Fırında Sebzeli Köfte


Fırında yapılan yemeklerin daha sağlıklı olduğunu duymuştum. Sebzeleri kavurma işlemi olmadığı içindir büyük olasılıkla.. Benim içinde kolay bir yöntem oluyor. Herşeyi hazırlıyorsun ve fırına atıyorsun... Sonuçda harika ve hafif bir yemek oluyor.

Malzemeler;

Köfteler için;
- 250 gr kıyma
- ekmek içi
- 1 soğan
- 4-5 dal maydanoz
- karabiber, tuz, kimyon

Sebze ve sos malzemesi;
- 2 orta boy patates
- domates sosu (yada 2-3 adet domatesin rendesi)
- 1 kase kadar hazır dondurulmuş sebze (yada bezelye, havuç ve mısır karışım yada arzunuza göre hazırlayacağınız sebzeler, minik doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan

Yapılışı;

- Köfte malzemelerini karıştırın, dolapda yarım saat kadar bekletip köfte şekli verin. ( Ben köfteleri önceden hazırlayıp belli sayıda poşet içinde dondurucuya atıyorum ve her zaman elimin altında hazır köfteler oluyor. O yüzden verdiğim ölçüler biraz göz kararı.)
- Sos için domatesin kabuklarını soyun, sarımsak ve soğanla birlikde blender da öğütün. ( Sosda çok fazla soğan ve sarımsak tadını sevmezseniz bunları eklemeyebilirsiniz.)
- Teflon yada yapışmaz tavada köfteleri birkaç dakika hafif kızartın. Ben hiç yağ eklemedim. Fırın kabına köfte ve patatesleri dizin. Sosuda ekleyip en üste bezelyeli sebze karışımınıda katın. Biraz sıvı yağ gezdirin. Üstünü aliminyum folyo yada bir kapak ile örterek 200C de pişirin.
(Ben sosun katılığına göre su ekledim. Yemeğin miktarına ve pişme süresine göre suyu kontrol edin.)
-Son 5-6 dk kadar kapağı açarak pişirin.

Afiyet Olsun..

Yorumlar

  1. Hanife çok güzel gözüküyor.Ağzım sulandı.Benimde yaptığım bir yemek.Ama uzun zamandır yapmamıştım. Hatırlattığın için sağol.Tatlı da dediğin gibi hafif ve kolay.Denemem lazım mutlaka.Tez zamanda İstanbul'a kavuşmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Aslıcığım..
    Tatlıyı denersen memnun kalacağına eminim..
    Temmennilerin için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Hanife,
    Uzun zamandir tariflerini takip ediyorum. Gecenlerde senin tarifnden esinlenerek kadayif yaptim ama ekmegini anneannemden aldigim tarife gore hazirladim..Zahmetli ama guzel oldu..Un, tuz, kuru maya, su ile hazirladim hamurunu..Kaymagi da kendim yaptim..Extra yagli pastorize sutten..Once karistirarak kaynattim sutu sonra tepselere bosaltip tepsilerin agzini mutfak havlulari ile kapatarak cok kisik atese koydum..Sonunda 1 kg sutten 50 gr kaymak elde ettim..
    Bugun de koftenden yapacagim yanina sehriyeli pirinc pilavi ile..Ustune de kadayif elbette!!
    Tekrar tesekkurler ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Kaymak ve kadayif eminim ki cok guzel olmustur. 1 kilodan 50 gr ciktiysa, tam bir kaymak elde etmissiniz sanirim.
    Ellerinize saglik.
    Yorumunuz icin tesekkurler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver