Kayıtlar

Nisan, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kakaolu Kek

Resim
Yedigim en guzel kakaolu keklerden biri desem abartmis olmam.. Tarif Annabel Langbein 'e ait. Hani burada bahsettigim hatun. Tariflerden cok, kadinin yasadigi mekan ve goruntuler, beni daha cok ceken. Ama verdigi tarifler cok pratik ve kolay. Mesela bu kek sadece koca bir karistirma kabinda hazirlanip kaliba dokuluyor. Yok yumurta sarilari ayri cirpilip, kopurtulmus aklara karistirmak, kurulari ayri hazirlamak falan yok. 5 dakikada besiktas. Tam benlik yani:) Verilen olculerle devasa bir kek oluyor. O yuzden kalabalik misafiriniz gelmiyorsa ya da sirf kendiniz icin falan yapiyorsaniz yarim olcu yapmanizi tavsiye ederim. Ben ilk yaptigimda tam olcu yaptim, misafir gelen arkadasimla koca bir dilim yedik, yarisini paket edip eline verdim, buna ragmen o hafta hergun kahvemin yaninda bir dilim yanima ve tabi kilolarima kar kalmisti.. Bir de asil tarifteki kremayi yapmadim ben, isterseniz esit olculerdeki krema ve aci cikolatayi eritip ustune sos olarak dokebilirsiniz. Evet, yine bu fo

Kuskonmazli Tarifler

Resim
Kuskonmazi haslama ya da firinda zeytinyagli pisirme disinda pisirmezdim pek. Son zamanlarda diger sebzeler gibi tavuk ve etin yaninda pisiriyorum ve boylece evin buyuk genci biraz olsun yesil sebze yemis oluyor. Zor da olsa!! Oyle uzun uzun tarif vermiyorum.. Iki adet biftegi once tavada hafif kizartiyorum. Sonra borcama alip, ustune bir parmak uzunlugunda dogradigim kuskonmaz, havuc ve patatesleri seriyorum. Karabiber, tuz biraz biberiye kurusu serpip firinda sebzeler yumusayana kadar pisiriyorum. (Etin cok pismesini istemedigim icin sebzeleri ince dogradim. Aldiginiz etin kalinligina gore sebzeleri daha kalin dilimleyebilirsiniz) ****************************** Ayni yontemle tavuk harika oluyor. Hatta hic firina koymadan genis ve kapakli bir tavaya once tekerlek seklinde kestigim patatesleri diziyorum. Ustune tavuk parcalari, onun ustune 1 adet havuc rendesi ve yine bir parmak uzunlugunda kestigim kuskonmazlar ve eger varsa minik bezelyeleri (hani fasulye gibi olanlardan, c

Bademli Kurabiye

Resim
Cocuklugumda annem ve kardesimle beraber mutfaga girip kurabiye yapmak en buyuk mutluluklarimdandi. Kardesimle yaris yapar, en degisik sekilli kurabiyeyi ortaya cikarmaya calisirdik. Sumuklu bocek, ikli ve uclu sac orgusu, simit ve daha niceleri.. Her defasinda en guzeli hangisi diye anneme sorar, o ise hepsini cok begenirdi. Mis limon kokulu anne kurabiyelerini yemeye bayilir, bitince cok ara vermeden yine yapardik. Ozelikle sokaklarda kostururken elimize alip ve tabi arkadaslarla da paylasip atistirmak ne guzeldi. Sizlerinde boyle anilari vardir degil mi? Simdi ayni hikayeyi Ege ile beraber yasiyoruz. O henuz kardesi ile bizimki gibi yaris yapmiyor, ama en cok sevdigi kurabiye olan zencefilli kurabiye icin sekil verme zahmetine girmiyor, hazir kalip gayet guzel is goruyor.. Ama yinede hamurla oynamak, kalipla sekil vermek ve ardindan muhtesem kokulu odulu almak isin en guzel yanlari. Gerci artik eskisi gibi merakli degil kurabiye yapmaya, o yuzden bademli kurabiyeyi yemek disind

Egg Roll Hamurundan Manti

Resim
Yapmasi uzunnnnnn saatler alip yemesi birkac dakikada biten yemekler neden bu kadar guzel oluyor, bileniniz var mi?? Manti deyince bende bircok kiside oldugu gibi akan sular durur. Ancak su hamuru acma ve sekil verme isi yok mu.. Ama birkac arkadas, es dost, akraba bir araya gelinir, biri acar, oburleri keser ve doldurur, o zaman baska. O zaman yemesi kadar yapmasi da guzel olur.. Yalanci su boregi yaparim diye aldigim egg roll hamurunu bu sekilde degerlendirme fikri bir anda geldi aklima. Hani dedim, hamurunda yumurta var, yani manti hamuru gibi. Bir de hazir acilmis nasilsa.. Neden olmasin?? Vallahi sahane oldu. Her bir kare parcayi 4 esit serit seklinde kestim once, sonra yine dorde bolup 16 minik kareler yaptim. Ici icin kiyma, kuru sogan rendesi, tuz ve karabiber karistirdim. 2-3 dk gibi kisa surede pistiler ve ev mantisindan hic bir farki da olmadi. Uzerine ise kuru ekmegi bile bir sahesere donusturen sarimsakli yogurt ve salcali sos ve pek tabi kuru nane.. Ozellikle