Perşembe, Mart 15, 2007

Jambonlu Kuskonmaz



Gecenlerde bir yemek programinda 'saglikli yemekler' ismiyle program yapan bir bayan vermisti bu tarifi. Hemen not ettim. Ilk firsatta da denedim.. Tarifte hindi jambon kullanilmisti, ben evdeki dana jambonlari kullandim.

Et yemeklerinin yanina yakisacak bir alternatif, belki sadece bir tabak makarnayla ya da bir kadeh sarapla atistirmalik.. Yani nasil isterseniz:)

Malzemeler;

- 1 bag kuskonmaz
- 6-7 adet dana jambon
- 1,5 yemek kasigi zeytinyagi
- tuz ve karabiber

Sos Icin
- 2 adet kozlenmis dolmalik kirmizi biber
- 12-15 adet badem
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi uzum sirkesi
- tuz, karabiber

Yapilisi;

- Kuskonmazlari yikayin ve temiz bir havluyla kurulayin. Sap kisimlarinin kaba yerlerini soyun ya da kesip atin.
- 1,5 yemek kasigi zeytinyagi, tuz ve biber eklyip elinizle harmanlayin.
- Ince dilimlediginiz jambonlari, kuskonmazlarin sap kisimlarina sarin ve yagli kagit serilifirin kabina serin.
- 200 C'de 15 dk ya da kuskonmazlar yumusayana kadar pisirin..

Sos icin;
- Tum malzemeleri karistiricida cekin ve pisirdiginiz kuskonmazlarla servis yapin.

Afiyetle..



23 yorum:

  1. Nasıl merak ederim şu kuşkonmazın tadını? bu güne kadar hiç yemediğim sebzelerden biri :)
    şimdi daha çok merak ettim, ellerine sağlık.

    Sengiler.

    YanıtlaSil
  2. Turkiye'de buldugunu soyleyen arkadaslar vardi sanki, ya da oyle hatirliyorum Kuzine. Ama konservesi bulunuyormus, her ne kadar tazesi kadar olamayacagini bilsem de.
    Arkadaslara bir soralim bakalim;
    Pazarlarda, marktelerde rastlayaniniz var mi??

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik, degisik bir tarif olmus. Ben de cok seviyorum kuskonmazi.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hanife ciğim merhaba,
    Kuşkonmaza bayılıyorum. Bu tarif gerçekten hoşuma gitti, hem kolay hem de jambonlar pişmiş kullanılıyor. Ama fotoğraftaki jambonlar burada yok bildiğim kadarıyla.Sanki daha kalın ve etli, çok güzel (ağzım sulandı). Bunların Türkiye deki karşılığı pastırma olabilir mi??
    Taze kuşkonmaz Real de taze sebze reyonunda var. Ara sıra Migrosa da geliyor.
    Ellerine sağlık, belli ki çok lezzetli olmuşlar:)
    Sevgiler
    ipek

    YanıtlaSil
  5. selam ben emine esim sayesinde bozanin tadiyla tanistim yurt disinda oldugumuz icin kendim yapmak istedim sizin sitenizde tarifini buldum denedim ama malesef olmadi bu mayalanma suresinde neler oluyor hamur gibi kabarma yapiormu ozaman benimkinin yuzu kurudu ve hic devinmedi sizden lutfen yardim istiyorum ben birde yas maya kullanmistim acaba ondanda olmamais olabilirmi bilemiorum tekrar bidaha da cesaret edemedim yardimci olursaniz sevinirin

    YanıtlaSil
  6. Kuşkonmazı bir iki kez tattım ama bir türlü yıldızım barışmadı bu sebzeyle Hanife. Çok faydalı olduğunu biliyorum ama kokusundan sanırım, bir türlü severek yiyemiyorum. Bu konu için bir püf noktan var mı? Bir de beyazı ve yeşili arasında bir tat farkı olup olmadığını biliyor musun diye sorsam? Çok teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Hanife'ciğim,
    Ben çok severim kuşkonmazı üstelik yıkayıp öylece yemeyide çok severim..Senin tarifin hem çok güzel hem de şık olmuş ellerine sağlık tatlım.
    Arada da olsa manavlarda ve 3M migroslarda gördüğüm zaman hiç kaçırmam..Konservesini ise asla tavsiye etmem..Zira konserve sebzelerden nedense pek haz alamıyorum..Tekrar ellerine sağlık canım..
    Bir dahaki sefere sıcak sos ve bir parça et yanında kırmızı şarapla yerken beni anımsarsan çok memnun olurum..

    Harika bir hafta seninle olsun..Sevgilerimle..Gül/d.tadı

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ipek,
    Ben salam turu falan cok almadigimdan jambon tercih ediyorum, sadece et oldugundan pisince boyle gozukmustur, yoksa bildgimiz dana jambonu. Pastirma da olur mutlaka..

    Tulin'cigim,
    Basta bana da yabanci gelmisti ama sonra sevdim. Degisik soslarala falan denersen seversin, benim tarifim de cok leziz oldu, oyle ki Ege bile yedi:) Jambon hatirina tabi:) Mayonez cok yakisiyor kuskonmaza, ya da benim daha onceki tariflerilerimden sarimsakli yogurtla dene. aArika olmustu o da..

    YanıtlaSil
  9. Gelecek sefere senin icin yiyecegim, soz Gul'cugum:)) Yaninda sarap ve etle..

    Merhaba Emine,
    Boza icin kuru maya kullanmistik biz. Ustu asla kurumamisti. Gecenlerde yeniden yaptim hatta, ertesi gune hazir olmustu.
    vinizin isisi cok mu fazla acaba?
    Hamur gibi kabarmiyor, uzerinde minik baloncuklar gibi eksime belirtileri oluyor sadece. Yas maya degil de kuru maya ile deneyin bu kez..
    Normal ev sicakliginda ertesi gune bile hazir olabilir, soba ya da kalorifer yanina getimreyin, bn mutfak tezgahinda bekletmistim, 20-22 derece sicaklikta..
    Umarim gelecek seferde basarili olabilirsiniz.. Kolay gelsin simdiden..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Hanife,
    Ellerinize saglik, arada alirim bende kuskonmazi ama bazen nasil kullancagimi bilemiyorum. Ne guzel olmus bu tarif deneyecegim, tekrar ellerinize saglik. Ben de beklerim.
    Sevgiler ve iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  11. Hanife,
    Ne kadar ilginc bir aperatif tarifi. Kuskonmazin yararlarini ogrendigimden beri cok tuketir oldum. Bu tarifi de denemek gerek.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Aybike,
    Tarifi denerseniz begenirsiniz umarim..

    Curly'cigim,
    Inan tarifi yayinlarken sen aklima geldin. Son kuskonmaz tarifi yorumunda cok fazla tarif yok demistin:) Dolabimda bir demet daha beklemekte, ne yapsam diye dusunuyorum.
    Jambonlu tarif aperatif olarak sofraya cok yakisacak bir tarif, dene derim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. hanifecigim bunu niye yolamadin etkenlige bak ne guzel iste bende kuskonmaz yapmistim..

    YanıtlaSil
  14. Hanifecigim cok guzel gorunuyor ellerine saglik en kisa zamanda bende deneyecegim. Yazin izgarada denemeni tavsiye ederim kuskonmazi cok leziz oluyor.
    Sedef,Kanada

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglik Hanife, cok farkli gozukuyor. Bu gune kadar ben de hic yemedim kuskonmaz ama sanirim artik denemenin zamani geldi. Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. tarifleriniz çok güzellll

    YanıtlaSil
  17. Hanife'ciğim bence bu çok şık bir atıştırmalık olur. Burada taze kuşkonmaz pek gözüme çarpmıyor. Belki de dikkat etmiyorum. Konservesi var gerçi ama tazesi kadar lezzetli olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  18. Asya'cigim,
    Kuskonmazi o grupta gormedigimden mi ne aklima hic gelmedi.. Arzu edersen linki verebilirsin listede..

    Mangal zamani gelince hemen denerim Sedef'cigim. Izgarasi, haslamasi hepsini seviyorum ben:)

    Nukhet,
    Denersen umarim begenirsin..

    Tesekkurler Zelis..

    Pinar'cigim,
    Buyuk migroslarda falan arada bulunuyor diye yazmis arkadaslar.. Konservesini ben de tercih etmem acikcasi. Lezzetli olacagini zannetmiyorum.

    YanıtlaSil
  19. Öpüyorum Hanife'ciğim!
    Bir an önce kavuşmanız dileğiyle..
    Tijen

    YanıtlaSil
  20. Hanife senin su boregini evvelde gormus cok ic gecirmistim.Ozellikle su yandan incecik teltel otlu goruntusu beni cok cezbediyor.Ellerine sagik canim....

    Hasta ziyaretin icin coook teskkur ederim.Guzel ziyaretlerle cok moral depoladim.Saolasn canim...Ege'yi operim.

    YanıtlaSil
  21. Gulenay'cigim,
    O borek gercekten cok guzel olmustu, oatalrindan elbet:) Yoksa filo yufka bile kendisini hissettirmemisti:)
    Su siralar cok ugrayamiyorum sayfalara.. Ama buralardayim:)

    YanıtlaSil