Pita Pizza


Ekmekle yapilan pizalarda sinir tanimiyorum:)) Bu kacinci tarif oldu bilmiyorum. Siz saydiniz mi??
Neyse, kahvalti icin ya da habersiz gelen misafirlerinize cayin yaninda ikram edebileceginiz bir lezzet..
Pita ekmegi burada pek yaygin. Her ne kadar biz ekmegimizi ekmek makinamizda pisirmeyi tercih etsek de arada aliyorum pita ekmegini.. Arasina peynir, domates, zeytin vb caniniz ne isterse koyup durum yaptinizmi cok lezzetli olur.


Bu pizza icin; bir tatlı kaşığı biber salcasını (ben cok seviyorum biber salcasını, o yuzden bol kullanıyorum.) biraz kekik, kuru nae, tuz ve biberle karıstırıp pitanın uzerine kasıkla dagıtıyorum. Mis kokulu bahar domateslerini ufak ufak dilimleyip uzerine serpiyorum. Biraz beyaz peynir, zeytin, maydanoz, biraz cheddar rendesi ve daha canınınız ne isterse.. Fırının ızgara kırmında 5-10 dk hazır oluyor. Ben bol sebzeli yapıyorum. Sosis, salam da ekleyebilirsiniz ama benim tercihim her zaman sebzeli:))
Daha sonra afiyetle yiyorsunuz.........

Yorumlar

  1. hanife gercekten cok pratik bir sey ve cok guzel gorunuyor ellerine saglik ne diyem:)

    YanıtlaSil
  2. Gulcan'cıgım..
    Tesekkur ederim. Sen de sagol...
    Cocuklara yap kesin severler..

    YanıtlaSil
  3. Çalıştığım için internette pratik tariflere bakıyorum, ve bugün keşfettim direk arkadaşlarımlada paylaştım, çok güzel pratik ve güzel tarifler hemen bi kaç döküm aldım yapmak için.
    Ha bide çok samimi ve doğal yazılar ayrı renk katmış çok saol ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler Sevda. Sayfalarıma her zaman beklerim....

    YanıtlaSil
  5. çok iyi fikir sevgili hanife,
    ben de pita benzeri (eh tam da benziyor sayilmaz ya) lavasin üzerine zeytinyagi ve aromatik otlar koyup dilimleyerek firinliyordum. pitayi da çok severdim boston'da yasarken. humus, eritilmis mozzaretlla ve domatesli sandviçler yapardim onunla! eline saglik..
    tijen

    YanıtlaSil
  6. Lavasla cok daha guzel olur degil mi Tijen. Pitada cok guzel oluyor ama lavasın yerini tutmaz. Senin dedigin gibi zeytinyaglayıp otlar serpip dilim dilim kesince cips gibi oluyor ve cok guzel gidiyor, cerez gibi..

    YanıtlaSil
  7. Hanife Hn. merhaba, ben sürekli bloglar arasında gezinti yapan biriyim ve bu tarifi çok tuttum. yalnız bu pita ekmeği nasıl bir ekmek ben İstanbul Tuzla civarında hiç rastlamadım

    Sevgiler
    Sabiha

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Sabiha HAnim,
    Pita lavas turunde bir arap ekmegi. Bizim burada marketlrde cok bulunur. Turkiye'de olup olmadigini bilmiyorum. Belki buyuk marketlerde vardir. Siz lavasla deneyebilirsiniz bu tarifi. Bence daha guzel olur lavasla. Denerseniz sonucu bildirirseniz sevinirim. Simdiden afiyet olsun..
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver