Yeni Iki Tarifle Merhaba

Ne zamandir sesim solugum cikmiyor. Bu biraz son gunlerin yogunlugundan, biraz da tembellikten. Okula baslayali 3 aydan fazla oldu ve hayatimin universiteye hazirlandigim seneden sonra en cok ders calistigim donemine girdim diyebilirim. Dosyada birikmis birkac fotograf varken bile buraya yeni bir seyler ekleyemedim. Tabi isi tamamen okula yuklememek gerek, biraz da canim istemedi sanirim..

Sevgili Pinar mesaj birakmis sagolsun, bir ses versen diye, Berceste'cigim sitem etmis benim gibi son donemlerde sayfasini yenilemeyenlere. Vallahi haklisiniz, ne diyeyim.. Aslinda hep aklimda olmasina ragmen iki satir yazamadim su sayfaya. Canim istemedi gercekten, bir de sanirim eskisi kadar heves kalmadi.

Simdi dosyada bekleyenlerden birini hemen yayinlayayim, hazir okulun ilk doneminin son 1 gunu kalmisken. 10 gun kadar evdeyim, ne guzel. Sonrasinda okula yeniden devam elbet:)




Fotografini gordukleriniz son zamanlarda soframizdan pek eksik etmedigimiz yeni tariflerden: Sarimsakli ve tereyagli midye ve Limonlu karisik deniz urunleri. Ilki buradaki marketlerde buldugum, Yeni Zelanda'dan gelen iri boy midye kutusunun uzerindeki tarif. Ikincisi ise Dr. Atkins'in Cabuk ve Kolay Tarifler adli kitabindan uyarladigim bir tarif.

Sarimsakli ve Tereyagli Midye

Malzemeler;

- 300 gr kabuklu ve taze midye
- 1 kap galeta unu
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyag
- 3-4 yaprak maydanoz
- Tuz, karabiber

Yaplisi;

- Midyeleri suyun altinda iyice yikayin ve temizleyin. (Ben kabularindan cikarip ayikliyorum, kabuklarin iclerini de iyice yikiyorum)

- Tereyagini bir tavada eritin ve ezilmis sarimsagi 1-2 dakika kadar yagda cevirin. Galeta ununu ekleyin ve karistirin. Altini kapatip, ince kiyilmis maydanozu, tuzunu ve biberini ekleyin

- Firin tepsisine midyeleri kabuklarinin icinde dizin, herbirinin uzerine 2 tatli kasigi kadar ekmekli harctan koyun.

-175 C'ye isinmis firinda 10 dakika kadar pisirin. Sicak sicak servis yapin.

Limonlu Deniz Urunleri

Malzemeler;

- 500 gr karisik deniz urunleri
- 1/4 kap ve ayrica 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 adet taze misket limonu(lime) suyu
- 1 buyuk dis sarimsak
- 1/2 tatli kasigi aci biber sosu


Yapilisi;
- 1/4 kap yag, ezilmis sarimsak, limon suyu ve aci sosu derince bir kapda karistirin. Icine deniz urunlerini ekleyip buzdolabinda en az 3 saat marine edin.
- Isittiginiz tavaya 2 kasik zeytinyagini ekleyin. Sosundan suzup, kagit havluyla fazla sosunu aldiginiz malzemenizi 4 dakika kadar surekli karistirarak pisirin.
- Pisen malzemenizi yayvan bir tabaga alin, uzerine feslegeni serpin. Kalan sosu tavaya ekleyip isitin. Kucuk bir kaseye koyup, yemegin yainda servis yapin.

Not: Her iki yemegi ayni menude birlestirebileceginiz gibi, sarimsakli ve tereyagli kizarmis ekmeklerle de servis yapabilirsiniz.

Afiyetle, saglikla..


Yorumlar

  1. selamm,
    ellerine sağlık , deniz ürünlerine bayılırım , bunlarda çok güzel görünüyor.
    sevgilerimle,
    Neşe

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver