Salı, Ağustos 29, 2017

Yogurt Tatlisi




Yillar once denemis oldugum bir tarif..
Tarifi Kanada'ya gelmeden once bir arkadasim vermisti. O zamanlar mutfaga olan ilgim annemle hafta sonlari yemek yapmaktan ibaret oldugu icin, birkac tarif toplayip gelmistim. Bu da onlardan biri.

Malzemeler;

-3 cay bardagi yogurt
- 3 yumurta
- 3 cay bardagi seker (2 cay bardagi kullandim)
- 6 cay bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabugu rendesi


Serbet;
- 5 su bardagi seker
- 7 su bardagi su

Yapilisi;

- Firininizi 170 C ye ayarlayin.
- Yumurta aklarini kopuk gibi oluncaya dek cirpin ve buzdolabina kaldirin.
- Yumurta sarilari ve sekeri, seker eriyene dek cirpin. Yogurdu ve limon kabugu rendesini ekleyin. Kuru malzemeleri baska bir kasede eleyerek karistirin ve yumurtali karisima  yedirin.
- Yumurta aklarini hafifce karistirarak malzemeye ekleyin.
- Isinmis firinda ustu hafif pembelesene dek pisirin.

* Tatli soguk, serbet sicak olacak..

Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder