Annemin Gününden Lezzetler

Geçen cumartesi annemin günü vardı. Aman ne hazırlık ne hazırlık. Hele de evde iki afacanla..Kardeşim çalıştığı için Yağmur'a annem bakıyor. Biz de buraya gelince tam olduk yani. Halimiz evlere şenlik. Gerisini siz düşünün diyorum artık.




Bol kalorili, bol lezzetli ve hoş sohbetli bir gün oldu. Yaptığımız börekler, tatlılar tam puan aldı misafirlerimizden. Menüyü ben oluşturduğum ve hemen hepsini ben yaptığım için daha bir gururlandım övgüler karşısında. Annem de 'benim kızım beceriklidir'diyerek onayını belirtmiş oldu..


Neler mi yaptık;


Mantarlı ve Kabaklı Kol Böreği


Avcı Böreği


Havuçlu ve Salatalıklı Patates Salatası


Portakal Ağacının Tahinli Kurabiyesi


Sevgili Tijen'in
Antalya Piyazı
Ben üstünü dereotu, maydanoz, domates, yeşil soğan ve rokayla süsledim.


Yine
Portakal Ağacından Çikolatalı Fransız Keki


Bir de benim her zaman yaptığım Vanilyalı Pudingli ve Muzlu Tartım vardı. Bunun fotoğrafını son anda misafirler geldiği için çekemedim. Ama burada hem tarifi hem de fotoğrafı bulunmakta. En beğenilen bu oldu:))) Bu sefer ben üstüne Dr. Oetker'in hazır çilek ve frambuaz sosunu döktüm. Bu şekilde çok daha harika oldu. Eğer hazır sos yoksa ya da bulamadıysanız, taze çilekleri ya da frmbuazları blenderdan geçirin. Biraz şeker ilavesi ile bir miktar pişirin ve tatlınızın üzerine dökün.

Böreklerin ve patates salatasının tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım.


Yorumlar

  1. Masallah,
    Turkiye'deki bu gun olayi beni oldurur :), neler hazirlamissin oyle Hanife'cim, hepside muhtesem gorunuyor, tarifleri bekliyorum yakin zamanda,
    annene sevgiler, egeme opucukler
    zeynep

    YanıtlaSil
  2. Hanife umaraım bu güzel şeylerin tariflerini bizden esirgemezsin.
    Özellikle mantarlı kabaklı böreğin tadını çok merak ettim mutlaka denemeliyim.

    YanıtlaSil
  3. valla bende avcı böreğini çok merak ettim tarif isteriz:))))))))))))))))
    hepsi süper gözüküyor ellerine sağlık hayatım
    nihan

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Zeynep, Nihan,Özlem ve Nilüfer..
    Mesajlarınız için teşekkür ederim. Tarifleri en kısa sürede yayınlayacağım. Kilo sorununu bende yasıyorum ama az yiyerek ve cok seyrek yaparak care bulacagız sanırım. Ama yinede bu lezzetler olmadan olmuyor degil mi??
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Hmmmm ellerine saglik Hanife. Gercekten hepsi birbirinden lezzetli tarifler. Umarim misafirler hangisi daha lezzetli, hangisini ilk once tatsak diye karar verememislerdir :-)
    Ailene, sana ve kucuk beye guzel tatiller dilerim...
    Sevgiler, Mihri.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar hanife hanım..öncelikle çok güzel bir günlük hazırlamışsınız.ben 15 gündür falan günlüğünüzü sessizce takip ediyorum ama bu fransız keki görünce dayanamadım açıkcası:)yanlız bir şey sorucam bitter yerine sütlü çikolata kullansak ne olur ben bunu hep merak etmişimdir bilgilendirirseniz memnun olurum..tşkler kolay gelsin!..
    BalıkesirdenKÜBRA

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Mihri..
    Çok teşekkür ederim. Seni sayfalarımda görmek çok mutlu. Yaptıklarımızın hepsi cok leziz olmuştu. Misafirler bayıldı hepsine.
    Ben de sana güzel ve mutlu günler diliyorum..

    Merhaba Kübra Hanım..
    Sayfalarıma yorumlarınızı da beklerim her zaman.
    Fransız keki için, ben de geçen gün yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata ile yaptım ve şekeri biraz hissedilir dereceydi. Tamammen bitterle yapıldığında şeker ölçüsü çok olmayan bir kek. Ama tamamen sütlü kullanırsanız şekeri biraz daha azaltmalısınız bence..
    Denerseniz umarım beğenirsiniz..
    İstanbul'dan sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. cevabınız için teşekkür ederim..
    yani tek fark şekeri anladığım kadarıyla.evimde sütlü çikolata her zaman bulunurda. pasta yapacağım zaman tereddüt ediyordum belki olmaz diye.bunu öğrendiğim iyi oldu tekrar tşk.ler..
    KÜBRA

    YanıtlaSil
  9. Rica ederim sevgili Kübra.. Lezzetde çok fazla fark yaratacağını sanmıyorum ama bitter çikolata ile daha koyu bir renk alyor kek. Siz yarı yaraıda kullanabilirsiniz belki..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver