Sebzeli Kavurma


Eşimin en sevdiği yemeklerden biri.. Bu yemeğide o pişirdi zaten. Aslında içinde et olan her yemek onun favorisi..
Sebzeli kavurmayı bol domatesli seviyor. Benim tercihim biraz daha az domates ama onun yaptığı bu yemekde muhteşem oldu..


Malzemeler;

- 500 gr kavurmalık et
- 1 büyük boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- 3-4 adet kırmızı domates (ben 300 gr kadar doğranmış konserve domates kullandım)
- tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı;

- Kuşbaşı doğradığınız etlerinizi 1-2 kaşık sıvı yağda kavurun. Etlerin rengi dönup suyunu çekene kadar kavurun.
- Ufak ufak doğanmış biber ve soğanları ekleyin. 5-6 dk kadar kavurun. Doğanmış domateslerinizi ilave edin .
- Tuzunu ve biberini ayarlayın. Arzunuza göre baharat ekleyebilirisniz.
- Domateslerde iyice pişince altını kapatın.

Şehriyeli pilav ile nefis gidiyor....
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Iste tam bu aralar canimin cektigi turde bir yemek. Dun annemde benzeri vardi ama tok gitmistim yiyemedim ne yazik ki. Simdi acikmis durumdayim ve bu yemek icin canadaya gelebilirim :) Esinin ellerine saglik, yiyenlere de afiyet saglik sihhat olsun.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Seniye..
    keske yakın olsakda sana yapıp getirsem yada misafir etsem. Ama buralara gelşrsen kesinlikle ne istersen yaparım. Hamileleiğin ne demek odlugunu bildigimden anlıyorum seni. Mutfaga giremezsin ama canın neler ceker..Allah yardımcın olsun..
    Ustteki mesajın aynı sanırım sistem kendisi silmis
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  4. ay canım benim ne mutlu sana hem eşin hem oğlun ne kadar yardımcı sana (maaşallah tabi bu arada) biri masa hazırlar biri yemek yapar kıymetini bil ve ikisini de kocaman öp bence :)))))))
    zaten yaptığınız yemekler iştah açıyor şimdiden tarifleri yazıyorum annemde senin tariflerinden çok yararlanıyor
    hepimiz öpüyoruz sizi
    nihan-ayhan-mine-nilay

    YanıtlaSil
  5. Hanifeciğim,
    Dün gece buraya yorum yazmıştım bugün baktım çıkmamış. Aynı tarifi çocuklar için kıymayla pişiriyorum ben. Daha kolay ve severek yiyorlar.Tabii yeşil biberleri ayıklamak şartıyla:) .Herşey onlar için.Sevgilerimle. Bu sıcacık sayfa ve tarifler içinde eline koluna sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Canim Nihan
    Sagol yazdiklarin icin. Aslinda cengiz keyfi oldugu zaman girer mutfaga yani daha dogrusu et falan varsa.. Oglum herhalde bana yardimci olacak her isimde.. ne guzel dimi teyzesi.. Annene ve Nilaya kocaman opucukler. Ayhan Bey2e cok selamlar.. Ellerine saglik annenin. Onun mutlaka daha guzel tarifleri vardir. Bana gonderirsin sende bende sizinkileri denerim.
    cok optum..

    YanıtlaSil
  7. Aslicim merhaba..
    Anlamadaim bende minik patiklerinde emsjaini otomatik silmis. bazen oluyor sanirim.. kiymalisida harika olur. zaten bende ege icin pistikden sonra iyice kiyiyorum bu yemekdeki etleri yoksa yiyemiyor cocuk..Bne birde tatli carlsition biber aslinda soole diyim dolmalik bibebrin carliston gibi olanini kullaniyorum yemeklerde tatli olsun diye. buradaki biberler cok aci oluyor tatlisini bulmak zor
    tesekkur ederim blogum icin yazdiklarindan dolayi..

    YanıtlaSil
  8. Ah Hanifecigim Allah razi olsun, bu lafin ustune yemis kadar oldum :) hamileyken gercekten de ben hic dokunmiyim mutfaktan uzak olayim ama canim neler cekiyor. Gerci cekse ne fayda, iki lokma yedikten sonra tikaniyorum, umarim onumuzdeki ay istahim acilir da doya doya yemek yerim. Allah kimseyi aclikla terbiye etmesin...

    YanıtlaSil
  9. Amin Canim..
    Bundan sonraki zamanlarda harika gunler seni bekliyor. HAmilelgin en guzel zamanlarina az kaldi. Keyfini sureceksin insallah yakin.. Dualarim seninle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver