Tatlı Hanife'ciğim,sen ödüllerin en güzellerini hak ediyorsun..Bakma sanalda bunların dışına çıkamıyoruz.Gönül çok şeyler ister ama olmuyor ki..!
Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..
Aşağıdaki kek çok nefis görünüyor..Burada satılan fil dişi kuvertürleri pastalara,kurabiyelere kullandığımda bir koku oluyor ve bu hemen hemen herkesi rahatsız ediyor..Onun için yapamıyorum bu tür kekleri..Ellerien sağlık canım..
Tesekkurler Gul'cugum, Sen de oyle tatli solu akadasim..
Kuvertir cikolata hic kullanmadim daha once, nasil bir koku veriyor ki? Benim aldiklarim minik, dugme gibi olanlardan. Neyse canim, zaten sensin asil kek uzmani. Muhtesem keklerin o kadar nefis gorunuyorlar ki.. Ben de sana sevgilerimi gonderiyorum...
Ne zamandır dil balığı için güzel bir tarif arıyordum. Bu yemek için yemek ve biz grubundan sevgili Zeynep Töre' nin verdiği tarifden ve geçen gün aldığım yemek dergisindeki pestolu dil balığı tarifinden yararlandım. Ortaya müthiş bir yemek çıktı ve masaya geldikten 1o dk sonra bitti.. Ben yemeğin sonunda, tavada kalan suyuna ( hiç adetim olmadığı halde) ekmek batırıyordum, hımmm hımm diye diye.. Eğer sizde benim gibi balıkseverlerdenseniz bu tarifi kesinlikle not edin derim. Ben dil balığı ile yaptım ama somon, levrek gibi balık filetosuylada pişirilebilir. Malzemeler; - 6 dilim dil balığı filetosu - 1 iri boy sarımsak - 1,5 yemek kaşığı pesto ( Hazır bulamayanlar için tarifini aşağıda vereceğim) - 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 limon suyu - 1/2 kuru soğan - 3-4 yemek kaşığı kadar krema - tuz, karabiber Yapılışı; - 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, pesto ve limon suyunu derin bir kasede karıştırın. Balıkları bu karışıma iyice bulayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. - Süre sonun
Bu tarif yillar oncesine ait, ancak hesabi bugun duzelttigim icin tarih ne yazik ki bugune degisti. Uzun zaman sonra verecegim ilk tarif kayinvalideme ait. Ismini kendisi soyledi ama bildigim yuvalama pirincle olup, harcina kiyma konuldugundan ismi konusunda biraz tereddut ettim. Bilmiyorum bulgurla olaninin ayrica bir ismi var mi? Benim yapacagim ya da goze alip yapabilecegim bir yemek degil acikcasi. Hani birkac dost, akraba bir araya gelinir, oturulup sohbet esliginde hazirlanir falan, o zaman olur, yoksa tek basima kalkamam boyle bir yemegin altindan. Ama yeme konusunda bir sey diyemem elbet, bu durumda parmagim hep havadadir.... Her Turkiye tatilimizde oldugu gibi bu seferkinde de, ikramlar harikaydi. Tarifleri zamanla sizlerle paylasacagim. Tavuklu ve bulgurlu yuvalama corbasi da oldukca lezzetli bir corba, ustelik oldukca doyurucu. Yukarda yazdiklarima kulak asmayip, az olcuyle hazirlanirsa pekala yapilabilecek bir yemekmis aslinda, onu kayinvalideme yardim ederken anladim.
10 yildir kendi evimin hanimiyim ve mutfagimda mucver hic pismedi. Buna gercekten sasirmam gerek, oysa annem yaptiginda bayram eder ve bolca yerdim. Ozellikle dolma oldugu gun yapardi annem, disini dolma icin kullandigi kabak iclerini asla atmaz hemen mucver yapardi. Ben de onun gibi yaptim. Minik oglum Ekin ve kendim icin doldurdugum kabaklarin iclerini atmayip ertesi gunu mucveri denedim. Evlatlar bayildi, sasilacak sey, Ege bile yedi:) Sebzede cok secici oldugundan, icinde yesil olan herseye ne yazik ki cok onyargili. Oysa bebekken cig brokoli bile yerdi. Bu arada brokoli demisken, bu mucverde o da var. Hani derdim bol cesit sebze yedirmek oldugundan sabahtan hasladigim brokoliden de ekledim. Sebzeyi cok tercih etmeyen minikler icin ise yarayabilir belki. Hatta icine baska sebzeler de koyabilirsiniz. Patates-bezelye ezmesi-Havuc Havuc-Kabak-Pirasa vb.. Malzemeler; - 3 adet orta boy kabak, yikanmis, kabuklari soyulmus ve rendelenmis - 2 yumurta - 1/2 su bardagi brokoli cicekleri,
Tatlı Hanife'ciğim,sen ödüllerin en güzellerini hak ediyorsun..Bakma sanalda bunların dışına çıkamıyoruz.Gönül çok şeyler ister ama olmuyor ki..!
YanıtlaSilKocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..
Aşağıdaki kek çok nefis görünüyor..Burada satılan fil dişi kuvertürleri pastalara,kurabiyelere kullandığımda bir koku oluyor ve bu hemen hemen herkesi rahatsız ediyor..Onun için yapamıyorum bu tür kekleri..Ellerien sağlık canım..
Tesekkurler Gul'cugum,
YanıtlaSilSen de oyle tatli solu akadasim..
Kuvertir cikolata hic kullanmadim daha once, nasil bir koku veriyor ki? Benim aldiklarim minik, dugme gibi olanlardan.
Neyse canim, zaten sensin asil kek uzmani. Muhtesem keklerin o kadar nefis gorunuyorlar ki..
Ben de sana sevgilerimi gonderiyorum...
Güzel bir bayram dilegi ile Berlinden sevgiler
YanıtlaSilCok tesekkurler Serap.
YanıtlaSilbence süper bir tarif olmuş eLLerinizé sağlık...
YanıtlaSil