Milföy Böreği


Milföy hamurunu Türkiye'de çok fazla kullanırdık. Burada hiç almamıştım. Geçen gün marketden aldığım milföy paketinden bizim bildiğimiz gibi yaprak yaprak hamur yerine bütün kalın bir hamur çıktı. Ben ilk kez aldığım için bilmiyordum. Aklımda orada yaptıklarım gibi peynirli talaş böreği yapmak vardı. Burada pay ve tart yapmak için kullanılıyor daha çok, o yüzden hamur halinde satılıyor. Bende açarak böreklerimi yapabildim..


Biraz ufak kestiğim için 'börekçik' oldular.. Beyaz peynir rendesini karelerin içine koyarak kapattım ve üzerlerine yumurta sarısı sürdüm. Bir kısmınıda boş pişirip, piştikden sonra aralarından kestim ve kaşar dilimiyle pastırma koyarak yaptım. 5 dk daha fırında beklettim.
Sonuçda çok güzel böreklerim oldu.

Yorumlar

  1. hanife bu milfoy borekleri harika gorunuyor eminimki tatlarida oyledir ellerine saglik bende milfoy hamuru alip denemek istiyorum dedigin gibi bende burada hic almadim canim cok cekti:))ege yi yerime opersin senide opuyorum HOSCAKAL.

    YanıtlaSil
  2. sevgili Hanife bende montrealdenim :)
    hep milfoy ile ilgili borekler denemek istemisimdir ama bende yaprak olarak aradigimdan bir turlu bulamadim :( birde hamurunu alip bu tarifi deneyeyim :) eger markasini veya ne biliyim nerede bulabilecegimi yazarsan coook sevinirim tarifin icin tesekkurler:)))

    YanıtlaSil
  3. Gulcan'cigim,
    Boregi denrsen sevecegine eminim, mlfoy cok guzel oluyor. Benim de canim cekti simdi:))

    Hasret, Adonis marketi biliyorsundur, orada dilimlenmis milfoylerden var. Ama fiyati biraz pahali. Ben once bu hamuru almistim, daha sonra kesfetmistim yaprak milfoyleri. Orada bulursun mutlaka..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. saol canim yaa ben bayiliyorum milfoyle yapilan boreklere:)
    adonis de bulabilirim demek :))
    tekrar yardimlarin icin tesekkur ederim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver