Cuma, Mart 25, 2005

Balık Köftesi

Bu köftenin tarifini daha önce vermiştim. Ama fotoğraf çok iyi olmadığı için yeniden çektim ve yaeniden yayınlıyorum.


Bu tarifi yemekvebiz adlı tearif grubundan aldım. Ben bazen içine koyduğum malzemeleri değiştiriyorum. Çocuklar için çok sağlıklı bir yemek. Ege çok seviyor. İçine kattığımız değişik sebzelerle çok vitaminli oluyor..

Malzemeler;
- 1 kutu ton balığı konservesi
- 2 orta boy patates, haslanmış ve ezilmiş
- 1 küçük boy havuç, haşlanmış ve ezilmiş
- 1 fincan haslanmış mısır
- 1 fincan çok ince doğranmıs mantar
- 1 küçük soğan, rendelenmiş
- 3-4 yaprak maydanoz, çok ince dogranmis
- 1 yumurta
- galeta unu ve tuz

Yapılışı;

- Ton baliginin yagini süzün. Kaşıkla iyice karistirarak ufalanmasini sağlayın.
- Daha sonra un ve yumurta hariç yukardaki malzemeleri karistirarak köfte şekli verin.
- Önce cırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayip yagsiz tavada kizartin.
- Ben Ege icin hazirladigimda, köfteleri tek tek folyoya sararak poşet icinde dondurucuya atıyorum. Gerektiginde cıkarıp verebiliyorum böylece...
Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. Ellerine saglik Hanifecigim, uzun zamandir ton balikli köfte tarifi ariyordum ve bulamiyordum. Tesekkürler bana cok yardimci oldun bu tarifinle. Ellerine saglik. Yalniz ben teflon tavada azcik sivi yag ile kizartmayi düsünüyorum, umarim seninkiler kadar lezzetli olurlar.
    Sevgilerimle Kiye

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Kiyeciğim..
    Bende sadece dün yaptığımda yumurtaya buladım. Galeta unum yoktu. Ben Ege için yapdığıman yağ kullanmıyorum. Ypksa tabiiki yağda kızarınca daha lezzetli olur.
    Sonucu bildirirsin..
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil