Hanifenin Tarifleri: Bademli Kurabiye

Pazartesi, Nisan 04, 2011

Bademli Kurabiye



Cocuklugumda annem ve kardesimle beraber mutfaga girip kurabiye yapmak en buyuk mutluluklarimdandi. Kardesimle yaris yapar, en degisik sekilli kurabiyeyi ortaya cikarmaya calisirdik. Sumuklu bocek, ikli ve uclu sac orgusu, simit ve daha niceleri.. Her defasinda en guzeli hangisi diye anneme sorar, o ise hepsini cok begenirdi. Mis limon kokulu anne kurabiyelerini yemeye bayilir, bitince cok ara vermeden yine yapardik. Ozelikle sokaklarda kostururken elimize alip ve tabi arkadaslarla da paylasip atistirmak ne guzeldi.
Sizlerinde boyle anilari vardir degil mi?

Simdi ayni hikayeyi Ege ile beraber yasiyoruz. O henuz kardesi ile bizimki gibi yaris yapmiyor, ama en cok sevdigi kurabiye olan zencefilli kurabiye icin sekil verme zahmetine girmiyor, hazir kalip gayet guzel is goruyor.. Ama yinede hamurla oynamak, kalipla sekil vermek ve ardindan muhtesem kokulu odulu almak isin en guzel yanlari. Gerci artik eskisi gibi merakli degil kurabiye yapmaya, o yuzden bademli kurabiyeyi yemek disinda hazirlama asamasiyla pek ilgilenmiyor. Zenefilli kurabiyesi hala gozdesi ama bu kurabiye de en sevdiklerinden.


Bademli Kurabiye

Malzemeler;

- 120 gr tuzsuz tereyag
- 1 yumurta ( sarisi icine, aki disina)
- 3/4 kap badem kirigi
- 1/4 kap seker
- aldigi kadar un

Yapilisi;

- Oda isisindaki tereyagi yumurta sarisi ile karistirin.
- Sekeri ekleyin. Badem kirigini ben genellikle icine ekliyorum, ama siz isterseniz ustune koyabilirsiniz.
- Unu azar azar ekleyip hamuru yogurun. Cok yumusak bir hamur olmasin. Elinize yapismayan, homojen kivamli bir hamur olmali.
- HAmurdan ceviz buyuklugune parcalar alip yuvarlayin ve yumurta akina batirin. Eger isterseniz ustune de badem koyabilirsiniz.

* Badem yerine findik ve ceviz de cok yakisacaktir. Kiyir, kiyir cok leziz bir kurabiye oluyor.
Denerseniz umarim begenirsiniz..

Afiyet , bal seker olsun...