Hanifenin Tarifleri: İstanbul'dan Son Lezzetler..

Perşembe, Ağustos 18, 2005

İstanbul'dan Son Lezzetler..

Makinamda son kalan yemek fotoğraflarını ve tariflerini tek bir mesajla yayınlıyorum..
İşte ülkemde yediğim son lezzetler... Hepsi birbirinden güzel..

İlki kardeşim Hülya'nın yaptığı, tarifini bir arkadaşından aldığı Tiramisu pasta. Bildiklerimizden farklı olarak kakaolu kek kullanılıyor tarifte.

Tiramisu

Malzemeler;

- 1 adet hazır, pastalık kakaolu kek
- 1 büyük fincan sıcak su ya da süt
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 2-3 yemek kaşığı tozşeker

Kreması;
- 1 lt süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 2 çay bardağı şeker
- 1 paket labne peyniri(200 gr)

Üzerine serpmek için; Kakao

Yapılışı;

- Sıcak süt ya da suda nescafe ve şekeri eritin. Bunu kaşıkla kekin her iki arasınada eşit miktarda yayın.
- Süt, yumurta sarısı, un, nişasta ve şekerle kremayı hazırlayın. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve labneyi ekleyin ve iyice çırpın.
- Islatmış olduğunuz kekin alt kısmına kremadan eşit miktarda yayın ve kremanın kalanını üst tabanına yayın.
- Buzdolabına yerleştirip iyice soğutun. Servis yapmadan önce üzerine kakao serpin..



Fırında Sebzeli Kuzu İncik

İkinci tarifi annemle beraber yaptık. Kuzu etini nasıl özlemişim. Burada yani Montreal'de çok fazla tüketilmiyor. Biz genelde (eşimin isteğinden dolayı) ızgarada yapıyoruz. Yoksa ben kuzu etiyle yapılan sebzeli yemekleride en az ızgara kadar tercih ederim.

Malzemeler;

- 6-8 adet kuzu incik
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber, kırmızıbiber
- sıvıyağ


Yapılışı;

- Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları sıvıyağda çevirin. Yıkadığınız etleri ekleyin ve etler suyunu çekene kadar pişirin.
- Halka halka doğradığınız havuçları ve biberleri ekleyin. Doğranmış domatesleride katıp 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Salçasını ekleyin. Tuz ve biberini, damak tadınıza göre baharatlarınızı ekleyin.Bu şekilde etler yumuşayana kadar pişirin.
- Yemeği fırın kabına boşaltın ve etlerin üzeri hafifi kızarana kadar pişirin..
- Pilavla birlikte servis yapın..


Açma

Son tarif arkadaşım Ebru'ya ait. İkinci bebeğini dünyaya getirdi 2 ay kadar önce. Harika bir bebek. Ve ismi Ege.. Neden mi? Geçen sene Türkiye'ye gittiğimizde Ege'yi görmüş ve eşiyle birlikte çok sevmişlerdi. 'Bizim de bir oğlumuz olsun, böyle olsun' diye dilekte bulunmuşlardı. İlk çocukları Ece şu anda 9 yaşında, çok güzel ve çok zeki bir kız. Hem Ece'ye uyduğundan hem de Ege'yi çok sevdiklerinden oğullarına Ege ismini verdiler..
Bebek görmesine gittiğimizde bize yaptıklarından sadece bunun fotoğrafını alabildim. Bebekten fırsat bulup diğerlerini çekmeyi unuttum yanii.

Malzemeler;

- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- tuz
- Alabildiğince un



Yapılışı;

- 1 bardak sütü ılıtın ve mayayı içinde 1 tatlı kaşığı şekerle eritin. Derince bir kapta kalan sütü, yağı ve mayayı erittiğiniz sütü, kalan şekeri ve tuzunu karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek çok katı olmayan, neredeyse ele yapışır bir hamur yoğurun.
- Üstünü strec folyoyla kapatarak ılık bir yerde mayalanması için koyun.
- Hamur iki katına çıkınca, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve açma şeklinde ya da fotoğraftaki gibi simit gibi açıp etrafında dolandırarak şekil verin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ılınmış 200 C de üzeri kızarana kadar pişirin...

Not: Poğaça ve açmalarınızın üzerlerinin pastanelerden aldıklarınız kadar güzel kızarması için; yumurta sarısına 1 çay kaşığından daha az pekmez ilave edin. Burada kısa bir dönem çalıştığım pastaneden öğrenmiştim bu yöntemi.. Farkı göreceksiniz:))

Afiyet Olsun....

Bu arada fotoğraflar sayfasındaki kedi ve civciv hikayesini okudunuz mu?? Bir göz atın derim...

At 7:05 ÖS, Ağustos 18, 2005, Blogger yemekvebiz said...

hepside enfes gorunuyor hanife, ellerinize saglik, acmalarda harika, ben cok severim acmayi, arkadasinin eline saglik, bebeginide saglikla buyutsun, kedi ve civcivleri gordum cok guzeller,
bizimde civcivlerimiz vardi biliyorsun, zipzip onlari tepesinde gezdiriyordu, buyuyunce bahceye kumes yaptim ben, orada cok keyiflilerdi, ama yan komsunun koca kopegi, resmen hapisteki mahkumlar gibi topragi kazip civcivlerimin ikisi parcaladi, ne uzuldum :(, geride kalanida aldigim yere geri goturdum, inan verirken cocuk gibi agladim, tam 3 aylik olmuslardi...
resimi gorunce aklima geldiler yine,
kusura bakma
zeynep

 
At 7:25 ÖS, Ağustos 18, 2005, Blogger Hanife said...

Zeynep'ciğim,
Nasıl üzüldüm anlatamam. 94 yılında 8 yıldır beslediğim kedim bir güün gitti ve bir daha gelmedi. Aylarca aradım. Sanki gelecek gibi. Fotoğraflarına yıllarca bakamadım. Nasıl acıdır sevdiğin bir hayvanın kaybı. Kerim'in civcivlerine çok üzüldüm inan. Onların bu aciziyeti beni en çok üzen..

 
At 2:00 ÖÖ, Ağustos 19, 2005, Anonymous şule said...

hanife tiramisu nefis görünüyor. kakaolu da harika olmuştur eminim. kedi ve civciv de bir harika :) biz de evimizde kedi köpek vs istiyoruz ama evde yalnız kalacağı için hayvana eziyet etmek de istemiyoruz.

 
At 2:38 ÖÖ, Ağustos 19, 2005, Anonymous Adsız said...

Hanıfecıgım gordugum resımler bır harıka, tatlıdan yana tercıgımı kullaıyorum ve bu gun bu tarıfı bende denıyecegım. Umarım sızınkı kadar basarılı olur.
sebnem

 
At 7:06 ÖÖ, Ağustos 19, 2005, Blogger Meral said...

Tiramisuya bayılırım Hanife. Ben de çok sık yaparım. Eşime ö geliyor ama ne yapayım. Her türlü kek ve pastayı kakaolu yapmak istiyorum elimde değil :-)
sevgiler

 
At 7:36 ÖÖ, Ağustos 19, 2005, Blogger Hanife said...

Sevgili Şule, Şebnem ve Meral..
Tiramisuyu ben de çok severim. Bu pastada güzeldi. Kakaodan dolayı kahveyle daha keskin bir tadı vardı..
Şule'ciğim, evde hayvan beslemek harika bir dugu ama zorlukları çok. Öncelikle o sorumluluğu yüklenmeye hazır olamk gerek. Ama çalışan insanlar için daha zor. Evde yanlız kalmaları söylediğin gibi onlar için zor.

 
At 8:32 ÖÖ, Ağustos 19, 2005, Anonymous gulcan said...

Bu tariflerin hepsi bir harika gorunuyor cok istah acici yapanlarin ellerine saglik Hanifecigim.
Bende bu gun ne yapayim diye kara kara dusunurken iyi oldu bu tarifler:)) senin bu acma tarifini deneyeyim. Birde verdigin tiyo harika bende merak ediyordum nasil bu kadar guzel kizariyor diye.Ayrica tesekkurler optum.

 
At 8:55 ÖÖ, Ağustos 19, 2005, Blogger Hanife said...

Sevgili Gülcan,
Teşekkür ediyorum. Açmayı yap, çocuklarla birlikte afiyetle ye.. Harika oluyor..

 
At 5:14 ÖÖ, Ağustos 24, 2005, Blogger Elifce said...

Aranıza yeni katıldım, senin sayfana diyecek yok harika herşey ellerine sağlık bu marifet tartışılamaz sanırım .)

 
At 5:15 ÖÖ, Ağustos 24, 2005, Blogger Elifce said...

misafirim olurmusun?

 
At 7:41 ÖÖ, Ağustos 24, 2005, Blogger Hanife said...

Elif,
Çok incesin. Sayfam hakkında söylediklerin için teşekkürler..
Seve seve misafirin olurum tabii..
Sayfanı en kısa sürede ziyaret edeceğim.

 

<< Home