Perşembe, Mart 17, 2005


HAFIF HAVUÇLU KEK
Bu kekin tarifini yabanci bir yemek sitesinden buldum ve geçen gün gelen misafirlerim için denedim. Tam anlamiyla bayildilar. Gerçekden harika bir tadi var ve çok hafif. Hiç yag girmiyor keke ve un çok az kullaniliyor. Ben bir dahaki sefere kepek unuyla deneyecegim. Sizlerede kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 3 yumurta (aklari ve sarilari ayrilmis)
- 1 büyük su bardagi dolusu rendelenmis havuç
- 3/4 su bardagi seker
- 1,5 limon kabugu rendesi
- 2 yemek kasigi limon suyu
- 1 su bardagi badem kirigi (bende olmadigindan ceviz ekledim)
- 1/4 su bardagi un (ben 1/2 kadar kullandim)
- 1 çay kasigi kabartma tozu
- bir tutam tuz
(yukardaki bardak büyük su bardagi asil tarifde cup ölçüsü verilmisti. Ben bardagimla ölçtüm ve ayni geldiler.)
Üstü için:
Krem peynir ve pudra sekeri
Yapilisi:
- Firininizi 180Cye ayarlayin.
- Yumurta sarilarina seker ekleyerek iyie karistirin. Limon rendesi, suyu, havuç, badem, un ve kabartma tozunu ekleyip karistirin.
- Yumurta aklarini az tuzla mikserle 4 kati kadar olana dek çirpin. Ilk karisima kasikla yedirin.
- Yaglanmis orta boy borcama ( 9 inch) dökün ve isinmis firinda 35-40 dk kadar yada üzeri pembelesene kadar pisirin.
Kremasi için:
Ben 3-4 kasik kadar krem peyniri 1 tatli kasigi kadar pudra sekeri ile ezerek karistirdim. Denemek için az miktarda yaptim. Seker miktarini damak tadiniza göre ayarlayabilirsiniz. Glazüre göre daha hafif bir krema oldu..

2 yorum:

  1. merhaba Hanife,
    havuçlu keki dün akşam denedim, gerçekten çok güzel ve hafif oldu.özellikle yağsız olduğu için eşimin çok hoşuna gitti. tarif için çok teşekkürler...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Aysel,
    Eski yazilara gelen mesajlari goremeiyorum nedense..
    Bugun bir iki tarife birakalina yorumlari da sans eseri gordum:(
    Kusura bakma..
    Begenmis olmaniza sevindim. Afiyet olsun. Ben de bir haftadir yediklerime dikkat ediyorum. O yuzden bu kek aklima geldi, yapayim dedim ve mesajini gordum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil