Hanifenin Tarifleri: Yalanci Su Boregi

Pazartesi, Ekim 10, 2005

Yalanci Su Boregi



Bu tarifi gecen sene, portakal agaciyla daha yeni tanistigim siralarda yorum yazan arkadaslardan bir hanim vermisti. Kendisine nasil ulasacagimi bilemedigimden tarif defterine not yazdim. Belki kendisini bulup izniyle yayinlayabilirim diye. Ama ses gelmedi henuz kendisinden:)
Ben de yayinladim, belki takip ediyorsa sayfalarimi buraya notunu yazar..
Egg roll hamuru Cinlilerin yagda kizarttiklari bir tur boregin hamuru. Normal olarak hamurun icine cesitli malzemeler konularak sigara boregi gibi siviyagda kizariyor. Biz farkli bir amac icin kullandik, yurt disinda yasanyanlar ve su boregi gibi zahmetli boreklere vakit ayiramayan hanimlar icin ideal bu tarif. Lezzeti konusunda tek soz soylemem, ama hamur biraz kalin fotografta da gordugunuz gibi. Ama olsun dedirtecek kadar lezzetli..

Malzemeler;

- 450 gr egg rol hamuru (dondurulmus sekilde satiliyor)
- 150-200 gr tereyag (erimis)
- 350 gr beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- kaynamis su

Yapilisi;

- Peyniri rendeleyin ve maydanozlari ince ince kiyip karistirin.
- Hamurlari kaynayan suya ikiser, ucer atin ve 10 dk kadar haslayin. Kevgire alip soguk suyun altina tutun. Bir miktar suyunu suzdurun.
- Suzulmus hamur parcalarini borcama sirasiyla dizin. Her bir kata kasikla erimis tereyag gezdirin.
- Ben iki kata malzeme koydum, siz arzu ederseniz tek kata yayabilirsiniz malzemenizi. Hamurun ucte birini serdikten sonra peynirli harcin yarisini yayin. Hamurlari yeniden yerlestirin, kalan peynirleri de ekledikten sonra ayni isleme devam edin.
- Tum malzeme bitince uzerine tereyag gezdirin. 200 C de uzeri kizarana kadar pisirin..
Afiyet Olsun..

At 2:40 ÖS, Ekim 10, 2005, Blogger AyBaLa said...

sevgili hanife ellerine saglik nerde satiliyor adi ne yazabilirmisin senin su pratik taifler acayip isime yariyor sevgiler hayirli ramazanlar

 
At 2:45 ÖS, Ekim 10, 2005, Blogger Hanife said...

Merhaba Aybala,
Buradaki marketlerin cogunda, donmus yiyecek reyonlarinda bulabilirsin. Ya da belki Cin bakkallarinda. Ben burada her marketde buluyorum. Egg roll wraps adiyla satiliyor..
Umarim bulabilirsin..
Sevgiler..

 
At 9:45 ÖS, Ekim 10, 2005, Anonymous Adsız said...

Selam Hanife,
Ben sitenin siki takipcilerinden Didem Altun.Tarifimi yayinladigini gorunce cok sevindim ve cok mutlu oldum.Ayrica yayinlamak icin izin istemissin anlasiliyorki becerikli oldugun kadarda ince fikirlisin.Bu tarifi ilk geldigim zamanlar yazdigim icin eggrolllarin kalin ve ince olarak satildigini bilmiyordum ve onun icin eggroll demistim ama bu tarifte kesinlikle kalin olan eggroll hamuru kullanilacak cunku cok inceleri denedigimde sonuc husran oldu yani hepsi dagildi.Ikinci olarakta ben hamurlari iki dakikadan fazla haslamiyorum belkide senin yaptiigin daha iyidir ama sanki hamur cok kaynatildikca onlarinda dagilacagini dusunuyordum, belliki sende oyle birsey olmamis.Ucuncusu ise haslanmis hamuru soguk su dolu kaseye koyuyorum ve ardundan cok bekletmeden ter cevrilmis kevgirin uzerine hamuru serip suyunu suzuyorum.Diger kisimlar ayni yazdigin gibi yapilacak.Aslinda kolay ve denemeye deger bir tarif.Hic denemedim ama belki uzerine soda dokulerekte farkli bir yontemde deneyebiliriz diye dusunuyorum.simdilik bu kadar
Bu arada umarim yeni actiginiz mekanda size ugur getirir ve en
iyi yerlere gelirsiniz.
sevgiler....

 
At 12:20 ÖÖ, Ekim 11, 2005, Anonymous burcukusu said...

sevgili hanife ellerine sağlık
gercekten bu eggroll hamurunu cok merak ettim acaba milföyden yapsak olurmu?
sanırım aynı olmaz
cok güzel görünüyor
sevgiler

 
At 8:48 ÖÖ, Ekim 11, 2005, Blogger JANJANLI said...

HANİFE ELLERİNE SAĞLIK
AFİYETLE YİYECEĞİZ YAPIPTA ARKADAŞIM
SEVGİLER

 
At 9:26 ÖÖ, Ekim 11, 2005, Blogger yemekvebiz said...

hanife, buzlukda bekleyen eggrollerim var, bunu bu aksam bende yapacagim, bak tarifin sahibi Didem Altun dan mesajda gelmis, ne hos, ikinizede tesekkur ederim, paylastiginiz icin,
ayy heyecan yaptim, benimkilere su boregi yaptim deyince tepkilerini merak ettim bir an :)))

zeynep

 
At 2:52 ÖS, Ekim 11, 2005, Blogger Hanife said...

Sevgili Didem,
Inan uzun zaman oldu bu boregi yapali ve tarif defterinde senden haber ve onay bekdleim bu surede, ses cikmayinca yayinladim:) Sevindigine cok memnum oldum, senin adini kullanarak yayinlamak daha guzel.
Ben tarifde 10 dk dedim ama cokda tutmadim acikcasi, bir dagilma olmadi, manti yufkasi kalinligina benim kullandigim hamurlar ve yirtilma disinda cok dagilmadi, lezzeti cok guzeldi. Sodali, bilmem nasil olur, ama elbetde denenebilir..
Guzel tariflerin varsa boyle, bizlerle paylasirsan cok sevinirim..
Sevgiler..

 
At 2:57 ÖS, Ekim 11, 2005, Blogger Hanife said...

Merhaba Burcukusu,
Milfoyden olmaz diye dusunuyorum. HAslama olacagi icin olmaz. Yurt disinda yasiyorsan mutlaka Cin marketlerinde bulursun bu hamuru. Am Trukiyedeysen bulabilir misin, bilemiyorum..

Ozlem'cigim,
Cok tesekkur ederim canim.

Zeynep,
Kesinlikle dene. Sizinkiler bayilacak, hem sizinkilere kiymalida deneyebilrisin, Didem onu da cok tavsiye etmisti yanilmiyorsam..
Yaparsan sonucu merak ederim, simdiden afiyet olsun..
Sevgiyle.............

 
At 10:54 ÖS, Ekim 11, 2005, Blogger fethiye said...

bak bunu da denemek farz oldu! Hanife'cigim cok sagol yayinladigin icin, Didem'cigim sana da akil ettigin ve deneyimlerini paylastigin icin!

 
At 1:20 ÖS, Ekim 12, 2005, Anonymous Adsız said...

harika bir fikir,ellerine saglik.ben de filo yufkalarlapeynirli boregi yapmayi dusunuyorum.acaba hic yag kullanilmiyor mu?bir desu yerine soda kullansam olur mu?

 
At 2:33 ÖS, Ekim 12, 2005, Anonymous Adsız said...

su böregin bir harika,bende yapmayi düsünüyorum.Ama keske egg roll wrapsin resimlerini koysaydin(packung),yada hangi marka kullandigni yazsaydin.Hangi dükkanlarda bulunur ?bir dükkan ismi verebilirmisin arayip durmayalim..........

 
At 7:01 ÖS, Ekim 12, 2005, Blogger Hanife said...

Denersen umarim begenirsin Fethiye'cigim. Ben de yeniden Didem'e tesekkur ediyorum, paylasimi icin:)

Merhaba,
Su yerine soda?? Haslama icin olmaz tabi. Sanirim bu mesaji peynirli borege de yazmissiniz:)

Ben Montreal'de yasiyorum. Buradaki tum buyuk marketlerde, Loblaws, Metro, Iga gibi hepsinde bulabilirsiniz. Ayric egg roll un resmi asagidaki linkde,
http://www.foodsubs.com/Photos/eggrollskins.jpg

Sevgiler...

 
At 9:52 ÖS, Ekim 12, 2005, Anonymous Adsız said...

Sevgili Hanife ,Zeynep ve Fethiye asil ben size tesekkur ederim tum hunerlerinizi ve mutfaginizi bizimle paylastiginiz icin benimki sizinkilerin yaninya ufacik bir tarif.Hanifecigim bu arada ben tarif defterine uzun zamandir bakmiyordum onun icin goremedim senin yazindada oylesine tiklamistim birden kendi adimi gorunce acikcasi cok sasirmistim bu tarifi yazali o kadar cok uzun zaman olduki bir an benim tarifi baskasinin tarifi olarak dusundum cunku senin yaziyida sonuna kadar okumamistim.Zaten gorur gormezde hemen ceyapladim.Bu arada bazi arkadaslar sormuslar bu tarif icin benim kullandigim marka Azumaya ben bu egg rollu Walmart yada Kroger'dan aliyorum ama seninki farkli bir marka heralde.
Sevgiler...
Didem

 
At 4:27 ÖS, Ekim 13, 2005, Blogger Hanife said...

Merhaba Didem,
Burada Azumaya ismine ben rastlamadim, inan isminide hatirlamiyorum. Kutusundan cikarip koymustum dolaba. Burada Walmartta olup olmadigini bilmiyiorum ama sanirim yok. Ama Cin marketlerin cogunda olacagini dusunuyorum...

 
At 10:43 ÖS, Ekim 16, 2005, Anonymous Deniz said...

Merhaba sevgili Hanife,

Haklisin, bizim kis cok erken geliveriyor.Havalar soguyunca daha da iyi gidiyor cay ve borek ikilisi:)

Merak ettigim, bahsettigin hamur acaba bu bizim China marketlerde satilan biraz kalinca ucgen hamurlar mi? (Bir kez sigara boregi denemek gafletinde bulunmustum.)Acaba onlar mi?

Bu arada eski adresim gecerli degil artik sevgili Hanife..Yenisini bildirecegim.

Hayirli ramazanlar...

 
At 5:51 ÖÖ, Ekim 17, 2005, Blogger Hanife said...

Merhaba Deniz,
Evet Cin marketlerinde satilan biraz kalinca hamurlar bunlar. Ancak benim aldigim ucgen degil kare seklinde. Bu borek icin daha iyi kare olmasi. Bulamazsan onunla da olur tabii, siralamasi belki biraz oyalayici olur o kadar..
Denersen sonucu bildirirsin, sevinirim..
Gorusmek uzere...

 
At 1:59 ÖÖ, Mayıs 29, 2006, Anonymous Gulipek Sanli said...

Merhabalar Hanife,

Ben 9 yil once Toronto`ya tasindigimda bu hamurlari gormus ve bunlardan su boregi, manti, cigborek yapmistim. O zaman boregimi yiyenler cok begenmislerdi ben de icadimla gurur duymustum. Benim farkli olarak yaptigim tek sey hamurlari hasladiktan sonra kevgire degil de bir mutfak havlusunun uzerine cikariyordum, boylece hamuru yirtmadan kullanabiliyordum. Bilemiyorum o zamandan mi sana ulasan tarif ama aklin yolu birdir derler. Bazen benim biraraya getirdigimi dusundugum iki-uc lezzeti foodtv`de de uyguladiklarini gorunce artik sasirmiyorum cunku gercekten dusununce farkli yerlerdeki, birbirinden hic haberleri olmayan insanlar ayni noktada bulusabiliyorlar.

Ellerine saglik...

Gulipek Sanli

 
At 2:04 ÖÖ, Mayıs 29, 2006, Anonymous Gulipek Sanli said...

Belirtmeyiunuttum; Toronto`dan 2002 yilinda ayrildim

 
At 7:00 ÖÖ, Mayıs 30, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Gulipek,
Ben de ayni durumu yasiyorum kimi zaman, tarifini uydurdugum seylerin aslinda gercekten biryerlere uygulandigini gormek ilginc gelmisti, biraz mutfak merakindan belki. Ben Didem Hanim verene kadar bu hamurlardan haberim yoktu aslinda, gormemistim hic, ya da dikkatimi cekmemisti. Simdi arada yapiyorum. Sizin yonteminiz oldukca pratik, yani kagit havluya kurulama islemi.
Gelecek sefer o sekilde denerim.
Ben Montreal'de yasiyorum, Toronto'ya hic gitmedim, dusunuyoruz bir gidip gezmeyi. Siz simdi neredesiniz?

Sevgilerimle....

 
At 12:40 ÖS, Haziran 04, 2006, Anonymous Gulipek said...

Kagit havlu denemedim hic, belki yapisabilir. Ben kumas mutfak havlusu kullaniyordum.
Biz simdi Riyad`dayiz ama Agustos`tan itibaren tekrar Toronto`da olacagiz... Gelirsen haberleselim.

 
At 4:44 ÖS, Haziran 04, 2006, Blogger Hanife said...

Toronto'ya kisa bir gezi planliyoruz bakalim, kismet. Tabii haberlesiriz, e posta adresini verirsen mail gonderebilirim gelmeden once..

 
At 5:56 ÖÖ, Eylül 13, 2008, Anonymous reyhan said...

merhaba borek çok guzel gorunuyor yapmak istiyorum ama acaba bu hamuru fransada bulmam mumkun mu?dun buyuk bir markete baktim yoktu.ben biraz daha arastirayim iyisimi.

 
At 1:44 ÖS, Eylül 13, 2008, Blogger Hanife said...

Merhaba Reyhan,
Cin ya da Asya marketlerinde bulabilirsin bu hamuru. Hamurun ismi tarifte belirttigim gibi Egg Roll hamuru. Umarim bulabilirsin.

 

<< Home