yerlestirin. Kalin sigara boregi seklinde sarin, uzerine yumurta sarisi surun.
- 220C firinda uzerleri kizarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun....

Yorumlar

  1. meraba ellerinize saglik borekler gercekten guzel gorunuyorlar.acaba filo hamur nedir ogrenebilirmiyim?esra

    YanıtlaSil
  2. Esra'ya ben yazayım bari, 8 adet filo yufka iki adet türk yufkası edermiş. Hani Hanife'ciğim de aynen öyle yazmış ya yazısının içinde...
    Hanife canım, yarın pırasalı börek yapmayı düşünüyordum. Körün istediği bir göz...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Esra,
    Oya'cigim cevaplamis sagolsun, filo yufka burada satilan, bol nisastali hazir satilan yufkalar. Cok ince acilmis oldukarindan ve nisastasi bol oldugundan daha cok balava yufkasina benzer. Borekte asla bizim yufkanin yerini tutmaz. Ben bu borekte elimde o anda filo oldugu icin onu kullandim. Turk yufkasini her zaman bulamiyorum.
    8 adet filo hemen hemen 2 adet yufka eder gibi, ic malzemeye gore yufka sayisi degisebilir elbet..

    Oya'cigim,
    Benim icinde ye pirsali boreginden, ben bu yapali yazidigim gibi bayagi oldu.
    Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  4. merhaba hanifeciğim
    bilgi dağarcığıma filo yufkayı da eklediğin için sağol. börekleri çok severim zaten. gerçi güzel olan tüm yiyeceklere bayılırım. tipik bir boğa brcuyum da:))
    artık evden uzakta olduğum için internete de az girebiliyorum o yüzden bazı şeylerden uzağım da sana birşey soracaktım. ana sayfandaki tarifler kısmındaki menüyü nereden aldın. pek araştırma imkanım yok ta şifresini alabileceğpim bir yer var mı. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Sevda'cigim,
    Bana adresini verirsen sana sifreyi gonderebilirim..
    Turk yufkasinin lezzetini baska seylere degismem ama olmadiginda bununla idare ediyoruz, ne yapalim:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim. psevda@yahoo.com mail adresim.

    YanıtlaSil
  7. Hanife'cigim merhaba... Bayıldım bu tarifine. Not defterime artık hangi blogda hangi hoşuma giden tarif ver not alıyorum. Mesela senin bu rulo börek tarifin davet sofralarına çok yakışır. Sunumu da rahat olur. Ellerine sağlık. Pınar

    YanıtlaSil
  8. Sevda,
    Sifreyi adresine gonderdim. Umarim yardimci olur.

    Pinar'cigim,
    Cok tesekkurler. Denersen seversin umarim..
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver