Kayıtlar

Mart, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Milfoylu Iki Tarif

Resim
Milfoy hamuruyla yapilan hersey ne kadar leziz oluyor degil mi?? Tabii icindeki yag miktarini dusunmezsek:) Bildigimiz, yaprak hamur seklinde milfoye burada hic rastlamadim. Montreal'de bir Arap marketinde bulabiliyorduk, her ne kadar ucuk paralar odesek de. Burada satilanlar kalin, kare seklinde hamur topagi seklinde. Kendiniz acip, istediginiz sekilde kesip kullanabiliyorsunuz. Ben daha once bu tarifte kullanmistim. Simdi ki boreklerimin hamurunu firinda calisan bir komsum getirdi, sagolsun. Son kalan parcalari Sermin'in tavsiyesiyle incecik acip tepsiye yaydim, yufka borek gibi. Sadece 3 kat yaptim ve harika oldu.. Ucgen seklinde yapilanlarin ici hep hamur gibi gelirdi bana, bu ince acildigindan gayet guzel pismisti. Son kalan parcayi, tatli olarak ne yaparim diye dusunurken ortaya cikarttim. Krem peynir ve pudra sekerini karistirdim ve hamurun icine koydum. Ben ne guzel birsey kesfetim diye sevinirken, ici yine krem peynirli ve sekerli boreklerden satildigini ogrendim.

Yesilim Yesilim Yesilim Aman....

Resim
Sevgili Asya iki gun once harika bir konuyla yemek etlinligine ev sahipligi yapti. Benim aklimdan onlarca ot gecerken, onceki yazida tarifini verdigim Jambonlu Kuskonmaz ile (gec kalmama ragmen) bana da link verdi, sagolsun.. Hafta sonu icin en azindan bir iki salata ile katilirim diye dusunurken, esimin is icin uzun bir seyahate cikmasi durumu ortaya cikinca, hafta sonu oldukca yogun gecti.. Boylece etkinlik icin yeni bir paylasimda bulunma hayalleri suya dustu. Uzun bir sure oglumla yanliz kalacagiz bu yuzden. Arkadasim Sermin, esini askere yolladin diye takiliyor bana. Biraz gec bir askerlik oldu ama, biz de tadacagiz bakalim:) Ben bu yaziyla daha once yaptigim yemeklere yeniden link vermek istedim.. Belki daha once gormemis olan arkadaslar icin... Kuzu kulakli omlet ve otlu tava boregi Terbiyeli Rezene Deniz Borulcesi Salatasi Zeytinyagli Kabak Cicegi Dolmasi Karahindiba Salatasi Isirgan Otu Kavurmasi Bol yesillikli gunler diliyorum. Sevgiyle saglicakla kalin..

Jambonlu Kuskonmaz

Resim
Gecenlerde bir yemek programinda 'saglikli yemekler' ismiyle program yapan bir bayan vermisti bu tarifi. Hemen not ettim. Ilk firsatta da denedim.. Tarifte hindi jambon kullanilmisti, ben evdeki dana jambonlari kullandim. Et yemeklerinin yanina yakisacak bir alternatif, belki sadece bir tabak makarnayla ya da bir kadeh sarapla atistirmalik.. Yani nasil isterseniz:) Malzemeler; - 1 bag kuskonmaz - 6-7 adet dana jambon - 1,5 yemek kasigi zeytinyagi - tuz ve karabiber Sos Icin - 2 adet kozlenmis dolmalik kirmizi biber - 12-15 adet badem - 1 yemek kasigi zeytinyagi - 1 yemek kasigi uzum sirkesi - tuz, karabiber Yapilisi; - Kuskonmazlari yikayin ve temiz bir havluyla kurulayin. Sap kisimlarinin kaba yerlerini soyun ya da kesip atin. - 1,5 yemek kasigi zeytinyagi, tuz ve biber eklyip elinizle harmanlayin. - Ince dilimlediginiz jambonlari, kuskonmazlarin sap kisimlarina sarin ve yagli kagit serilifirin kabina serin. - 200 C'de 15 dk ya da kuskonmazlar yumusayana kadar pisirin..

Uc Pogaca & Bir Ekmek

Resim
Acma Hamurundan Pogaca Fotografiniz gordugunuz gectigimiz bahardan kalma bir goruntu.. Mis gibi bahar papatyasiyla suslenmis pogacanin fotografi, bilgisayarin bir yerlerinde yayinlanmayi beklemekteymis. Acma hmuruyla yapmistim bu pogacayi. Bohca gibi kapatmistim pogacalarin agzini ve yanindaki guzele inat, yeni acmis gonca gibi cikmislardi firindan.. Puf puf yumusacik bir pogaca oldu, hatta icindeki peynir erimeye musaitse cok daha lezzetli oluyor. Ben bu yuzden sadece beyaz peynir yerine, bol miktarda kasari karistiriyorum.. Malzemeler; - 2 su bardagi ilik sut - 1 su bardagi sivi yag - 1 yemek kasigi toz seker - 1,5 tatli kasigi tuz - 1,5 tatli kasigi kuru maya - aldigi kadar un Ici icin - 1,5 su bardagi kadar rendelenmis beyaz peynir ve kasar -Ustu icin - 1 adet yumurta sarisi Yapilisi; - Yarim su bardagi sutu yogurma kabinizin icinde maya ve sekerle karistirin. Maya kabardiktan sonra diger sivi malzemeleri ve tuzunu ekleyin ve karistirin. - Tarifi olcusuz yaptigim icin un miktarini