Findikli ve Kayisili Sutlac



Sevgili Oya ve Burcu'nun onderligindeki etkinligin bir sure limiti var mi cok emin degilim. Belki cok gec kaldim ama benim de bu guzel paylasimda bir tuzum olsun diye dusundum, ancak bazi aksilikler falan derken bu gune kaldi tarifi yayinlamam. Toronto'ya tasinali beri, bir kosturmaca, bir hareketlilik sormayin. Findik arama asamalari yeni tasinan bir yer olunca haliyle uzadi. Turk marketine gittim gecenlerde, amacim en basta findik almak, dalginlik yaa, salca, biskuvi, firik alinip geri donuldu, findik mindik hak getire... Neyse, Turk findigi tuketemedik bari tarif katkmiz olsun dedim, bu sefer gittigim bir iki markette findik yoktu, ek bulabildigim birkac cesit karisik kabuklu kuru yemisti. Icinden iki avuc kadar findik ayikladim. Eve geldim, bu kez yeni evimin firininin calismadigi aklima geldi.. Offf, tum kosullar bana karsi ataga gecmis durumda.
1-Firinda pismeyecek, 2-findikli bir tarif, diye dusunurken aklima yukarida fotografini gordugunuz sutlac-puding karisimi tatli cikti ortaya. Daha once yaptigim seftalili ve pirincli pudingten yola cikarak yaptim tatliyi. Bu kez icinde uzun zamandir dolabimda bekleyen kuru kayisilari kullandim. Findik ve kayisi cok yakisti birbirine. Ikram ettigim arkadasim ve esim de ayni gorusu paylasinca tamam dedim, demek damak zevkime guvenebilirim. Zaten aldigim iki avuc findik ayiklanininca azicik birsey kaldi, 'pisirme gerektirmeyen!' baska tarif deneyemedim yanii.

Findikli ve Kayisili Sutlac

Malzemeler;

- 1 su bardagi pirinc, yikanip ayiklanmis
- 100 gr kadar findik, kavrulup, irice kirilmis
- 1 lt sut
- 15-20 adet kuru kayisi
- 1 kucuk cubuk tarcin
- 3-4 adet karanfil
- 1 cay kasigi vanilya
- 1 su bardagi seker
- 3,5 su bardagi su

Yapilisi;

- Yarim su bardagi ilik suya vanilyayi, tarcini ve karanfilleri koyun. Ufak ufak dogradiginiz kayisilari suya karistirin ve bekletin.
- Pirinci kalan suyla yumusayana kadar haslayin.
- Pirinc suyunu cekince sutu ilave edin. Kisik ateste karistirarak pisirin. Findiklari ekleyin.
- Kaynamasina yakin, suzdugunuz kayisilari ve sekeri ilave edin. 4-6 dk daha kaynatip altini kapatin ve kaselere paylastirin.

Afiyet olsun..


Not;
- Kayisilari yumusattiginiz baharatli suyu arzu ederseniz tatliya ekleyebilirsiniz, ben acikcasi eklemedigime pisman oldum, tatliya verdigi aroma cok guzeldi. Sizde karanfil ve tarcin severseniz ekleyebilirsiniz.
- Oya ve Burcu'ya girisimlerinden dolayi cok tesekkur ederim.


Tüm finduklu tarif yaratan yazarlarımızın: “Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır,” ibaresini lütfen kullanmasını rica ediyorum.

Yorumlar

  1. Merhaba ben sütlaç çok severim ama böyle sini ilk defa gördün görüntüsü vede tarifi çok hoşuma gitti dogrusu canımda çekti ellerine saglık.Bende becere bilirsem denemeyi düşünüyorum.Sevgiler....
    Ben Perihan

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Perihan,
    Ben ve esim cok sevdik bu sutlaci, tavsiye ederim. Findik cok yakisti, aromali kayisi da oyle.
    Denersen begenirsin umarim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Kandiliniz mubarek olsun.

    Tuhfe

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor. İlk evlendiğim zaman vişneli sütleç yapmıştım, yaklaşık beş yıl oldu.Bir daha hiç denemedim. Bu tarif beni heyecanlandırdı. Eve gidince sütlaç için kolları sıvamalı...Pınar B.K.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tuhfe,
    Seninde kandilin mubarek olsun.. Tesekkurler.

    Merhaba Pinar,
    Visneli sutlac ne iyi fikir?? Burada visne bulma imkanim hic yok neredeyse. Ama yeni tasindigim evin bahcesinde, giris kapimin hemen onunde kocaman bir agaci var, bu da iyi haber. Gelecek bahara denerim ben de. Sende yaparsan, afiyet olsun simdiden..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba elinize sağlık gerçekten sütlacın görüntüsü harika tadını düşünemiyorum bile.Kandilinizide kutluyorum hayırlı kandiller dilerim.Özge

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Ozge,
    Sizinde kandiliniz mubarek olsun. Sutlac gercekten cok lezzetli oldu..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. merhaba Hanifeciğim
    ellerine sağlık ne güzel görünüyor sütlaçlar. sütlü tatlılara bayılıyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bu sütlü tatlılar beni öldürecek,bayanlar yapmayın yani,sabah sabah gördüm,of of.Kayısı olayı cok iyi bir fikir sade sütlaç biraz "sade" kaçıyor :)

    Egem'e selam

    mr.TD

    YanıtlaSil
  10. Tesekkurler Sevda,

    Merhaba TD.
    Inan uzuluyorum bunlari duyunca. Yapiyoruz yapiyoruz hem birbirimizi ozendiriyoruz, hem de olmadik vakitlerde aklimiza neler dusuyoruz degil mi?? Sen de cikolatarla guzel sunumlar yapiyordun, son zamanlarda goremedik:)
    Ege'de sana selam soyluyor abisi:)

    YanıtlaSil
  11. Sutlaca bayilirim. Birde senin trifle deneyecegim.
    Evinize sehrinize alisabildinizmi?
    Egem nasil? memnunmu hayatindan.
    Tatlini yemek listesine aliyorum bu hafta haberin olsun:))
    opuyoruz sizleri.

    YanıtlaSil
  12. Zeynep'cigim,
    Tarifimi seversin umarim. Alistik tabii, insanin kendi vatani olmayinca neresi olsa farketmiyor. Arkadaslar, sevdiklerimiz sagolsun, cok destek oluyorlar. Esra'cigimla hergun telefondayiz, haftada bir gorusuyoruz:)
    Ege'ye bir okul buldum, simdilik 3 saat kadar gidecek gunde, bakalim, tam gun bulursam ben de okul falan bakmak istiyorum..
    Opuyorum seni ve koca adam olmus, delikanli Zipzibi:)

    YanıtlaSil
  13. Hanife'ciğim,
    Hoş geldin. Yeni evin hayırlı olsun. Nasıl rahat mısınız?
    Affet beni bakamıyorum bu ara Küçük Evin Mutfağı'na... Mesajını aldım yazamadım. Bu aralar doktor işlerimiz var. Onunla uğraşıyoruz. İlk fırsatta döneceğim.
    Sevgilerimle ...(iyi ki döndün:-)))
    Pınar

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Hanife,sütlaçın nefis görünüyor.Hele kayısıları baharatlı suda bekletmene bayıldım.En kısa zamanda bu şekilde deniyeceğim.Eline sağlık.(Minik oğlan çocuklarına bayılıyorum.Benim delikanlı 2 oğlum var.) Oğlunu ve seni öpüyorum.

    YanıtlaSil
  15. Pinar'cigim merhaba,
    Ben de uzun sure ayri kaldim:) Doktor isi umarim oenmeli birsey icin degildir. Bekliyoruz seni:)

    Munevver'cigim,
    Cok tesekur ederim. Gercekten bu sos cok lezzet katti sutlaca. Suyunu ziyan ettigime pisman oldum. Denersen umarim begenirsin..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. hanife'cigim yeni yuvaniz hayirli olsun canim. orada çok çok mutlu olmaniz dilegiyle..
    tijen

    YanıtlaSil
  17. Tijen'cigim,
    Cok tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Hanife,

    Yine kayboldun sesin cikmaz oldu.Umarim iyisindir...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Gulenay,
    Buralardayim, ancak internet bir begli bir kesi, elim telefonda server sirketi benden bikmis durumda, fotograf makinam bilgisayari tanimiyor, birikmis tarifler var ben yayinlayamiyorum:( Durumum bu yani, yoksa buradayim, sagolasin arkadasim..

    Pinar'cigim,
    Gozum yollarda kalmisti, hosgeldin, sefalar, getirdin, hemen bakacagim sayfana..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver