Sutlu Tatlilar

Surpriz bir hafta sonu tatili dolayisiyla fotografini cekip sakladigim tarifler bunlar. Dun itibariyle Sutlu Tatlilarla ilgili Ye 12 etkinligi gerceklestirildi..
Ben de bir gun gecikmeyle tariflerimi ekleyecegim..
Gzimizin ayrintilari ve muhtesem goruntuler cok kisa bir sure sonra. Ziraz tatilimizin yeri Toronto ve Niagara Selalesiydi. Buyulendim tek kelimeyle..
Fotograflar ve hikayelerle gorusmek uzere...

Biskuvi Tabanli ve Cilekli Sakizli Puding




Herzaman denedigim tariflerden biri, sadece sunumu ve icine ekledigim sakizi biraz farkli bir tat katti bu tarife.. Pirinc unu ve unla hazirladigim pudinge damla sakizi rendeledim. Kaselerin dibine cikolata taneli kurabiyeleri kirarak yerlestirdim, yarim kepce sicak puding ve iri parcalara kiyilmis cilek, en uste yeniden bolca puding.. Buzdolabindan cikarip yiyebileceginiz serin serin bir yaz tatlisi..



Yalanci Tavuk Gogsu

Malzemeler;

- 1 kilo sut
- 1 su bardagi un
- 1,5 su bardagi seker
- 3 yemek kasigi tuzsuz tereyag

Yapilisi; Unu tereyaginda kavurun, sutu ekleyin. Surekli karistirarak pisirin, kaynamaya baslamadan once sekerini ekleyin. Kaynadiktan sonra altini kisin, karistirmaya devam ederek 1-2 dakika kaynatin.
Kaselere bosaltin, soguk servis yapin..





Afiyet Olsun....

Yorumlar

  1. Hanifeciğim, ellerine sağlık. Çok güzel gözüküyorlar. Niagara şelalesi ve Toronto, aynı turu biz geçen yıl yapmıştık. Niagara şelalesinin o sesi, görüntüsü muhteşem,çok etkileyici bir yer değil mi? Kanada tarafından görüntü çok daha güzel zaten. Şehir daha hareketli, eğlenceli. Ben Bodrum sokaklarına benzetmiştim biraz. Tekrar gitmek istediğim yerlerden biri Niagara. Toronta'da CN tower'a da çıktınız mı? Resimlerini bekliyorum, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. yalancı tavuk göğsü tarifinizi okuduk hanife ablacım ancak aklımıza takılan bi yer oldu bunun adı nededn yalancı tavuk göğsü;kuş gribinden dolayı mı yalancısı kullanılıyor?tüm damak dostlarına sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Hanife,ellerine sağlık.Her ikisi de çok güzel görünüyor.Hoşça kal....

    YanıtlaSil
  4. Hanifecim,
    Ben Amerika kismindaki Niagara selalerini gormustum ama hep duyarim ki Kanada kismi daha guzel diye. Umarim maid of the misti yapmissinizdir. Damla sakizini Turkiye'den getirdim sanirim. Benim favorim sutlu tatlilar ama karistirmaya useniyorum bazen :))

    YanıtlaSil
  5. Behiye'cigim,
    Tesekkurler.
    CN Tower a cikamadik ne yazik ki, kalabaliktik ve hafta sonuydu, gelecek sefere cikacagim mutlaka.
    Niagara tek kelimeyle muhtesem. Abd tarafindan manzara o kadar etkili degildir bence de. Sehir icini doinuste gezdik arabayla, ne hareketliydi, civil civil, tam tatil yeri:) Resimler cok fazla, yukleyecegim en kisa surede...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Anonymous,
    Tarifin orjinalinde tavuk etinin gogus kismi kullanilir. Benim verdigim tarifte et olmadigi icin yalanci deniliyor:) Sahtesine yakin olup yapimi daha basit oldugu icin genelde bu tur yemeklere yalanci ibaresi takiliyor:)

    YanıtlaSil
  7. Munevver'cigim,
    Cok tesekkuler..

    YanıtlaSil
  8. Curly'cigim:)
    Oraya kadar gidip tekneye binmeden olmazdi degil mi?? Muhtesemdi, bayildim. Nasil bir guzellik degil mi? Kanada tarafindan akisin goruntusu cok buyuleyici.
    Damla sakizi yerine ben falimin damla sakizli olanini kullaniyorum, ise yariyor, bulmazsan eger:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. HANIFEEEEEEEEEEE CANIM BENIM COK KISKIRTICI TATLILAR YAPMISIN NASIL CANIM CEKTI ANLATAMAM ELLERINE SAGLIK HEPSI NEFIS GORUNUYOR BENIM ICINDE YEMENI ISTIYORUM HER YAPTIGINDA SEVGILER CANIM BENIM

    YanıtlaSil
  10. Bu hafta Cengiz yok ve ben kendimizi ufak bir diyete soktum Sermin. Tatli ve hamur isi yok. Ege tabii dondurma falan yiyor, hele cikolata gormesin:) Yani tatli yapmayacagim uzun bir sur. Bunlari da yapali bayagi olmustu. Ama yersem seni de anacagim arkadasim. Sen de benim icin iskenderlerden, kebaplardan gotur ok??
    Optummmmmmmmmm..

    YanıtlaSil
  11. hanifeciğim ellerine sağlık. sütlü tatlılara bayılırım zaten gözlerim parlıyor doğrusu. senin tariflerini deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  12. Selamlar,
    Tatlılar harika gözüküyor,helede sütlü olunca.Tariflerde çok kolay ellerinize sağlık.Hafta sonu hemen deneyecegim.

    sevgilerimle,


    www.damak-tad.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Sevda'cigim,
    Denersen umarim begenirsin tatlilari. Gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  14. Merhaab Damak Tadi,
    Tatlilari umarim begenirsin, cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
  15. Selamlar,
    Tatlıyı c.tesi akşamı kuzenimda denedik.( ikisini de ) Kalabalık bir misafir grubu vardı,ve değişik şeyler istediğinden bende bazı tarifleri almıştım yaparız diye.Ne yazıkki o telaşadan makineyi almaya unutmuşum.Fakat herkes çok beğendi,sunumu senin ki gibi güzel olmasa da hoştu diyebilirim.))

    Burdan bu tarifler için size teşekkürlerimi iletiyorum.

    Sevgilerimle,

    Gül

    YanıtlaSil
  16. Ellerine saglik Gul, begendiginize cok sevindim. Afiyet olsun.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver