Cuma, Ocak 19, 2007

Soganli Et Kavurma


Ozgul abla buradaki tarifi verdiginden beri sarabi et yemeginde kullanmak aklimdaydi. Henuz o tarifi deneyemedim ama, gecen gun sogan ve domatesle kavurmayi dusundugum eti, sisenin dibinde kalan sarabla pisirdim, sadece denemek adina, hani nasil olur falan diye..
Hos aromali, degisik bir lezzet oldu.

Tarifi cok basit,
Ince seritler halinda dogradigim etleri soya sosunda dinlendirdim yarim saat kadar, sos sadece 1-2 yemek kasigi kadar..Uzun seritler halinde dogradigim soganlari kavurdum once, hafif yumusadiktan sonra ayri bir kaba aktardim ve cok az sivi yag ilavesiyle etleri pisirdim.. Domatesi kupler halinde dograyip, etler yumusadiktan sonra ilave ettim. Tuzunu ve biberini ayarladim.. Soganlari ekleyip, domatesler iyice yumusayana kadar kisik ateste pisirdim. Sarabi ilave ettim, soyle bir karistirdim, bir 5 dk daha pisirip altini kapattim..

Denemek isteyenlere kolay gelsin. Ozellikle bol yesil salata yaninda ve kizarmis ekmekle tavsiye ederim..
Afiyetle...



19 yorum:

  1. Sevgili Hanife,
    Çok güzel bir yemek. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Hanife,balıkta beyaz şarabı,kırmızı ette ,kırmızı şarabı seviyorum ben de.Alkolü uçuyor.Aroması kalıyor.Güzel bir tat veriyor.Ellerine sağlık.
    Sevgiyle,nanelimon...

    YanıtlaSil
  3. hanifeceğim ellerine sağlık...harika görünüyor.....

    http://leziz.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. ben eti ancak böyle yemeklerde seviyorum ve sizinki de çok nefis gözüküyor ellerinize sağlık
    sevgiler

    http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  5. Tesekkurler arkadaslar..
    Munevver'cigim, sarabi ben sevdim yemeklerde, simdi balik yemeginde denemek istiyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Hanife'ciğim,
    Şarap her türlü et yemeklerine çok yakışıyor tatlım..Senin yemeğinde çok nefis olmuş ellerine sağlık,afiyetler olsun..
    Hanife'ciğim kuşbaşı tavukları susuz pişirdiğinde (kavurma gibi) birde onlara beyaz şarap eklemeni tavsiye ederim..
    Şayet soya sosu kullanacaksan kırmızısını dene derim.Tabiiki yanında baharatlarını da unutma tatlım..Muhteşem bir tat yanında bir kadeh de şarap olunca birde şöminenin karşısında isen offffff..

    Aaaaa nerden nereye geldim Hanife'ciğim canım kusuruma bakma..
    Sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Gul,
    Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim..
    Sana ve ailene guzel birhafta sonu dilerim..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba yemek bayağı güzel görünüyo ben de et yemeklerini seviyorum denemek isterim ama eşim hiiiç sevmiyo maalesef, 2 kişi yaşayınca da tek kişilik yemek yapmak işime gelmiyo, resme bakıp iç geçiricem anlaşılan :-)

    Derya
    www.bolbolye.com

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Derya,
    Ilk kez et sevmeyen erkek duydum:) Benim esim de et olmazsa yedigi yemegi yemkten saymiyor:)
    Cok az miktar yapip kendin icin pisirebilirsin, ben sebze yemeklerini sadece ben ve Ege yedigimizden az yapiyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Insan yanliz yasarken böyle yemekleri özlüyor biliyormusun, "ev yemekleri" ya da benim icin "anne yemekleri".
    Ac ac cok kötü geldi valla, of of.
    kactim ben.
    Egem i öptüm :)

    TD

    YanıtlaSil
  11. Canım sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum hemde en güzelinden..))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Hanifeciğim çok güzel görünüyor. İştah açıcı. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. O kadar anne yemegi gibi degil TD. Yani sen de kendin icin yapabilirsin, cok basit:)) Ac ac bakma sen en iyisi yemek sayfalarina:))
    Ege'de abisine selam soyluyor:)

    Gul'cugum,
    Cok tesekkurler..

    Tesekkurler Rabia..

    YanıtlaSil
  14. Merhaba yeni bir mim konusu çıkmış "hakkınızda bilmediğimiz şeyler".. Ben de sizi mimledim eğer sakıncası yoksa,

    Egemi öptüm yanaklarından, Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil