Kayıtlar

Aralık, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Eksi Mayali Ekmek

Resim
Sonunda ben de bu guzel ekmegi denedim. Uzun zamandir aklimdaydi ve birgun mayayi hazirlamakla basladim ise. Sonuc yuzumu guldurdu. Bu gordugunuz ekmek ilk yaptigim. Sonrasinda iki kere daha denedim. Eksi mayamla kek bile yaptim, harika oldu. Ekmek gibi bir kek, mis kokulu. Mutfaktan yayilan mis gibi ekmek kokusu o kadar guzel ki. Firindan cikinca sogumasini beklemek isin en zor kismi. Bu, kucukken rahmetli dedemin evinde her zaman bulunan, ben ve kardesimin burun kivirdigi ekmegin ta kendisi. O zamanlar sert dokusu yuzunden sevmez, yumusacik, bembeyaz olan pazar ekmegini isterdik. Canim dedem, bize o ekmekten alir ama her defasinda da sizin yediginiz ekmek degil, sahte, asil ekmek budur, sagliklidir der dururdu. Ama dinleyen kim. Simdi bu ekmegi koklarken dedecigimin ne kadar hakli oldugunu biliyorum. Nur icinde yatsin. Tarifi uzun uzun vermek yerine sizi faydalandigim sitelere yonlendirecegim. Ayse Yaman'in aciklayici ve ayrintili tarifi cok isime yaradi. Eksi mayami kepek ham

Bol Bol Hamur Olsun!

Resim
Bu fotografini gordugunuz, son zamanlarda arkadas grubumuzda favorisi olmus bir tarif. Ilk kez yapip goturdugumde cok sevilmis ve tarifi iistenmisti. Ardindan ne zaman bir araya gelsek, ne zaman piknige gitsek yapilir olmustu, hem de hep ayni arkadas tarafindan:) Haftada en az 3 sefer yapiyorum demisti hatta. Artik son zamanlarda bir daha bunu getirmek yok diye takilir olmustuk. Tarif daha once paylastigim acmanin aynisi. Sadece sekilendirilmesi farkli. Hamuru iki esit parcaya ayirip, sac orgusu yapiyorsunuz. Uzerine cirpilmis yumurta sarisi ve pekmez karisimi, en uste de susam, hashas, corek otu. Ne isterseniz... Tarifi buraya yeniden kopyalayayim; Malzemeler; - 2 su bardağı süt - 1 su bardağı sıvıyağ - 1 yemek kaşığı kuru maya - 1 yemek kaşığı şeker - tuz - Alabildiğince un Yapılışı; - 1 bardak sütü ılıtın ve mayayı içinde 1 tatlı kaşığı şekerle eritin. Derince bir kapta kalan sütü, yağı ve mayayı erittiğiniz sütü, kalan şekeri ve tuzunu karıştırın. - Unu azar azar ekleyerek çok kat

Peynirli Su Boregi

Resim
Gecen hafta sonlarindan birinde yapildi bu guzel borek. Sevgili arkadasim Serpil olmasa benim boyle bir ise kalkisacagim yoktu. Sagolsun beni kirmadi Serpil, hem evime misafir oldu, hem de borek yapti. Nasil bir misafirperverlik bu degil mi? Oturmaya gelen kisi mutfaga sokulur mu? Vallahi, bu bizim ikimiz arasinda bir anlasma gibi oldu desem. Cok daha once, ben Serpil'in evine misafir olunca onun evinde yapmistik su boregini. Gelecek sefere de benim evde yapariz diye sozlesmistik. Hatta esi alismis, ben ne zaman evlerine soyle bir ugrasam- okul cikisi cay icimine falan- Hanife geldiyse borek yapsaniza der olmus:) Iste boyle basladi su boregi ziyaretleri. Gelecek sefer Allah kerim artik, manti mi olur, baklava mi olur bilinmez. Ama bu isten en cok beylerin memnun kaldigi kesin. Ben sabahtan hamuru hazirladim, ama oldukca sert olan hamuru yumusatma calismalariyla isimiz cok uzun surdu. Sonucta oldukca lezzetli bir borek oldu. Kendimizle gurur duyduk:) Malzemeler; - 6 adet yumurta - 7

ULUSLARARASI ARKADAŞLIK ÖDÜLÜ

Resim
Sevgili Elvan beni bu odule secmis. Cok tesekkur ederim bunun icin Elvan'cigim, Biraz gec farkettim, kusura bakma. Ben de sayfami ziyaret edip, daha once secilmemis olan tum dostlara gonderiyorum bu odulu..