Bol Bol Hamur Olsun!


Bu fotografini gordugunuz, son zamanlarda arkadas grubumuzda favorisi olmus bir tarif. Ilk kez yapip goturdugumde cok sevilmis ve tarifi iistenmisti. Ardindan ne zaman bir araya gelsek, ne zaman piknige gitsek yapilir olmustu, hem de hep ayni arkadas tarafindan:) Haftada en az 3 sefer yapiyorum demisti hatta. Artik son zamanlarda bir daha bunu getirmek yok diye takilir olmustuk.

Tarif daha once paylastigim acmanin aynisi. Sadece sekilendirilmesi farkli. Hamuru iki esit parcaya ayirip, sac orgusu yapiyorsunuz. Uzerine cirpilmis yumurta sarisi ve pekmez karisimi, en uste de susam, hashas, corek otu. Ne isterseniz...

Tarifi buraya yeniden kopyalayayim;

Malzemeler;

- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- tuz
- Alabildiğince un


Yapılışı;

- 1 bardak sütü ılıtın ve mayayı içinde 1 tatlı kaşığı şekerle eritin. Derince bir kapta kalan sütü, yağı ve mayayı erittiğiniz sütü, kalan şekeri ve tuzunu karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek çok katı olmayan, neredeyse ele yapışır bir hamur yoğurun.
- Üstünü strec folyoyla kapatarak ılık bir yerde mayalanması için bekletin.
- Hamur iki katına çıkınca sekillendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ılınmış 200 C de üzeri kızarana kadar pişirin..



Patatesli Minik Pideler

- 1 yemek kasigi kuru maya
- 1/2 tatli kasigi seker
- 4,5 kap un
- 1/2 kap zeytinyagi
- 1 yumurta
- 1,5 kap ilik su
- Haslanmis ve pure haline getirilmis 3-4 adet patates
- 1 adet orta boy sogan
kirmizi biber, tuz ve nane

Yapilisi;

- Seker, maya ve 1/2 kap ilik suyu kucuk bir kasede karistirin. Bir yemek kasigi kadar unu ekleyip, 10 dk kadar kabarmasi icin bekleyin.
- Kalan unu, tuzu derince kabin icinde karistirin ve ortasini havuz gibi acin. Mayali suyu, zeytinyagini ve 1 kap ilik suyu ekleyin. Hamuru yogurun.
- Hafifce yagladiginiz bir kabin icinde an az 1 saat ya da hamur iki kati olana dek mayalayin.

- Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip, alinizle ya da merdane ile acin. Icine iki yemek kasigi kadar malzemeden alip, kenarlarini katlayin ve yagli kagit serilmis tepsiye dizin. Hamurun kenarlarina cirpilmis yumurta surup 220C ye isittiginiz firinda uzeri kizarana dek pisirin.


Afiyet Olsun...

Yorumlar

  1. merhabalar,keşke teknoloji birazcık daha ilerleseydi de elimizi uzatınca sabahın şu saatlerinde sıcak sıcak harika börekten yiyebilseydik,ellerinize sağlık,gönlünüzce güzel bir gün dilerim

    YanıtlaSil
  2. Oyle bir sey olsa gercekten cok hos olurdu Esra:)
    Tesekkurler dilegin icin. ben de guzel bir gun ve hafta sonu dilerim..

    YanıtlaSil
  3. HEVESLI mayali tarifler gercekten cok guzel oluyor patatesli pide gercekten mayasida guzelse sonuc mukemmel oluyor ben mayali tariflerimde yuvamaya cesitlerini kullaniyorum istedigim sonuca ulasiyorum ayrica patatesli pideye biraz peynir ilave edip patatesli peynirli olarakta yapilabiliyor gorunumu cok guzel olmus lezzetide guzeldir ben memnunum her zaman iyi sonuc aliyorum fotagraflar cok canli renk ayari parlaklik isi guzel ayarlanmis dokunsan alacakmissiniz gibi ayrica daha fazla mayali tarifler yayinlarsaniz cok sevinirim diger tariflerinizde hepsi birbirinden guzel ve ilgi cekici basarilarinizin devamini dilerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver