Çarşamba, Aralık 21, 2005

Kremali ve Sebzeli Karides

Ege bizim yemeklerimizden yemege baslayali beri, evde pisen yemeklerin hemen hepsini ona uygun yapmaya calisiyorum. Tuzsuz ya da az tuzlu, cok az baharatli ve en onemlisi daha saglikli. Yasi geregi su siralar biraz yemek secme durumu var gibi. Belki de benimle gecirdigi vakit azligindan kaynaklanan bir tepki bu ve umarim gecicidir. Daha cok, severek yedigi seyleri vermeye calisiyoruz son zamanlarda. Ama ben ozellikle sebze konusunda cok israrciyim, bunu da sevdigi yemeklere, ozellikle balik ya da pilava sebze karistirarak gidermeye calisiyorum.
Bu aksam eve erken gelince, marketden aldigim karideslerle bir yemek yapayim dedim. Asagidaki fotograf gunun en isiksiz saati:) olan gecenin bir vakti cekildigi icin pek iyi degil. Affiniza siginiyorum bu yuzden.
Yine Ege'ye ozel dusunulmus, icinde bolca vitamin barindiran ve yemesi icin bol dualar edilerek pisirilen bir yemek, karides guvec gibi biraz ama krema fazlasi var. Boyle cok guzel oldu. Guvecden cok daha iyi bence..
(Ustune serptigim kasarlar, fotografi cekene kadar yemegin sicakligindan erimis durumda)



Malzemeler;

- Karides miktari bende az oldugu icin, bu olculerle iki kisilik bir yemek oluyor. Kisi sayisina gore malzemeyi artirabilirsiniz.

- 250 gr karides (temizlenmis)
- 1 adet kucuk sogan
- 1 adet carliston biber
- 1 adet kucuk havuc
- 1 adet domates
- 3/4 kap krema
- uzerine serpmek icin kasar
- tuz ve karabiber

Yapilisi;

- Yemeklik dogradiginiz soganlari zeytinyaginda kavurun. Havuclarida ekleyip 3-4 dk pisirin. Kucuk kucuk dogradiginiz biberleri de ekleyin. Dogradiginiz ya da rendelediginiz domatesleri katip, suyunu cekene kadar pisirin.
- Karidesleri ekleyip soyle bir karistirin.( benim aldiklarim haslanmis oldugu icin cok az kavurdum.)
- Kremayi ekleyin. Tuzunu ve biberini ayarlayin.
- 15-20 dk orta ayarda pisirin. (Pisme suresi bende kisa surdu. Karideslerin cig olmasi durumunda sure daha cok uzayabilir)
- Ustune kasar serpip sicak servis edin.
Afiyet Olsun....
-

7 yorum:

  1. karidesi çok sevdiğim için herhalde nasıl yapılırsa yapılsın yerim .Bu yemeğin tadıda çok güzele benziyor ellerine sağlık canım
    NİHAN

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hanife ,
    Bende güveçte karides yayınladım. Ben de karidese bayılırım , sıcak-soğuk , güveçte-tavada-tencerede hiç farketmez. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nihan ve Cimcime,
    Ben de cok severim karidesi. Bu sekilde denerseniz cok seveceginize eminim. Senin de ellerine saglik Cimcime.

    YanıtlaSil
  4. YAKISIKLI EGE'ye afiyet olsun, lop lop et olsun annesi :))
    ellerine saglik hanifecim,
    bende karidesin oldugu her yemegi yiyebilirim.

    sevgilerimle,

    Zeynep

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor, Hanife'ciğim. Ege şekeri sevdi mi peki?

    YanıtlaSil
  6. Karides i cok sevmem ama içine krema girerse ben bile yerim:))
    Ellerine saglık canım,

    Figen

    YanıtlaSil
  7. Zeynepcigim,
    Gecen gun yaptigimda cok az olmustu bana kalmamisti bile:)) Bugun yeniden yaptim o yuzden. Ben de denizden ne ciksa yerim diyenlerdenim:))

    Burcu,
    Ege cok sevdi bu yemegi.

    Figen,
    Krema cok guzel tad veriyor. Ben de yemeklerde kremayi seviyorum. Neye girse guzellestiriyor. Senin kremali tavugunda favorilerimden zaten:) Dene derim bu tarifi de..

    Opuyorum hepinizi sevgili arkadaslarim...

    YanıtlaSil