Uc Guzel Birada

Basliga aldanip sitenin icerigi falan degisti sanmayin dostlar. Bu guzeller baska guzeller, benim guzellerim. Daha cok var bu guzellerimden ama simdilik bunlar modellik edecekler bana.

Oyle uzun uzun anlatilacak, yeni bir tarifim yok ne yazik ki.
Siteyi ne zamandir guncelleyemedim ne yazik ki. Son zamanlarda cektigim fotografari hic begenmedigimden icimden buraya yeni birseyler eklemek gelmiyor. Puslu, karanlik kis gunlerinde cekilen bu fotograflar icime sinmiyor. Flas isiginda cekilen parlak fotograflari da sevmiyorum, oysa dosyada bekleyen birkac tarif var ama inanin elim gitmiyor. Bununla ilgili katetmem gereken o kadar yol var ki, su siralar yapmam gerekenlerden hangisine oncelik taniyacagimi sasirdim:)

Neyse efenim, lafi fazla uzatmayayim, yoksa yazmaya baslasam ardi kesilmez. Zaten pek yakinda mimlendigim oyunla ilgili de birseyler karalayacagim, bu sayede tum sirlarimi dokecegim:))

Ilk guzelimiz Yogurtlu Kuskonmaz Salatasi.
Sarimsakli yogurdun icine 10 dk kadar haslamis oldugum kuskonmazlari dilimleyerek yerlestirdim.. Bir iki yemek kasigi kadar sizma biraz tuz.. O kadar..

Hani tadini sevmeyenler icin sarimsakli yogurtla pek bir tanidik lezzet elde edilebilir:)


Ikinci guzelimiz meze sofralarinin vazgecilmezlerinden Patlican Salatasi.. Kozlenmis patlicanlari soyar soymaz limonla islatin ki guzelim renkleri kararmasin, sonra dilediginiz sebzelerle harmanlayip sofraniza getirin.

Ucuncu guzelimiz kis sebzelerinin hasi, Karnabahar Salatasi. Biraz degisik uyarlayip - asil amacim sebzeyemezgillerden esime yutturmaktir- marul gobegi yataginda haslanmis karnabahar uzerinde sarimsakli yogurt :) Tarif isimden yeterince anlasiliyor degil mi? Uzerine arzu ederseniz erittiginiz tereyagini gezdirebilirsiniz, ben her zaman ki gibi sizmamda karar kildim..
Tarifsiz, fotografli!, bir merhaba diyeyim dedim..
Tum dostlara guzel ve gulucuklerle dolu gunler diliyorum..

Yorumlar

  1. Hanife;cim yani sabirla geliyo gidiyorduk.Patlama noktasinda yestistin yeni bir postla:)gecen dusundumde Ege'ile senden daha cok gorusur olduk annesi.Ne is yani:)bak Ege pabucunu dama atiircak bilesin.

    Bu arada sarmisakli yorgurdun giripte guzellestirmeyecegi brisey soyleyin bana.E ustune bide tereyegi koydunmu ne olsa altinda yenir.Her biri cok guzel ve saglikli.Ben bu kuskonmazi ziplock poste koyar icine zeytinyagi tuz ve biber ekler.Agzini kapatir guzlce calkalarim.Sonra cikariri firin tepsisine koyar uzerleri kizaran kadr pisirim..Enfess oluyorlar...buda baska bir oneri benden:))

    sevgilerimle Hanife'cim...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik sevgili Hanife. Esin sevdi mi karnabaharli salatayi?

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır yoktun, kendini özlettin:-) Kuşkonmazın tadını bile bilmiyorum. Bizim ülkemizde pek yok biliyorsun. Konserveleri var, belki başka türlü de satılıyor ama hiç merak etmedim. Aslında sebze sevdiğime göre beğenebilirim değil mi? Karnıbahar ve brokoliye ise bayılıyorum. Hatta oğluş onlar varsa sofrada, anne hadi yine iyisin senin ağaçlardan var der:-)

    YanıtlaSil
  4. Biliyor musun benim de eşim o sebzeyemezgillerden. Karnabaharı haşlayıp sarımsaklı yoğurt biraz sızma zeytinyağı ve biraz da maydonozla süsleyince bayılıyor:-)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Hanife'ciğim,
    Kuşkonmaz'a bayılırım ben çiğ çiğ de yerim elimde meyve gibi.

    Önceden konserveleri ile yetinirken şimdilerde lüx manavlarda kendilerine sıkça rastlar olduk canım..

    Üç güzelinde birbirinden güzeller hani..))Sizlere afiyetler olsun..Acaba eşine yutturabildin mi??

    Tekrar ellerine sağlık,afiyetler olsun..Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  6. Sebzeyemez kocam ucunden de yedi Tuhfe'cigim:)
    Zeten patlican salatasini cok sever, diger ikisini de yogurt ve sarimsak sayesinde yedi ve begendi, ama tabii cok sIk olmamak uzere:))
    Kuskonmaz Turkiye'de yok biliyorum ben de Renkler, ama baksana Gul bazi yerlerde oldugunu soyledi, gercekten son yillarda herseyden bulunabiliyor artik ulkemizde ama cok ucuk fiyatlara. Kuskonmaz tad olarak enginara benzer, ayni aileden zaten. Denersen sevecegine eminim. Benim ufaklik oyle isimler takamiyor henuz, ama agzina uzatinca eskisi gibi aldanip acmiyor hemen, once kokluyor sonra hosuna gitmemisse asla yemiyor:)
    Gulenay'cigim, firinda ya da barbekude yapildigini gordum ama hic denemedim, ben hersekilde yerim, cig bile:)

    YanıtlaSil
  7. Kuskonmazi o kadar sever ve yaparim, hic yogurtlu aklima gelmemisti, sagol Hanife.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Hanife benimkisi sarmisakli yogurt kesinlikle yemeklerde yemez malsef tek cacikta yer onuda kesinlikle icinde su olmuyacak hani su arap usulu cirf salata ve yogurt sarmisak ve nane ile olandan tek onu yer keske soyle benim gibi sarmisakli yogurt kizartmalarda yese su salatalardan yese bol bol yapardim ama ben artik tek kendime yapiyorum oglum serdar tek karnibahar kizartmasinda yer sarmisakli yogurdu
    ama ilk firsatta yemezlerse yemesinler dicem ve senin salatandan yapicam ozledim valla..

    YanıtlaSil
  9. simdi dikkat ettim de hepimizin esleri birseyleri sevmiyor ben simdi dusundum eyer biz hepimiz bir ayara gelsek ve bu yemeklerden yapsak acaba ne yer bunlar? birisi ben sebze sevmem diyeri ben yogurtlu sarmisakli yemem aaaa insani sinir ederler be yaa :) :) biz de hanimlar bir guzel yeriz sonrada kilo aliriz ...

    YanıtlaSil
  10. Sen de sagol sevgili Tata..

    Asya'cigim,
    Ben de cogu zaman bir yemelik kendim icin pisirdigim oluyor, iki adet pancari alip yemek yapiyorum mesela. Ne yapayim, yoksa ben kendi damak zevkimden hamrum kalacagim. Cogu zaman zor oluyor, iki uc cesit seyi birnada pisirmek ama ne yapayim:))
    Kilo olayini ise hic sorma, seker olayina bir cozum bulsam cok dert etmeyecegim ama tatli krizleri gelince zor oluyor bu durum:)

    YanıtlaSil
  11. Hanifecim,
    Ellerine saglik. Ben de bu tur sebzeleri senin verdigin sekilde tuketmeyi cok seviyorum. Ama galiba genel olarak erkekler sevmiyor :) Yalniz kuskonmazin cok yararli oldugunu ve idrar yollari enfeksiyonlarina iyi geldigini okudugumdan beri daha fazla tuketmeye basladim :) Bu konu uzerinde bir ara yazacaktim. Cunku kuskonmazli tarifler o kadar fazla degil ne yazik ki!

    YanıtlaSil
  12. Sagliga tek bir yarari olmayan sebze varmi Ycurl'cigim. Sarimsakli yogurt neye girse yakisiyor degil mi??
    Kuskonmazi ben de seviyorum ama verdigim tarifle ve sade haslama disinda pek denemedim, bir de sebzeli makarnalarda. Yeni tariflere bir bakmak gerek:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver