Balıkçıda & Izgara Çipura

Bugun balıkcıya gittik. Çupra (yoksa Çipura mı olmalı)
almaya. Gözlere şenlik. Burunlaraysa artık mandal mı gerek yoksa benim gibi o kokuyu bile arada sevenlerden misiniz bilmem ama, insan neye bakacağını şaşırıyor.

Yukarıdaki balıklar kurutulmuş. Bir yemek programında görmüştüm. Haşlayarak yumuşatmış ve kremalı bir yemek yapmıştı ama ben hiç denemedim.

Balık ve deniz ürünleri deyince benim için akan sular durur. Buradaki balıklardan tercihim red snapper ve vatoz kanadı. Vatoz kanadını klasik umlu yağda kızaratark yappıypruz ve nefis oluyor. Mutlaka tavsiye ederim. Digğiri ise ızgara ya da tavada güzel bence.

Red Snapper yukardaki fotoğrafda kırmızı rengde olan.
Alttaki yengeçde kalem kıran cinslerden hani...


Çipura çok lezzetli ve tazeydi. Fırın ızgarasında pişirdi eşim.Yanına da bol yeşil salata ve roka...
Afiyetle.....

Yorumlar

  1. selam hanife,
    cipura ve dil baligi kanadada hangi isimde satiliyor?Senin balik yemeklerini goruyorum ama bende amerikada yasayan bir turk olarak hangi isimde satildiklarini bilmiyorum somon haric tabiki...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Dil balıgının ismi Sole ama cipurayı simdi hatırlayamadım. Eşim cok iyi tanır balıkları o bana soyluyor su lufer su cipura falan diye. Ben de nasılsa bilen var diye isimleri cok bilmiyorum. Ama aksam gelince ogrenir ve yazarım buraya...

    YanıtlaSil
  3. hanifecigim balik sevmeyen biri olarak sevenlere afiyet olsun diyorum.Senin yazilarina bakmadan aslinda gun gecirmiyorum ama bu siralar biraz geri kaldim telafi ederim meraklanma :)
    sebnem

    YanıtlaSil
  4. eh esin bodrum'daki ya da marmaris'teki ya da dalyan'daki balikçilardan asagi kalmiyor hanife! tam türk usulü yapmissiniz.. afiyet olsun. tijen

    YanıtlaSil
  5. Canım Şebnem..
    Senin mesajların bende alışkanlık yaptı soyleyeyim yani:)) Olmazsa olmuyor ona gore:))

    Tijen'ciğim,
    Eşim aslında kırmızı ete daha düşkün ama ben 'denizden babam çıksa yerim' diyenlerden olduğum için o da bununla ilgili tüm hünerlerini gösteriyor.. Gerçekten tam bizim usul yaptı...

    YanıtlaSil
  6. Hnifecigim bildigin tum baliklarin turkce ve ingilizcelerini yazarmisin biz bu konuda pek bilgili drgiliz ve hep ayni baligi yemekten biktik yardimina ihtiyacim var acikcasi.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    Blue fish- lufer
    Red snapper- Cok lezzetlidir(turkcesini bilmiyorum)
    Haddock- mezgit
    Mahimahi-Pasifikden cıkan br balık(hic denemedim ama cok besleyiciymis)
    Sardine-Sardalya
    Herring-Ringa balığı(Hic denemedim)

    Simdilik bunlar var aklımda kalan. Esime sorayım ondanda birkac isim alır yazarım. Su sıralar yolculuk telası cok vaktim olmuyor. Kusura bakmayın. Gec cevapladıysam..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Verdigin balik isimleri icin cok tesekkurler Hanifecigim.

    YanıtlaSil
  9. Rica ederim. Umarım yardımcı olmusumdur...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili hanife,
    Verdiginiz guzel tarifler icin size minnettarim. Ben Avustralya da yasiyorum burada Cipura ya "Siver Bream" deniyor. Burada ozellikle cok yakalanan ve ureyen bir balik ben de esimle cok yakaladik yerde yatan el oltasini ve benim ozel hazirladigim yemimi cok seviyor.
    Ozellikle kayinvalidenize tesekkur edecegim en kisa zamanda yasamimda hic yapmadigim ama bol bol yedigim icli kofteleri yapacagim. Azimliyim.
    Sevgi ve saygilarimla
    Nuket

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Ozur L harfini unutmusum. Cipuranin adi burada "Silver Bream"

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Nuket,
    Cok tesekkur ederim. Sayfalarima her zaman beklerim. Burada da cok degisik baliklar var. Ama istavrit, mezgit gibisini bulamadim hala:)
    Burada yediklerim icin de benim de favorim cipura. Burada Porgy ismiyle aliyoruz biz.
    Size de afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver