Kahvaltilik Lezzetler

Kahvalti yapmaktan nefret eden bir cocugunuz varsa ne yaparsiniz??
Cevap cok kolay degil ne yazik ki. Eskisi gibi cizgi film ya da oyuncakla kandirip agzini acma sansiniz zaten hic yok. Hayir dedigi zaman onune gecebilene ask olsun. Zaten adam gibi kahvati yapma imkanimiz sadece hafta sonlari var, onu da Ege'ye israr ve ardindan kizginlikla gecirmek istemedigimden, cok inat etmeyip maci ona veriyorum cogu zaman. Yumurtayi 'eh iste' biraz nazla da olsa yiyor, ama beyaz peynir, domates falan imkansiz tabi. Boyle zamanlarda menemen cogunlukla ilk tercihlerden oluyor, hem vitamin hem protein deposu oldugu icin.

Yumurtali ve Peynirli Ekmek



Gecenlerde yeniden menemen gecti aklimdan, ama baktim dolapta taze domates kalmamis, hafta sonu malum, bari domatessiz birsey olsun dedim.. Yumurtayi peynirle pisirdim, ancak bizimki illa yemem diye tutturdu yine. Ekmek pizzasi sorusuna olumlu cevabi alinca, kirdigim peynirli yumurtayi terayag surulmus ekmek uzerine yerlestirip, bolca kasar rendeleyip izgara konumunda pisirdim 3-5 dakika. Tadina doyamadik. Bu pizza cok guzel olmus deyip, portakal suyumuzla yedik.






Peynirli Pizza



Elinizin altinda mayali hamurunuz varsa bu pizzayi yapmak cok kolay. Ozellikle Turkiye'de firin hamuru gibi bir pratiklige sahipseniz ne ala.

Once firininizi 225 C ye ayarlayin. Hamuru top haline getirip, elinizle cevire cevire acin. Arada uzerine vurup, parmaklarinizla uclara dogru bastirip, ozellikle uc kisimlarin incelmesini saglayin. Pizzaya oklava vurulmaz der bazi pizza ustalari. Hamuru havaya atip, soyle bir cevrip, en buyuk boy pizza hamurunu iki dakikada acarlar. Iki adet taze domatesinizi karistirican gecirin, icine tuz, biraz biber, nane, kekik, feslegen ya da ne seviyorsaniz ekleyin. Hamurun uzerine ellerinizle iyice yayin. Ustune kasar ya da mozarella rendesi. Isinmis firinda uzeri nar gibi kizarana dek pisirin.


Yorumlar

  1. Oooh tam ağza layık.Bayılırım böyle lezzetlere Hanife'ciğim.

    YanıtlaSil
  2. Biz de en büyük sorun kahvaltı. Koca adam 12 yaşında kahvaltıda sürekli bir şeyler arıyor. İnternetten en çok aradğım şey kahvaltılıktır benim.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Hanife,
    Seni görmek ne güzel!!

    Çocukların ne yazıkeki bu tür sorunları oluyor..Benim yeğenlerde de aynı sorun mevcut..İnşallah zamanla tüm sağlıklı yiyeceklere alışırlar..)

    Ekmekler ve pizza o kadar nefis görünüyorlarki..İnan ben çok imrendim şimdi..))Pizzayı, Paul Cafe'nin o enfes pizzalarına benzettim birden..))Ellerine sağlık..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  4. Kahvalti en onemli ogun oysa. Hafta ici kosturmacadan atlayageldigimiz kahvaltilardan sonra Ege iyice sogudu. Ama bu tur yenilikler ise yariyor genelde..

    YanıtlaSil
  5. Gul'cugum merhaba,
    Okul araya girince kendimi burada buldum:)
    Tesekkurler guzel yorumun icin.

    YanıtlaSil
  6. Hanife ciginm dönmüşsün !
    Cok sevindim:)
    Ellerine saglık cok severim ben yumurtalı ekmekleri, ellerine saglık puf puf olmuslar..

    Bu arada genc kız demişsin bana ya:)
    Ne istersin benden sekerim:))

    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  7. Merhaba:) Özellikle peynirli pizzaya bayıldım! Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  8. Figen'cigim,
    Valahi genc kiz gibisin. Sirrini isterim:))

    Tesekkurler Kirpikteki Gozyasi.

    YanıtlaSil
  9. İyi oldu Pazar sabahında okudum, öğlene doğru da yumurtalar pideler simitler filan havada uçuştu mutfakta. Ne yazık ki aklım deniz mahsullerinde kaldı ama. Yeniden gelip onlara baktım. Yanaklarından öpüyorum. Arayı fazla açma!

    YanıtlaSil
  10. Hanife merhaba,
    Senin sorun cok zor.Furkan'da cok hoslasmiyordu kahvalti ile.Ama simdilder tost saolsun kurtariyor beni.Pizza Furkan'ninda favorisi:)koy icine ne koyarsan:))

    Canim hayirli ramazanlar dilerim.Uzunca bir ara oldu Turkiye tatili derken.Artik gorusuruz.Ege'cimle sana kolay gelsin.Evlat zor...bir lokma yesinler diye ne cirpindigimizi bir gun anlatirmiyz acaba:)

    YanıtlaSil
  11. Afiyet olsun Oya'cigim. Arayi acma konusunda cabalayacagim:)

    Gulenay'cigim,
    Hakikaten uzun ara oldu, sen de yeni dondun saniyorum.Tesekkurler arkadasim.
    Sevgilerimi gonediryorum sana ve Furkan'a..

    YanıtlaSil
  12. Yumurtali ekmekler cocuklugumun lezzeti. En sevdicegim hatta... Hazir annemin yaninda iken, onun ellerinden yeniden istemeliyim!

    YanıtlaSil
  13. ben de kahvaltılık ararken karşılaştım sitenizle ellerinize sağlık
    bende eski bir blogcu yeni bir blogspot cuyum bana da beklerim

    YanıtlaSil
  14. Tesekkurler Su Perisi.
    Sayfanizi elbette ziyaret ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver