Avci Kebabi

Onceki yazidan biktiginizi biliyorum.
Son haftalar okul isi icin oldukca yogun gecti. Burokrasinin sadece ulkemize ait oldugunu bilirdim, ama buralarda da varmis. Hele son gittigim gun halimi gorseniz kim bu bitap dusmus zavalli diye sorardiniz herhalde. Ayagimda koca topuklu ayakkabilar, hani hergun giysem alisik olurum degil mi? Yok, o gun illa onu giyecegim. Okula gidecegimi biliyordum, nasilsa is yerinde her ihtimale karsi bulunan kolej kizi stili duz topuk ayakkabilarim duruyor.
Tabi son ana kadar bitirilmesi gerekenlerle ugrasinca ayakkabi degisimi falan unutuldu. Neyse vardim okula, once kayit burosu, yok dedi sevimli kiz, once baslayacagin kursun ofisine gidip kayit formunu alman ve onaylatman gerek. Tamam, hay hay.. Vardik kurs bolumune ki, arasi en az 150 metre. Binalar birbirine bagli, kac tane oldugunu sormayin, saymadim. Neyse sekreter bey, dinledi once beni. Once burs bolumunden onay kagidini getirmen gerek dedi. Yine hay, hay. Ilk basladigim yere gidiyorum yine, zira diger iki ofis yanyana! Ayaklarim sinyal vermeye basliyor tabi. Bir de cikardiklari sesler cabasi. Herkesin ayaginda spor ayakkabilar, bense tak tak diye oradan oradan kosuyorum ve saat geciyor. Ege'yi yuvadan alma saatim yaklasiyor ve tabi bir de aksam trafigi.. Neyse efendim, bu gidis gelis 4- 5 kez tekrarlandi. Sanirim yarim kilometre kadar yurudum okul icinde. Ama isimi halletim cok sukur. Ayin 12'sinde basliyoruz insallah, simdi okullu olduk sarkisi esliginde..



Bu surecet mutfagimiz elbette bos kalmiyor. Makinayi almak cogu kez aklima gec gelse de, halihazirda bir iki foto var sayfam icin. Ilk ise benim tarzimla Avci Kebabi.


Malzemeler;

- 750 gr kusbasi dana ya da kuzu eti (dana eti kullandim)
- 2 adet orta boy havuc (hic dogramadan bebe havuc kullandim)
- 10-12 adet minik taze patates ya da 3-4 adet patates
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 2 adet kusbasi dogranmis domates (kurutulmus domates kullandim)
- 1,5 yemek kasigi salca (biber ve domates salcasi karisik)
- Tuz, karabiber

Yapilisi;

- Kusbasi etleri suyuni cekene kadar kavurun. Yagini ve yemeklik dogradiginiz sogani ekleyin ve karistirarak soganlar diriligini kaybedene dek pisirin.
- Domatesleri, salca ve sebzeleri ilave edip birkac dakika cevirin.
- Uzerine cikacak kadar sicak su ekleyin, tuzunu, biberini ayarlayip, kaynadiktan sonra orta ateste etler ve sebzeler yumusayana dek pisirin..

Afiyetle..

Yorumlar

  1. selam, bu kadar bürokrasiye ne gerek var sorusu gayet yerinde olur sanırım. insanı yormadan yapmazlar zaten hiç birşeyi... neyse en sonunda zaferin sende olması güzel :)

    YanıtlaSil
  2. ooooh ne güzel gözkyor ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  3. hanife selam canim nasilsin iyimisin gerci burdna arada bakiyorum guzel haberlerini aliyorum okula basliyormusun cok sevindim basarilar sana senin okul yazini okudugumda torontodaki dil okulu geldi aklima ne guzel gunlerms dedim kisa sure gittik ama guzel di bende hala okula devam ediyorum iyi oluyor benim icinde ve naz icinde iy oluyor naz fransizca konusmaya basladi ama ne konusmak arada three house tv seyrediyor iki dili birden konusyir birde turkce eklediginde corbaya donuyor ama hali cok komik duymani isterdim bana diyor ki aynen yaziyorum(elle est sleeping )ve daha niceleri acayip guluyoruz .Canim ben kismetse 14 haziranda turkiye ye ucuyorum )))
    insallah sag salim inerim ucaktan ilac falan aldim korku icin isi saglama aldim bakalim allah korusun kotu seylerden bizi ozan 9 temmuzda gelicek pek istemiyor gitmem istemiyorum diyor ahmet zoraki gondericek bendne sonra Aziz abilerle bend efatma ablayla gidiyorum iste boyle canim bizden kisa haberler.
    Hanife canim ,
    sendne ricam hani sennin bir sutlu tatlin vardi ustune limon yada portakal sosu yapip dokuyordun onu aradim bulamadim bana yardim edermisin bulunca link atarsan sevinirim seni,egeyi,cengizi kocaman optumn

    YanıtlaSil
  4. hanifecıgım okulun hayırlı olsun, calısırken nasıl olacak merak ettım acıklamalı bır maıl at artık. yemek cok guzel gorunuyor ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı olsun. ne okuyacaksın? Demek ki artık hem çalışan kadınsın, hem anne, hem öğrenci, hem eş. Allah kolaylık versin:)))

    YanıtlaSil
  6. Tesekkurler Yesil Kivi ve Melek.

    Sermincigim,
    Sagol. Vallahi cok svindim gidecegine. Nasil yapacak diye dusnurken, yazinin sonunda anladim ki yanlzi degilsin. Aman canim, kafana takma, bir iki duble at binmeden once, hicbirsey hatirlamazsin:) Kiza da Fatma hanim bakar:)
    Naz'i yerim ben. Ayni Ege gibi uc dile sardi degil mi? Cok zor onlar icin kiyamam. Ege hep oyle. Yari ingilizce yari turkce konuusyoruz. Bir ara sitesine yazacagim incilerini:)
    O tatlinin ismi uc kat tat. Yandaki arsicden tatli bolumunden bulabilirsin. Linkini de vermeye calisayim;
    http://hanifedentarifler.blogspot.com/2006/12/uc-kat-tat.html

    Opuyorum hepinizi..

    YanıtlaSil
  7. Sebnem'cigim ve Pinar'cigim,
    Sagolun dilekleriniz icin.
    Iki yillik muhasebe programi okuyacagim. Ama once birkac ay dil alacagim. Ne kadar diplomani kabul etselerde is ararken bir on yargi var. Buradaki okullardan birinden mezun olmak ayri, geldigin ulkeden diplomali gelmis olman ayri. Allahtan iki yillik programi kredi verip bir yila dusurduler. Bakalim hayirlisi.. Is simdilik yarim gun devame decek ama sonra tamamiyla birakacagim..

    YanıtlaSil
  8. hanife cok sagol canim benim canim bu tatlidan cekti adini bilmeden aradim baktim durdum bulalamistim harika bir lezzetti benim icin.
    Hanife muhasebe programi alicakmisin cok sevindimoldukca karli bir is herseyin hayirlisi insallah kisa surede isdeiklerine kavusrusun optum canim

    YanıtlaSil
  9. Canım Hanife'ciğim ,anneler günün kutlu olsun seni ve yaramaz Ege'yi çok öpüyorum.
    Sana çok çok başarılar ve kolaylıklar diliyorum .

    YanıtlaSil
  10. Sermin'cigim ve Cilek'cigim,
    Cok, cok tesekkur ederim.
    Cilek'cigim, ben bu gunlerde hic birseye vakit ayiramaz oldum, size bile mesaj gonderemedim, kusuruma bakmayin:(

    YanıtlaSil
  11. Hanife'm, seni sitede kitap oyununa davet ettim, katılırsan çok sevinirim tatlım!
    Öpüyorum!

    YanıtlaSil
  12. Güzel tarifler var sık kullanılanlara eklemek lazım :)

    YanıtlaSil
  13. Zevkle Burcak'cigim..

    Tesekkurler Mirc.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver