Noodle ve Kofte !!

Merhaba sevgili dostlar..

Bir onceki yazinin basligi, biliyorum, hepinizi sasirtti:) Inanin biz bile sasirdik, bu ise. 2,5 ayda iki kere tasinma. Neyse ki son 1 haftadir yeni evimizdeyiz ve her sey yolunda. Tasinmanin verdigi yorgunluk, biraz stres ve hava etkisiyle atlatmak uzere oldugumuz grip disinda hersey yolunda, cok sukur.

Onceki evimizi cok kisa zamanda buldugumuzdan, bu kadar kisa surede olusacak negatif etkileri pek dusunememisiz ne yazik ki. Evin cok kucuk olmasi, bahce icinde ve bodrum kati olmasi, benim alerjim, kisin isinamama riskini falan dusununce evi degistirme isini biran once uygulamaya koyulduk. Neredeyse son 1,5 aydir ev ariyorduk. Arama isi tasinmadan daha zordu. Toronto kira konusunda cok pahali bir sehir, o yuzden hem butcemize uygun hem de istedigimiz gibi bir ev bulmak cok kolay olmadi. Ama simdi rahatimiz yerinde, 23. katda kuslarla beraber yasayip gidiyoruz:) Balkona tasindigim gunden bu yana cikmis degilim henuz, yaza Allah Kerim, arkadaslar 'balkon keyfi' diyorlar ama ben hala emin degilim:)

Yeniden burada olmak cok guzel..

Simdi gelelim dosyada bekleyen tariflerden ilkine;

Noddle ve Kofte

Ne ikili ama?? Kofte ve noodle, makarna falan olsa anlayacagim ama halis muhlis noodle. Pek yakistilar desem, yani bana gore tabii:) Yoksa evin buyuk beyi pek begenmedi 'nodulu, modulu". Hatirim icin gittigimiz Uzak Dogu lokantalarinda yediginden evde de yapayim dedim ve denedim bir tarif ama orada baska secenek olmadigindan yiyormus meger:) Neyse biz anne ve ogul ikilisi pek sevdik, icinde bir suru malzeme oldugundan benim icim daha da rahat etti, bu sayede bezelyeler, havuclar, biberler, karidesler yendi Ege tarafindan. Yaninda soyle bol maydanozlu, bol soganli bildigimiz kofte... Miss gibi..


Noddle icin oyle cok ozel bir tarif uygulamadim. Uzak Dogu mutfaginda cokca kullanilan susam yaglari veya degisik soslari falan henuz mutfagima buyur etmedigimden, kendi zevkime gore, tatlandirarak pisirdim.
Zeytinyaginda kavurdugum kirmizi biberlere, yari haslanmis bezelye ve havucu ekledim. Daha sonra minik karideslerle beraber harli ateste kavurdum. Biraz soya sosu ve karabiber ve 3-4 dk kadar hasladigim noddle makarnalari da ekleyip harmanladim bir guzel.
Kofteleri de patateslere uygun minik toplar seklinde yapip cok az yagda kizarttim.. Sebzeli makarnadan cok hazetmeyen Ege, bayilarak yedi, bir guzel. Hani sebzeleri reddeden ufakliklar icin belki bir alternatif olabilir:))

Yorumlar

  1. Merhaba Hanife'cigim,

    Bu kadar cabuk tasinmaniza cok sevindim. Yeni evinizde saglikla guzel gunlerde oturun .. Ege'cigi op benim icin.. Sevgiler..

    Feyza

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Feyza'cigim,
    O kadar kisa sured tasininca uzman oluyor insan:)
    Saka bir yana, esyalarin bir kismini elden cikartip yenilerini falana ldigimizdan cok zorluk olmadi, ama yerlesme hala devam etmekte aslinda.
    Guzel dileklerin icin tesekkurler..
    Biz de sizleri opuyoruz..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba;
    23. kat oturduğunu okuyunca, nefes alamadım, 6.kat balkonundan bile bakamazken...
    Yeni evinizde güle güle oturun. Patates, köfteye hangi çocuk dayanabilir? Ben bile dayanamam.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hanifeciğim,güle güle otur yeni evinde..Mutlulukla inşallah.
    Köfte-patates bir de noodle,afiyet olsun size..Canım istedi...Sevgiyle...
    nanelimon.

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldin Hanifeciğim, nihayet istediğiniz gibi bir ev bulmanıza ve yerleşmenize çok sevindim. Bundan sonra güle güle oturun inşallah. Mutfakta güzel yemekler hazırlamakta gecikmemişsin, ellerine sağlık. Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  6. hanıfecıgım yenı evın hayırlı olsun,gule gule oturun ve baska tasınma yasamayın ınsallah.baya yukseklere tasınmısın ama olsun kus bakısı guzel olur mutlaka :)gercı bende ancak 5. kata kadar otururm galıba bye

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Hanife,
    Tekrar Hosgeldin...Hadi dedim bakayim gelmismisin diye.Isabet olmus.Insallah yeni eviniz sizin icin hayirli olur...Ama ben tasinma olayindan cok nefret ettigim icin seni tebrik ederim..Yani ccoukla zor oluyor...Linkini acda gorelim bakalim:))neler varmis...beklemedeyiz..
    Gulenay

    YanıtlaSil
  8. hanife iyi günlerde otur yeni evinde, manzara nefistir herhalde bence balkonada çokma pencere de açma çocuk içi çok evhamlanırımda ..sevgiler..mutlu yaşa..FERHAN..

    YanıtlaSil
  9. Hanife'cim,
    derin dondurucuda bir avuç karides kalmış ben de onu spagetti üzerine soğanlı, saromsaklı ve domatesli sosla kullansam diye düşünüyordum. senin karışımın da güzel. benim etoburlara da sebzeyi ancak böyle yedirebiliyorum. ben de deneyeyim.
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Hanifeciğim, gözüm yollarda kaldı, hoşgeldin:) Yeni evinde fırının çalışıyor mu artık? Benimkiyle başım dertte hala:( Umarım herşey daha güzel olur yeni mekanınızda. Ellerine sağlık ayrıca, resim çok canlı olmuş. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Kuzine,
    Inan ben hic balkona cikak istemiyorum o yuzden, kapiya da kilit taktik, gayet emniyetli oldu.
    Ege makarna konusunda secici oldugundan garniturlu olmasi iyi oldu.
    Tesekkur ederim temennin icin..

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Munevver ve Tulin,
    Cok tesekkurler. Umarim uzun bir zaman bir daha tasinma olmaz:)
    Insallah kendi evimiz olur ona geceriz:)

    Canim Sher,
    Gozlerim yollarda kaldi hep:)
    Bayram tebrigin icin cok tesekkur ederim. Yeni evimizde iyiyiz ve umarim hersey yolunda gider.
    Opuyorum sizi..

    Sevgili Gulenay,
    Geldim, artik buralardayim umarim. Tesekkurler guzel dileklerin icin. Ege cok zorluk vermedi ama ona daha zor olud tabii.
    Yeni tarifler yakinda gelecek umarim, hele basimdaki kalabaliklar biraz azalsin:)

    Sevgili ferhan,
    Tesekkurler.
    Ege icin balkon kapisinin en ustune kilit taktik, ben bile zor aciyorum. Pencerelerde cok dar aciliyor, emniyetli yani.. Yoksa o fikir bile deli ediyor insani..

    Hulya'cigim,
    Noddle karidesle cok yakisiyor bence. Denersen begenirsin umarim.

    Behiye'cigim,
    Yeni firinim sifir hatta:) 2.5 ay firinsiz bir evden sonra su gundlerde hemen hemen her gun firin yaniyor desem inanir misin:)
    Evimizin bayo mobilyasi, mutfak mobilyalari ve firin falan hep yeni yapilmis, o yuzden biraz da cok begenerek geldik bu eve.. Umarim hersey boyle iyi gider artik:))
    Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  13. Hanifeciğim Günaydın,

    Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun güle güle ve sağlıkla oturun.
    23.kat müthiş bence ben bayılırım üst katlara ev dediğin ya düz ayak olacak ya da şöyle ferah ferah manzaralı üst kat nefret ederim ara katlardan ortaya sıkışmış gibi
    ama tabii yükseklik fobisi olan biri için durum değişir.
    Bu arada senin yemeklerini özlemişiz noodle iyi fikir üstelik bol sebzeli bunu niye sevmezlerki hiç anlayamam ellerine sağlık gayet güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  14. VAV GÖKDELEN DEMEKKİ ÇOK HEYECAN VERİCİ :))))ALIŞIRSINIZ ZAMANLA AŞAĞIYA BAKMADAN DİREK KARŞI TARAFLARI SEYRET BENCE KEYFİNİ ÇIKAR CANIM.
    TARİFLER HARİKA ELLERİNE SAĞLIK :)NİHAN

    YanıtlaSil
  15. Çok sevindim Hanife sonunda bu işi de halledebildiğinize. Bizim de bir dönem böyle bir problemimiz olmuş, 12 aylık bir dönem içinde 3 ev değiştirmiştik. Neyse ki o günler geride kaldı. Güle güle oturun:-)

    YanıtlaSil
  16. Cok tesekkurler Nilufer'cigim. Ferah ferah oturuyoruz bakalim:) Yaza alisirim umarim..

    Nihan'cigim,
    Cengiz abinde aynisini soyluyor, direk karsilara bak diyor, asagi hic bakamadan, bu iyi fikir belki de alismak icin:)
    Tesekkurler canim.

    Pinar'cigim,
    Ben Kanada'ya geldigimden beri 5.5 yilda 5. ev oldu bu. Hayirlisi diyorum:) Umarim bir daha cok ciddi birsey olmadikca tasinmayiz..
    Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  17. Hanife'ciğim ,umarım yeni evinde huzurlu ,mutlu olursun ve buradan da kendi evine taşınırsın.Şimdi tarifine bakıyorum ,senden cesaretle bende denesen artık diyorum Noddle pişirmeyi.Ege'ciğime de sevgilerimi ilet.

    YanıtlaSil
  18. Canım hoşgeldin ve yeni evin hayırlı olsun. Bu sıralar ben de noddle yapıp duruyorum çünkü hafif ve sağlıklı oluyor. Şu an rejimde olduğum halde az yaşıl sebzeli noddle yapıp yiyebiliyorum. Oğlum sevmedi ama köfteler ile yutturabilirim gibi geliyor:-) İyi fikir.

    YanıtlaSil
  19. Yeni eviniz hayırlı olsun güle güle oturun. 5.5 yılda 5 ev:( bizde üç yılda üç ev değiştirdiğimiz için şimdi düşünmesi bile gözümde büyüyor:)
    sevgiler
    tweety

    YanıtlaSil
  20. Merhaba canım öncelikle yeni evin hayırlı olsun Allah güle güle oturmayı nasip etsin. Yemeklerde çok güzel olmuş ellerine sağlık. Hoşça kal.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Hanifecim, umarım herşey düzene girer, yeni evin hayırlı olsu.

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Cilek,
    Tesekkurler dileklerin icin. Noddle dene bakalim, sevecek misin:)

    Sevgili Renkler,
    Ben de hafif bir diyete baslamak istiyorum, bir ara tavsiyelerini uzun uzun okuyacagim. Noddle iyi fikir rejim icin.

    Sevgili Tweety,
    Tesekkurler. Sen de rekor kiracakmissin neredeyse tasinma konusunda:)

    Merhaba Perihan, Tesekkur ederim dileklerin icin.

    Sevgili Pembeli,
    Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Hanife'ciğim,
    Yeni eviniz hayırlı olsun,güle güle oturun.İnşallah bu son taşınmanız olur,dilediğin gibi de bir ev bulmana çok sevindim.Yazın balkonun harika olur ve bol bol keyfini çıkarırsınız canım.

    Noodle ve köfteler muhteşem gözüküyor ellerine sağlık sizlere afiyetler olsun.Resimler çok canlı çıkmış canımızın çekmemesi elde değil.Tekrar hoşgeldin bizleri mutlu ettin,sende güzel ailenle hep mutlu kal tatlım.

    Harika bir hafta sonu sizlerle olsun.Tatlı Ege'yi benim için öper misin lütfen??

    Sevgilerimle..Gül

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Gul,
    Cok, cok tesekkur ederim. Evimizde cok mutluyuz, umarim hep boyle gider:)
    Aranizda olmaktan ben de mutluyum, sagolasin..
    Sana ve ailene de guzel bir hafta dilerim..
    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  25. nice guzel yillar yeni evinizde hanife'cigim. ah ne zor sey tasinmak, hem de o kadar kisa sure içinde iki kere.. allah kolaylik versin.
    tijen

    YanıtlaSil
  26. Tesekkurler Tijen'cigim..
    Gercekten cok zordu, Allah kimsenin basina vermesin:)

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Hanifeciğim, yeni evinizde mutluluklar dilerim, sevgilerimle...Bu arada yakışıklıyı benim için öp olur mu annesi :)

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Safran,
    Seni yeniden gormek ne guzel. Tesekkurler arkadasim:)
    Ege'yi operim tabii.
    Biz de sizleri opuyoruz.

    YanıtlaSil
  29. Yeni eviniz hayırlı olsun allah güle güle oturmayı nasip etsin yemeklerinde hepsi birbirinden nefis ellerine sağlık sevgiler Ebru

    YanıtlaSil
  30. Yeni mekanin hayirli olsun,bol keyifli gunlerde agiz tadiyla oturursun dilerim :)
    Gitmeden bir soru: noodle pirinc mi yoksa ?

    YanıtlaSil
  31. Cok tesekkurler sevgili Lama.
    Noddle bir cesit yumurtali makarna. Pirincle yapilmis olanlari da var ama bu daha lezzetli bana gore.

    YanıtlaSil
  32. su an oturdugum yerin yakininda bir cin lokali var,öglencleri acik büfe,2 haftada bir falan gidip ben de orda yüklü miktarda bunlardan götürüyorum,iyi geliyor valla,bunalari görünca aklima o geldi,bugün gideyim bari yine.

    Egecigime selam,bunlardan yesin bol bol büyüsün :)

    YanıtlaSil
  33. Sevgili Hanife'ciğim
    Sana ve güzel ailene mutlu bir hafta diliyorum.Tekrar yeni evinizde mutluluk dolu günler geçirmeniz dileği ile.Ağız tadınız ve ışığınız bol olsun.Sevgiyle kalın..Minik Ege'yi öpebilir miyim??

    YanıtlaSil
  34. Sevgili Gul,
    Sen yuregi ne guzel bir insansin:)
    Her hafta merhaba demelerine oyle alistim ki..
    Canim buradan da cok cok gecmis olsun diyorum sana.. Umarim simdi daha iyisindir..
    Acil sifalar sana, guzel yurekli arkadasim.

    YanıtlaSil
  35. Ben de noddle makarnayi cok seviyorum TD. Hem pratik hem leziz, icine de her sebze yakisiyor:)
    Ege'de severek yiyor abisi, son fotolarini yakinda ekleyecegim, bayagi buyudu:))

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Hanife hayırlı olsun yeni şehriniz yeni eviniz sağlıkla , mutlulukla , güle güle oturun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  37. Toprak seviyesinden bulutlara yukselmek hayli buyuk bir degisim ev seciminde. Allah rahatlik versin de oturun artik oturdugunuz yerde!!!, tasinmak zor is.
    Ben de noodle meraklisiyim, tarifine bayildim.

    YanıtlaSil
  38. Sevgili Asli,
    Seni yeniden gormek ne guzel. DAha once sana mail de atmistim ama sanirim ulasmadi..
    Cok tesekkur ederim dileklerin icin..

    Oya'cigim,
    Valla dogru soyluyorsun, daha tasinmam ben diyorum:) Biktim artik, son 3 ayda 3 ev:) Dile kolay..
    Noddle sevenler cogunluktaymis, ne guzel:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver