Taze Patatesli Sultani Bezelye



Sultani bezelyeyi ilk kez burada gordum, ilk defa da gecen sene pisirdim. Nasil bir yemek yapabilirim diye dusunmustum ilk ve bu tarifi denemistim. Biftek eti ve brokoliyle de cok lezzetli bir yemek olmustu. Ama zeytinyagi ve taze patates bana gore daha cok yakisti, citir citir bezelye ve taze patatesin enfes tadi cok yakisti birbirine. Ege'm icin pisirdim ozellikle bu yemegi ve oglum beni hic uzmedi, seve seve yedi. Zaten misiri cok sever, bu sayede yeni tadlar da denemis oldu..
Sultani bezelyenin su sira tam zamani ve tazecik bulabilecegimiz bu gunler kisitli. Gerci buradaki marketlerde her zaman bulma imkanim var ama ben olabildigince sebzeleri mevsiminde tuketmeye calistigimdan su sira bir iki kere daha yaparim saniyorum, sizlerde sultani bezelyeyle yaptiginiz daha degisik tarifler varsa paylasmak ister misiniz?


Malzemeler;

- 6-7 adet taze patates
- 250 gr. sultani bezelye
- 2 yemek kasigi dondurulmus misir
- 1 kucuk boy kuru sogan
- 2 dis sarimsak
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- tuz ve yarim cay kasigi seker

Yapilisi;

- Iri iri kiydiginiz sogan ve sarimsagi zeytinyaginda pisirin, seker ve tuzunu ayarlayin.
- Soyup ikiye boldugunuz patatesleri ekleyip kisik ateste kavurmaya devam edin. 1-1.5 bardak kadar ilik su ekleyin ve tencerenin kapagini kapatip 15 dk kadar pisirin.
- Yikayip kilciklarini ayikladiginiz bezelyeleri yemege ekleyin. Bezelyeler cok fazla rengini degistirmeden, 15 dk kadar pisirin.
_ Misirlari ekleyin ve tencerenin altini kapatin.

Afiyet Olsun..

Yorumlar

  1. afiyet olsun hanife'cigim,
    tam bir bahar yemegi olmus!
    tijen

    YanıtlaSil
  2. Taze patatesli sultani bezelye, ne guzel olmus Hanife. Eline saglik cok lezzetli ve hafif bir tarif olmus bu. Dedigin gibi mevsimi yakalamisken hemen yapmak lazim. Bende uzun zamandir mevsim disi sebze ve meyve almamaya ozen gosteriyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Tijen ve Nezaket,
    Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  4. merhaba ellerinize sağlık bende sultani bezelyeyiçok çok sevenlerden ve bütün bir yıl dört gözle bekleyenlerdenimdir ama zeytinyağlısını hiç duymamıştım ve de inanın çok keyif aldım çünkü yemekler arasında favorilerim herzaman zeytinyağlılardır bende sultani bezelyeyi kuzu eti ile yapıyorum sizin de denemenizi tavsiye ederim 500gr kuzu eti 1kg sultani bezelye yanları(kılçık kısmı) incecik bıçakla alınmış 1adet soğan ben salça koyuyorum ve aynı salçalı yemek sırası ile pişiriyorum dilerseniz domatesle de yapılabilir 1 demet dere otu yemek özellikle piştikten 1gün sonra çok lezzetli oluyor.
    sevgiyle
    zuhal yalçın

    YanıtlaSil
  5. Çok hafif ve lezzetli bir yemek olmuş sevgili Hanife, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Zuhal hanim merhaba,
    Cok tesekkur ederim guzel tarifiniz icin, en kisa surede deneyecgim, eminim cok guzel olacak, bezlyenin tadi zaten yeter. Benim tarifim de guzel oldu, denerseniz begenirsiniz, ben de zeytinyaglilari daha cok tercih ederim sizn gibi:))

    Safran'cigim,
    Cok tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  7. Bu bezelye yemeği en sevdiğim yemeklerin arasındadır. Biz bu bezelyeyi kendimiz yetiştiriyoruz. Ben bu bezelyenin içine başka hiç bir sebze ya da et eklemeden yapıyorum. Yani zeytinyağlı taze fasulye yemeği gibi pişiriyorum. Piştikten sonra da içine dereotu kıyıp ekliyorum. Böyle denemenizi de tavsiye ederim. Gerçekten çok lezzetli bir yemek oluyor.

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar sansilisiniz Aysen,
    Insanin kendi yetistirdigi sebzeleri yemesi ne buyuk zevktir. Gercekten tek basina da yapilacak bir sebze, tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver