Kayıtlar

Kasım, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Balikli Pay

Resim
Ege'ye ozel bir tarif; balikli pay.. Tarifi cok yakinda, bu sayfada:))) ... demistim ve buyrun tarif.. Bu ulkede Atlantik somonu, sardalya ya da arada cipura gibi baliklar disinda bayilarak yedigimiz cok balik cesidi yok ne yazik ki. Soyle Marmara luferi yahut Karadeniz hamsisi olacak ki, kendimizden gecerek yiyelim.. Arada ozellikle Ege icin aldigim somon ve beyaz balik filetolarini bazen degisik tarifler deneyerek uyguluyorum. Balikli pay da onlardan biri. Ege'nin simdiye kadar en sevdigi balik yemegi bu oldu diyebilirim. Yemegi yerken -her zaman yaptigi gibi- bana ismini sordu. Ben de balikli pay deyince, cizgi filmlerde surekli duydugu 'apple pay' geldi aklina ve bana apple pay mi diye sordu. Ben de saka olsun diye, hani ona kanip ses cikartmadan yer diye dusundugumden evet deyince yemegin ismi apple pay olarak kaldi. Icinde elmadan eser yok ama bizim balikli payimizin ismi Apple Pay. Olur da cocuk okulda falan gercek elmali pay yerse o zaman hali ne olur bilmem:) B

Zeytinyagli Taze Fasulye

Resim
Gecen bahardan kalmis bir fotograf. Dosyalar arasinda bulmusken yayinlayayim dedim. Cok sevdigim zeytinyagli yemeklerden cunku kendisi. Hem kis soguklari hazir baslamisken, bahardan kalma bir lezzet pek fena olmaz dedim.. Fotografta goruldugu gibi cali fasulye bulamadigimdan amerikan fasulyesi ile yapmistim yemegi.  Alistigimizdan mi yoksa daha lezzetli oldugundan mi tercihim daha cok cali fasulyeden yana. Ama gecenlerde alisveris yaptigim marketde dondurulmus olsa da, bu fasulyeyi bulunca cocuklar gibi sevindim.. Malzemeler, - 1/2 kilo taze fasulye - 2 adet domates (Tazelerin mevsimi degilse konserve domates kullanabilirsiniz) - 1 adet orta boy kuru sogan - 2 dis sarımsak - 2-3 yemek kasıgı zeytinyagı - 1/4 limon suyu Yapılısı; - Fasulyeleri bol suda iyice yikayın. Kılcıklarını ve uclarını temizleyin. Uzunlamasına ikiye kesin. (Çalı fasulyeyi enine ikiye keserek inceltebilirsiniz.) - Yemeklik dogradıgınız soganları zeytinyagında 2-3 dk pisirin. İnce kıydıgınız sarımsakları koyun. - F

Soguk Ayran Corbasi, Sarimsakli Kombe ve Sıkma

Resim
Listede yayinlamayi bekleyen tariflerle merhaba diyorum. Biliyorum uzun bir ara oldu. Bir ay once calismaya basladim. O yuzden blogla ilgilenmem, yeni tarifler denemem oldukca zorlasti. Hafta sonlari biraz zaman ayirip bakabiliyorum. O da sansim varsa tabii. Cumartesi temizlik, alisverisle geciyor genelde. Pazar gunu hafta ici icin birkac cesit yemek yapiyorum. Makinami burayi dusunerek elime aliyorum tabii, ama oncelik sirada bekleyen tariflerde.. Evlendikten sonra tanistigim lezzetler bunlar. Esim sayesinde once isimlerini ve onun agzindan tariflerini duydugum tarifler. Ozellikle sarimsakli kombeyi duydugumda, burun kivirmistim, hani ayran ve pismis ekmek deyip pek ozel birsey degildir diye dusunmustum. Ama simdi bunlar arasinda en favorim. Eskiden misafirlere yapilan ozel bir yemekmis kombe. Sagolsun Montreal'den bir arkadasim yapmisti ilk kez. Orada bolca yapip yerdik.  Ayran corbasiyla aram o kadar iyi degildi. Bu yaz Adana'da esimin kuzeninin evinde yiyene kadar. Kuzenin