Guacamole

Ekin bey ailemize katildigindan beri gunluk duzenimizi tutturmak oldukca guc oluyor. Bu durumda ben eskisi gibi bos vakte cok az sahibim ve bu zamanlar her zaman duzenli olamiyor ne yazik ki. Iki cocuklu bir anne olarak bu duruma alismam biraz zaman alsa da, artik altindan kalkiyorum. Ama bu sayfaya eskisi gibi zaman ayirmak gercekten biraz luks oluyor. Yine de eskisi gibi olmasa da, bir iki tarif paylasabilirim umarim.





Avakadoyu sever misiniz? Ya da benim gibi ilk yediginizde nefret edip, sonra sans eseri bir vurulup, bir daha vazgecemeyenlerden misiniz? Ya da hic yememis de olabilirsiniz. Saniyorum artik Turkiyede'de bolca bulunuyormus. O zaman mutlaka denemissinizdir.
Ben ilk kez yillar once Montreal'de yemistim. O zamanlar mutfak kulturum hic yoktu, ben de bir arastirayim, bakalim nasil yenirmis falan diye bilmeden, aldigim ilk gun, daha ermeden yemis ve tabi hic begenmeyip, bir daha uzun sure yanindan bile gecmemistim. Ta ki Sili'i eski bir arkadasimin evinde ona yeniden sans taniyana kadar. Cristina, spagetti yanina meze olsun diye avakado puresi hazirlamisti. Ben sevmem falan deyince, bir dene bunu seveceksin demisti. Bayilmistim tabi. Ilk yedigim seyle hic alakasi yoktu. Arkadasim, sadece limon suyu ve tuzla ezip basit bir pure yapmisti, o kadar. Daha sonra yeniden onun evinde baska Meksikali bir arkadasin yaptigi Guacamole'u yiyecektim. Iste simdi verecegim tarif o bayana ait.

Avakadoyu kahvaltida yemeyi de cok severim ben. Bazen ince ince dograyip sadece tuzlayip tuketirim, eger fazla vaktim yoksa. Yok eger ziyafetse istedigim hemen avakadonun en sevdiklerini biraraya getiririm; domates, sogan ve tabi yemyesil, minicik misket limonunun suyu.
Ancak bu sefer ki sabah kahvaltisinda tuketilecegi icin sogani cok kacirmamak gerek, ne de olsa ilk ogun, sabah sabah fena kokmamak gerek. Cogu zaman kisnis yerine her daim mutfagimda bulunan maydonuz eklerim. Fotografta gordugunuz gibi kizarmis ekmek uzerinde pek yakistiririm ben, ama siz nasil isterseniz oyle tuketin. Hatta guzel bir film izlerken, yaninda misir cipsiyle birlikte yerin derim ben. Ya da misafirleriniz icin degisik bir salata olarak sunabilirsiniz..

Guacamole

Malzemeler;

- 2 olgun avakado, pure yapilmis
- 1/2 misket limonu suyu
- 1 buyuk boy domates, ince kiyilmis
- 3-4 yaprak ince kiyilmis taze kisnis ya da maydanoz
- 1/2 incecik kiyilmis sogan
- tuz ve aci toz biber

Avakadoyu limon suyu ve tuzla iyice ezin. Kalan malzemelerle birikte derin bir kase icinde karistirin. Sogutup servis yapin..

Afiyetle,

Yorumlar

  1. Uzuuun bir aradan sonra, +1 ailenle bulunca seni çok sevindim Hanife'ciğim. Ekin harika bir haber...
    Avocadoya sarmısak da çok yakışıyor. Benim yaptığım sadece tuz, limon ve sarmısak ezmesi çoğunlukla. Bayılırım.
    Hepinizi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Cok sagol Oyacigim.
    Sarimsagi gelecek sefer deneyeyim bakalim, mutlaka cok yakisacaktir..
    Ben de seni opuyorum..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir tarif. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver