Bereket Tatlisi; Asure



Nihayet ben de hayatimin ilk asuresini dun yaptim. Son birkac gundur arkadaslarin hemen hepsinin sayfasinda guzel fotograflara bakip bakip ic gecirdikten sonra bir cesaret yapayim dedim, iyi de etmisim. Annemin yaptigi guzelim asureleri yemede uzerime yoktu ama bir kere olsun merak edip yanasmamistim. Yani az cok biliyordum ama, ayrintilari, neyi ne kadar koymali, bugday nasil olmali (ki isin en can alici noktasi bu imis, tecrubeyle sabittir:) )gibi onemli kisimlari hic ogrenmemistim.

Tarif icin Betul'un tavsiyelerinden yararlandim. Sonunda tadi annemin asuresine benzeyen, yuzumu gulduren ve artik bundan sonra sIk sIk yaparim dedirten bir asure oldu..
Tarif icin Betul'un sayfasina bakabilirsiniz..

Ancak ben son ana kadar evde varoldugunu bildigim bugdayi saydigimdan, alisveris listemde onu gecmistim. Aksamda haslamak icin cikarttigimda uzun sure once aldigim tam bugday oldugunu hatirladim. Neden olmasin diyerek koyuldum ise. Sabaha bugdaylarda hicbir degisiklik yoktu, o yuzden ben de duduklude yarim saatden fazla bir sure haslamak zorunda kaldim. Bu isin uzamasina ve benim de biraz hevesimin kirilmasina sebeb oldu, hani yaa olmazsa, tutmazsa falan diye endiselendim. Tam bugday cok fazla nisasta salmayacagi icin bir miktar nisasta eklememi tavsiye eden Tijen sayesinde de onemli bir ayrintiyi ogrenmis oldum..
Yani anlayacaginiz benim ilk asure tecrubem birkac arkadasin basina musallat olmami sagladi, haa birde annem tabii. Cumartesi gunu uzun uzun sohbet ettik, ki aramamin asil sebebi asuredir(!), son anda aklima gelip ondan da bir iki ipucu edindim.

Buyrun arkadaslar bu da benim size asure ikramim, evlerimizden bereket eksik olmasin insallah..


Not; Basligi Pinar'da gordum ve ben de aynisini yazdim:) Kayinvalidesinin tavsiyesiyle duami okudum kaynatirken..

Yorumlar

  1. Canım arkadaşım, Dualarının kabul olmasını diliyorum. Bereketli bir yıl olsun 2007 hepimiz için. Başlıkta payım olmasından da pek bir keyif aldım:-)Pınar

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM....EVİNDEN BEREKET EKSİK OLMASIN.
    NİHAN

    YanıtlaSil
  3. Bugdaylarini gorunce kiskandim simdi Hanife, ben bu senekinden pek bir sey anlamadim cunku barley'imsi kaygan bugdaylar yuzunden, tadi da yoktu pek.. Bir kere daha yapacagim, bu sefer tam bugdayla.. Cesaret geldi simdi :)

    YanıtlaSil
  4. Hanıfecıgım,duanda asurende kabul olsun.Evınden, bolluk ,bereket ve agız tatdın hıc eksık olmasın.Asurenın goruntusu bır harıka,asure duskunu bırı olarak pısırdıgım halde su an benım de canım cekttı,yıyen herkese afıyet olsun.Senı cok opuyorum

    YanıtlaSil
  5. Canım, evinin bereketi daim olsun. Ellerine sağlık:-)

    YanıtlaSil
  6. Hanifeciğim ben de bu yıl ilk kez yaptım az miktar aşure:) Sevmediğim için ilgimi çekmiyordu pek, ama herkes yapınca heves geldi bana da ve iyi oldu. Ellerine sağlık, Egeciği öperim.

    YanıtlaSil
  7. Pinar'cigim,
    Kayinvalidenin sozunu o kadar cok sevmistim ki, hele basligini, ben de yaziverdim:) Guzel dileklerin icin sagol..

    Nihan'cigim,
    Sagolasin.

    Tam bugdayin lezzeti guzel oldu gercekten, agizda hissedilen tadi guzeldi, boncuk gibi:)) Sen de deneyecek olursan aklinda olsun, uzun uzun kaynamasi gerek. Simdiden kolayliklar diliyorum sana ve yeniden tesekkurler paylasimlarin icin..

    Sen de yapmissindir Sher'cigim, degil mi??
    Senin asureni yemedim ama eminim guzeldir. Guzel dileklerin icin sagol..

    Sagolasin Renkler..

    Behiye'cigim,
    Ben cok seviyorum, bayagi da ozlemistim:) Iyi oldu yanii, bitsin yine yaparim diye dusunuyorum hatta. Senin de ellerine saglik ve biz de seni optuk..

    YanıtlaSil
  8. Hanifecim,
    Hadi seytanin bacagini kirmissin:)alllah kabul etsin insallah canim...Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Hanifeciğim,
    ne güzel olmuş aşuren. bayılırım zaten. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Tesekkurler Sevda ve Gulenay..

    YanıtlaSil
  11. merhaba
    aşureciğin hayırlı ve uğurlu olsun afiyetle yemişsinizdir inşallah
    ben bu sene yiyemedim
    çok fena oluyorum bloglarda gördükçe
    sevgiler
    http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  12. Tesekkurler Esra,
    Ben de ilk kez yaptim ve inan cok kolay yapmasi. Sadece zaman yaratmak gerek..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Hanifeciğim ne harika bir görüntü öyle. ellerine sağlık canım. Ben de ilk defa yapmıştım. Tüm komşular seninki çok güzel olmuştu diyorlar. Ben de benim kadar aşure tarifi göreniniz yoktur diyorum içimden. Geçenlerde yine yaptım. Ay biz aşureyi çook sevdik.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. benim hatirladigim asureyi evinde evlenme cagina gelen kizi olanlar yaparmis,ya da buna benzer bisi.

    Uzun bir aradan sonra ben de yiyebildim,firmada calisan birinin esi yapmis,o getirdi.Ben cok begendim deyince ertesi gün bir tane daha geldi,resmen özlemisim.

    umarim dualarin kabul olur bu arada.
    herkese selam,egecegimi de benim icin öp :)

    YanıtlaSil
  15. Iki gun once esim kalan tum asureyi yemis, ben okuldayken:) Resmen hayal kirikligi yasadim. Ben de yeniden yapacagim kesinlikle, tadi damagimda kaldi. Insanin kendi yapmasi daha da guzelmis:)
    Biz de cok sevdik Rabia, senin de ellerine saglik..

    Merhaba TD.,
    Afiyet olsun sana da. Ne guzel oralarda yiyebilmis olman. Gercekten insan sevince ve yapani olmayinca cok ozluyor boyle seyleri. Ben de yeni evlendigimde esim haftada iki defa ozlemini cektigi seyleri yaptirirdi bana, borek falan gibi:)
    Cok sagol.. Toronto'dan sevgilerimizi gonderiyoruz sana..

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, ilk aşüre denemeniz harika görünüyor. Aşürenin üzerimdeki fıstıklar benim en sevdiklerimden ama adını hep unuturum.
    Ellerinize sağlık, Allah kabul etsin.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Ayse,
    Cashew denilen bir cins, ama Turkcesini bilmiyorum ne yazik ki. Ben de cok severim bunlari:)
    Cok tesekkurler..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver