Hanifenin Tarifleri: Sutlu Tatlilar

Salı, Temmuz 18, 2006

Sutlu Tatlilar

Surpriz bir hafta sonu tatili dolayisiyla fotografini cekip sakladigim tarifler bunlar. Dun itibariyle Sutlu Tatlilarla ilgili Ye 12 etkinligi gerceklestirildi..
Ben de bir gun gecikmeyle tariflerimi ekleyecegim..
Gzimizin ayrintilari ve muhtesem goruntuler cok kisa bir sure sonra. Ziraz tatilimizin yeri Toronto ve Niagara Selalesiydi. Buyulendim tek kelimeyle..
Fotograflar ve hikayelerle gorusmek uzere...

Biskuvi Tabanli ve Cilekli Sakizli Puding



Herzaman denedigim tariflerden biri, sadece sunumu ve icine ekledigim sakizi biraz farkli bir tat katti bu tarife.. Pirinc unu ve unla hazirladigim pudinge damla sakizi rendeledim. Kaselerin dibine cikolata taneli kurabiyeleri kirarak yerlestirdim, yarim kepce sicak puding ve iri parcalara kiyilmis cilek, en uste yeniden bolca puding.. Buzdolabindan cikarip yiyebileceginiz serin serin bir yaz tatlisi..




Yalanci Tavuk Gogsu

Malzemeler;


- 1 kilo sut
- 1 su bardagi un
- 1,5 su bardagi seker
- 3 yemek kasigi tuzsuz tereyag

Yapilisi; Unu tereyaginda kavurun, sutu ekleyin. Surekli karistirarak pisirin, kaynamaya baslamadan once sekerini ekleyin. Kaynadiktan sonra altini kisin, karistirmaya devam ederek 1-2 dakika kaynatin.
Kaselere bosaltin, soguk servis yapin..





Afiyet Olsun....

At 7:29 ÖS, Temmuz 18, 2006, Blogger Behiye said...

Hanifeciğim, ellerine sağlık. Çok güzel gözüküyorlar. Niagara şelalesi ve Toronto, aynı turu biz geçen yıl yapmıştık. Niagara şelalesinin o sesi, görüntüsü muhteşem,çok etkileyici bir yer değil mi? Kanada tarafından görüntü çok daha güzel zaten. Şehir daha hareketli, eğlenceli. Ben Bodrum sokaklarına benzetmiştim biraz. Tekrar gitmek istediğim yerlerden biri Niagara. Toronta'da CN tower'a da çıktınız mı? Resimlerini bekliyorum, sevgilerimle.

 
At 3:48 ÖÖ, Temmuz 19, 2006, Anonymous Adsız said...

yalancı tavuk göğsü tarifinizi okuduk hanife ablacım ancak aklımıza takılan bi yer oldu bunun adı nededn yalancı tavuk göğsü;kuş gribinden dolayı mı yalancısı kullanılıyor?tüm damak dostlarına sevgiler....

 
At 5:40 ÖÖ, Temmuz 19, 2006, Blogger munevver said...

Hanife,ellerine sağlık.Her ikisi de çok güzel görünüyor.Hoşça kal....

 
At 12:02 ÖS, Temmuz 19, 2006, Blogger ycurl said...

Hanifecim,
Ben Amerika kismindaki Niagara selalerini gormustum ama hep duyarim ki Kanada kismi daha guzel diye. Umarim maid of the misti yapmissinizdir. Damla sakizini Turkiye'den getirdim sanirim. Benim favorim sutlu tatlilar ama karistirmaya useniyorum bazen :))

 
At 12:35 ÖS, Temmuz 19, 2006, Blogger Hanife said...

Behiye'cigim,
Tesekkurler.
CN Tower a cikamadik ne yazik ki, kalabaliktik ve hafta sonuydu, gelecek sefere cikacagim mutlaka.
Niagara tek kelimeyle muhtesem. Abd tarafindan manzara o kadar etkili degildir bence de. Sehir icini doinuste gezdik arabayla, ne hareketliydi, civil civil, tam tatil yeri:) Resimler cok fazla, yukleyecegim en kisa surede...
Sevgiler..

 
At 12:36 ÖS, Temmuz 19, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Anonymous,
Tarifin orjinalinde tavuk etinin gogus kismi kullanilir. Benim verdigim tarifte et olmadigi icin yalanci deniliyor:) Sahtesine yakin olup yapimi daha basit oldugu icin genelde bu tur yemeklere yalanci ibaresi takiliyor:)

 
At 12:37 ÖS, Temmuz 19, 2006, Blogger Hanife said...

Munevver'cigim,
Cok tesekkuler..

 
At 12:39 ÖS, Temmuz 19, 2006, Blogger Hanife said...

Curly'cigim:)
Oraya kadar gidip tekneye binmeden olmazdi degil mi?? Muhtesemdi, bayildim. Nasil bir guzellik degil mi? Kanada tarafindan akisin goruntusu cok buyuleyici.
Damla sakizi yerine ben falimin damla sakizli olanini kullaniyorum, ise yariyor, bulmazsan eger:)
sevgiler..

 
At 3:07 ÖS, Temmuz 23, 2006, Blogger azizenaz said...

HANIFEEEEEEEEEEE CANIM BENIM COK KISKIRTICI TATLILAR YAPMISIN NASIL CANIM CEKTI ANLATAMAM ELLERINE SAGLIK HEPSI NEFIS GORUNUYOR BENIM ICINDE YEMENI ISTIYORUM HER YAPTIGINDA SEVGILER CANIM BENIM

 
At 6:32 ÖÖ, Temmuz 24, 2006, Blogger Hanife said...

Bu hafta Cengiz yok ve ben kendimizi ufak bir diyete soktum Sermin. Tatli ve hamur isi yok. Ege tabii dondurma falan yiyor, hele cikolata gormesin:) Yani tatli yapmayacagim uzun bir sur. Bunlari da yapali bayagi olmustu. Ama yersem seni de anacagim arkadasim. Sen de benim icin iskenderlerden, kebaplardan gotur ok??
Optummmmmmmmmm..

 
At 2:10 ÖÖ, Temmuz 27, 2006, Blogger sevdamavisi said...

hanifeciğim ellerine sağlık. sütlü tatlılara bayılırım zaten gözlerim parlıyor doğrusu. senin tariflerini deneyeceğim.

 
At 6:53 ÖÖ, Temmuz 27, 2006, Blogger damak tadı said...

Selamlar,
Tatlılar harika gözüküyor,helede sütlü olunca.Tariflerde çok kolay ellerinize sağlık.Hafta sonu hemen deneyecegim.

sevgilerimle,


www.damak-tad.blogspot.com

 
At 9:12 ÖÖ, Temmuz 27, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Sevda'cigim,
Denersen umarim begenirsin tatlilari. Gorusmek uzere..

 
At 9:13 ÖÖ, Temmuz 27, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaab Damak Tadi,
Tatlilari umarim begenirsin, cok tesekkurler..

 
At 8:01 ÖÖ, Ağustos 21, 2006, Blogger damak tadı said...

Selamlar,
Tatlıyı c.tesi akşamı kuzenimda denedik.( ikisini de ) Kalabalık bir misafir grubu vardı,ve değişik şeyler istediğinden bende bazı tarifleri almıştım yaparız diye.Ne yazıkki o telaşadan makineyi almaya unutmuşum.Fakat herkes çok beğendi,sunumu senin ki gibi güzel olmasa da hoştu diyebilirim.))

Burdan bu tarifler için size teşekkürlerimi iletiyorum.

Sevgilerimle,

Gül

 
At 9:10 ÖÖ, Ağustos 29, 2006, Blogger Hanife said...

Ellerine saglik Gul, begendiginize cok sevindim. Afiyet olsun.
Sevgiler..

 
At 7:29 ÖÖ, Eylül 16, 2010, Blogger aysun said...

pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) (http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799)

 

<< Home