Dogumgunu Lezzetleri

Dogumgunu lezzetlerinde sira. Hani gecen hafta oglumun 3 yasini doldurdugu dogumgunu. Tarifleri ve fotograflari;

Pastayi uzun kararlardan sonra kendim yapmaya karar verdim. Aylar once kafamda olusan tariften tamamen ayri bir pasta oldu. Tadi beni ve yiyenleri hayal kirikligina ugratmadi ama aklimda olan seker hamurlu ve Nemo figurlu (ki Ege'nin favorisi) pastayi ne yazik ki yapamadim. Seker hamurunu deneyemedim bile bugune kadar..Insallah gelecek yila..



Sayfami takip edenler bilir, pasta falan turu cok yapmam ve bu konuda bilgim cok fazla degildir. Oyle agir konulu, jelatinli pastalar falan denemedim hic.
Basit ve lezzetli bir pasta olarak dusundugum cikolatali ve frambuazli pastayi denedim. Kek ve kremalarin tariflerini uzun uzun vermeyecegim, iki ayri yaptigim kakaolu pandispanyayla 4 katli buyuk bir pasta yaptim ve ara krema olarak Creme Ole ve krem santi bir krema oldu ve pastanin yanlarindan akti. Belki daha az sutle cirpilip daha koyu yapilabilir ama pastaci kremasi kesinlikle en iyisi bence ya da cikolatali mus. En uste, erittigim krema ve cikolatadan olusan sosu doktum. Orta kata cirpilmis krem santi ve frambuaz, diger iki katlara creme ole ve cikolata parcalari. Tadinikonuklar sevdi cok sukur, oldukca endiselenmistim bu konuda. Yumusak dokulu ve hafif bir pasta oldu..

Mantarli ve ispanakli gul boregi


Sermin'in yaptigi tuzlu kuru pasta. Aslinda 3 yas icin '3' kalibiyla yapmis Sermin, ancak onlar cok ince oldugundan yanma riskinden dolayi fiyonk seklini vermis.
Ellerine saglik arkadasim.


Sevgili arkadasim Esra'nin yaptigi kisir.. Ellerine saglik Esra'cigim, cok lezzetliydi kisir. --Tarifi yorumlarda bulabilirsiniz.--
Uzerindeki kirmizi minik biberler bahcemizden...


Avakado ve yengec salatasi
(Tarifini Dr. Atkins'in kitabindan aldim, yakinda paylasacagim sizlerle)


Karisik tahilli salata


Kuru patlican dolmasi ve sarma

Not: Elif'in yaptigi mercimekli kofte vardi, ancak fotograf yukleme asamasinda sanirim fotograf gitmis:(
Yengec salatasiyla beraber tarifini yayinlayacaim, pek yakinda......

Yorumlar

  1. Afiyet seker olsun, egeyede bir omur boyu mutluluklar diliyorum
    op benim icin annesi...

    Zeynep

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Zeynep'cigim,
    Biz de sizi opuyoruz..

    YanıtlaSil
  3. dogum gununuz kutlu olsun nie yillar hanifecigim
    benim oglaninda geldi catti aralikta 4 olucak bizde yapicaz kismetse ocakta oburunun olucak sonra yani bitmiyor
    hanifecim yahoo yemek ve bize attigin mailini simdi gordum umarim gelirsin gelirsen sana bir parca kirecte veririm ben gelirken turkiyeden getirmistim ablam vermisti isime cok yaradi sizleri beklerim cok sevinirim sermide al gel.. bu wep sitesi adresine girebilirsen benim cokelege bak resmi koydum

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler Asya'cigim,
    Cokelegine baktim, cok yaraticisn neler yapmissin oyle.
    Gelmeyi planliyoruz bakalim, sen adres ve tarif verirsen, biz de gun belirleriz belki..

    YanıtlaSil
  5. herşey muhteşem gözüküyor.mantarlı kabaklı börek çok iyi fikir harika olduğuna eminim en kısa zamanda deneyeceğim.Ege'min pastası süper gözüküyor.üzerindekiler şekerleme galiba franbuaz mı yoksa anlamadım o kadar canlı bir kırmızı ki ama çok yakışmış pastaya.ellerine sağlık canım.diğer tarifler içinde herkesin ellerine sağlık herşey çok güzel olmuş.
    Nihan

    YanıtlaSil
  6. Canim Nihan,
    Cok tesekkur ederim.
    PAstanin ustundekiler frambuaz,
    kabakli boregi dene bence, seversin, benim favorimdir:)
    Optuk seni...

    YanıtlaSil
  7. 250 gr:INCE BULGUR (Kisirlik bulgur normal bulgurdan kucuk taneli koftelik bulgurdan buyuk taneleri)
    1 DEMET MAYDANOZ (Ben bazen 1.5 demet kullaniyorum yesillikle guzle oluyor)
    3-4 ADET KURU SOGAN
    TUZ, KARABIBER,KIRMIZI BIBER
    2 -3 YEMEK KASIGI DOMATES SALCASI
    1 YEMEK KASIGI BIBER SALCASI
    1 BARDAK ZEYTINYAGI
    ARZUYA GORE SARMISAK
    LIMON SUYU ASLINDA NAR EKSISI
    ISLATMAK ICIN KAYNAR SU

    YAPILISI;
    BULGURU GENISCE BIR KAPIN ICINE ALIP UZERINE TUZ,VE BIBERLERI ILAVE EDIP KURU KURU KARISTIRIN.UZERINE YAVAS YAVAS KAYNAR SUYU ILAVE EDIN.ARADA SIRADA KARISTIRIN SUYU COK OLMASIN.BULGURUN IYICE ISLANDIGINA EMIN OLUNCA BULGURU KASIKLA IYICE DUZLETIP DUMDUZ YAPIN SU ILAVE EDIN.CIVIK OLMAYACAK SU UZERINE CIKMAYACAK.KAPAGINI KAPATIP YAKLASIK 1 SAAT GIDIP GELIP BULGURU KONTROL EDIN SISIP AGIZA GELDIGINDE YUMUSAMIS YENILECEK KIVAMDAYSA OLMUS DEMEKTIR.EGER SUYUNU CEKMIS SISMIS VE HALA DIRI ISE AZAR AZAR KAYNAR SU ILAVE ETMEYE DEVAM EDIN.TAKI KIVAMINI BULANA KADAR.

    BULGUR HAZIR OLUNCA -BEN BOL KURU SOGAN DOGRUYORUM- MINK MINIK DOGRANMIS SOGANLARI,SALCALARI ILAVE EDIP HERKES BIRBIRINE KARISINCAYA KADAR ELINIZLE YOGURUN.

    BULGURUN HERTARAFI KIRMIZI OLUNCAYA KADAR YOGURMAYA DEVAM EDIN.COK HIRPALAMADAN YAPILACAK BU YOGURMA ISLEMI.BU SIRADA EGER TUZU AZ OLMUSSA TEKRAR ILAVE EDEBILIRISINIZ.

    YAKLASIK 2 LIMON YADA 3 YEMEK KASIGI NAR ESKISI,MAYDANOZLARI ILAVE EDIN.UZERINE ZEYTINYAGINI YAVAS YAVAS EKLEYIN.

    GUNEYDE HER EVDE DE COK FARKLI YAPILIR KISIR AMA HIC DOMATES,SALATALIK KULLANILDIGINI GORMEDIN.SULANDIRIR DIYE TERCIH EDILMEZ.YANINA SOGUS GIBI KESILIR YESILLIKLERLE SERVIS YAPILIR.OZELIKLEDE YAZ GUNLERINDE TAZE ASMA YAPRAGI ILE ,MARUL YA DA HASLANMIS BEYAZ LAHANA YAPRAGIYLA SERVIS YAPILIR.

    YAPARSANIZ KOLAY GELSIN,AFIYETLE.

    SEVGILER,
    ESRA

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver