Ekmek Kadayifi - Deniz Guney'den-

Ye#15 etkinliginin sahibesi sevgili Dersaadet. Bayramlara ozel tadlarin tariflerini gorecegimiz etkinligin konusundan dolayi kendisine ayrica tesekkur ediyorum..



Sevgili Deniz'le tanismamiz neredeyse 2 sene olacak ve bu sure icinde bana o kadar guzel tarifler verdi ki, cogunu daha deneyemedim bile.
Gecenlerde verdigi tarif bizim icin en kiymetlisiydi; Ekmek Kadayifi tarifi. Yani kadayifin hamurunun tarifi.
Yurt disinda yasayinca anliyor insan eski lezzetlerin degerini. Orada hazir elimizin altinda ya nasilsa, belki aklimiza bile gelmez gullaclar, iskenderler, ekmek kadayiflari. Bircok lezzeti evde yapma yollarini cogumuz deniyoruz, kimisi gercekten o lezzeti yakaliyor, kimisi nefsimizi belki bir olcu koreltiyor.

Bu tarife, evde en cok esim sevindi. Iki gun once pisirdigim hamuru dun serbetledim ve bugun bitmek uzere. Yurt disinda olup sevenler mutlaka denesinler derim. Uzerine kaymak bulabiliyorsaniz ne ala, ama hic olmadi krema ve belki Deniz'in tavsiyesi mascarpone peyniriyle servis yapabilirsiniz..

Deneyeceklere simdiden kolay gelsin diyorum.

Malzemeler;

- 25 gr tereyag, kup kesilmis halde
- 100 gr sut
- 10 gram kuru maya
- 25 gram pudra sekeri
- 250 gr un
- 1,5 yumurta sarisi
- bir tutam tuz

Yapilisi;

- Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin. Daha sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir bez orterek 15 dk kadar mayalanmasini bekleyin.
- Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin. Ilk hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurun. ( Benim yaptigim hamur cok kati oldugundan bir miktar daha sut ekledim)
- Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun.
- Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin. Hamuru kaliba yerlestirip en az 1 saat mayalandirin.
- Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin.
- Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin.

Serbeti;
Serbetle ilgili bir iki oneriye buradan bakabilirsiniz. Orada gecen 1 kepce serbetin karamalize edilmesi fikri bana gore iyi fikir, asagidaki serbeti ayni yontemle kullanabilirsiniz..
Tarifi Deniz'in anlattigi sekilde veriyorum;

6 bardak iliga yakin suyu tepsiye kadayifin ustune dok, yarim saat birak cekebildigi kadar ceksin. Sonra hani kalin mutfak kagit peceteleri ile veya birkac mutfak bezi de olabilir, ustune bastir hafiften, hafiften fazla suyunu al. Bu bastirma islemini yaparken bes parmagini acarak bastir ki esit sekilde alabilesin suyunu.. Bunu birkac kez yap.

4,5 su bardagi su ile
4 bardak sekeri (cok tatli seviyorsaniz yarim bardak daha ilave edebilirsin bu tat bize yeterli geliyor)
2,5 tatli kasigi limon suyu

kaynat tencerede karistir ilkin ama seker erisin koyu bir surup olana kadar pisir. Yaklasik orta ateste yarim saat kadar.. Sonra bu serbeti de ustune dok. Sonra ocagini orta atese getir kadayif tepsinini atesin ustunde cevire cevire hafiften baloncuklar gorene kadar kadayifta iyice cektir. Yarim saat filan suruyor.Boyle kadayif agdalanip ustune baloncuk atiyor o hali gorunce al atesten disarda normal sogut..

Uzerine kaymak, krema, mascarpone veya dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.
Kremadan kaymak icin buraya bakabilirsiniz.

Afiyet Olsun..

Yorumlar

  1. Hanife super bir tarif bu. Firsatim oldugunda deneyecegim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik Hanifecigim, Deniz'e de cook tesekkürler! Ben ekmegini hazirladim, pisirdim:) Un miktarinda problemim oldu, birazcik yapiskan bir hamur oldu fakat mayalandikca iyilesti. 3asamada mayaladim. Simdi tadina bakmak kaldi. Yaz boyunca gittigim tüm tatlicilarda beyler light kazandibi yerken ben üzeri bol kaymakli ekmek kadayifi yedim. Bazi pastaneler mesela kis tatlisi oldugunu söylediler. Yazin bulundurmuyorlarmis, baklava verelim dediler. Baklava yemekse hic istemiyordum. Serbetli tatlilardan sadece yil boyunca özledigim ekmek tatlisi isterim dedim:)
    Cok sagolun ikinizde:)Heycanla tadacagim tadi merak edip bekliyorum!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,

    Ben hazır ekmek kadayıfı alıp da evde yapmaya bile cesaret edemezken sen hamurunu bile kendin yapmışsın. Bravo... Bu tatlı benim en sevdiğim tatlıdır, hele güzel bir kaymakla. Ama aç olmalıyım, o nedenle tatlıları yemekten önce yerim ben:-)

    YanıtlaSil
  4. slm hanife

    bende yutdisinda yasayan biri olarak sana kesinlikle katiliyorum , bende bir cok yemeklerin ve tatlilarin degerini buraya gelince anladim.Cumartesi aksami iftarda misafirlerime senin otlu cicek ekmek tarifini yaptim . cok güzel oldu.daha öncede kizlarim icin susamlisini denemistim.. herkes cok begendi. tariflerin cok lezzetli ve pratik.simdiden cok tsk ler bu kadayif tarifi icin . carsamba günü deneyecegim ve sonucu sana bildirecegim.
    sevgilerimle
    Esin calik
    frankfurt

    YanıtlaSil
  5. hanife, bravo dogrusu ,gurbetlerde harıkalar yaratıyorsun.ekmek kadayıfının ekmegını evde yapmayı hiç düşünemezdim .zaten turkıyede bile her şehirde satılmaz vede ekmegı hemen kuflenır ,tazelıgı çok önemlıdır. senın sayfanı vede hulyalar sayfasını takıp ediyorum nede olsa oglumla aynı kıtadasınız. ellerıne saglık. sevgıler FERHAN

    YanıtlaSil
  6. Süper olmuş gerçekten,elinize sağlık.Bu sene hiç ekmek kadayıfı yemediğimi farkettim.Çok güzel gerçekten..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Hanife'ciğim,
    Ellerine sağlık canım,tıpkı burdakiler gibi olmuş..Deniz'e de teşekkürler sana bu tadı tatırdığı için..Sizlerin sayesinde bizlerde bu güzel tariflerle tanışıp mutfaklarımızı şenlendirip,midelerimize adeta bayramlar ettiriyoruz.Önümüzde bayram nasılsa sitelerde tatlılardan geçilmiyor,şu aralar midelerimiz olmasa bile gözlerimiz doymaya başladı yavaştan yavaştan..Tekrardan ellerine sağlık,etkinliğin hayırlı olsun canım..Sana ve ailene tatlı kıvamında geçecek günler diliyorum.Daima sevgiyle mutlu kalın..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba hanifecim çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Hoşça kal canım.

    YanıtlaSil
  9. Hanife Mrb
    Bende siteni severek takip ediyorum,bugunki tatlini gorunceinan cok mutlu oldum.Bende yurtdisinda yasiyorum gercekten bu guzel lezzetlere hasretiz.Bu tatliyi evde yapabilmek gercekten cok guzel.bir sorum olacak...tatliyi pisirdikten sonra mi 6 bardak ilik su dokecegiz,bilgilendirirsen cok sevinirim.
    Saglicakla kal...

    Yasemin.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Hanife,
    Yurt disinda yasayan biri olarak bu tarife ne kadar sevindim bilemezsin.Sayfan benim sayfama benzedigi icin kendimi kendi sitemde yani evimde gibi hissettim.Paylastigin leziz tarif icin ne kadar tesekkur etsek azdir.En kisa zamanda yayinlayip seni linklerime alacagim.Siteleri gezerken rastladim cunku sana.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Curly'cigim,
    Seviyorsan kesinlikle tavsiye ederim, yapimida oldukca basit..

    Dilek'cigim,
    Benim ilk yogurdugum hamur oldukca sertti mesela, un farkindan dolayi buyuk olasilikla. Acarkende bira zorlandim. Ama pistikten sonra ve serbeti dokunce gereken kivama geliyor. Umarim lezzetini seveceksin, hazir alinanlar kadar basarili oluyor bence.
    Ben de gecen yaz ldukca zor bulmustum tatlicilarda. Kis tatlisidir demislerdi:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Renkler,
    Inan pisirme asamasi hic zor degil. Ben de senin gibi serbetli tatlilari acken falan yemeyi daha cok severim:)

    Merhaba Esin,
    Otlu cicek ekmek bir cok arkadasin favorisi oldu. Sevmenize cok sevindim. Susam da cok yakismistir eminim. Kadayif icin olay gelsin, umarim begenirsiniz..


    Merhaba Ferhan,
    Burada tanidim arkadaslarin neredeyse hemen hepsi tanimiyor bu tatliyi. Ev sahibime verdim dun, daha yorumunu alamadim gerci ama gullaci falan bilmiyor mesela. Mesin icin tesekkur ederim:)

    Tesekkurler Ece,

    Sevgili Gul,
    Senin ve annenin lezzetlerinin yaninda ben acemi kaliyorum:) baklavalar, el acmasi borekler...
    Guzel temennilerin icin tesekkur ederim. Sana da guzel gunler diliyorum arkadasim..

    Merhaba Perihan,
    Cok tesekkur ederim.

    Tesekkurler Yasemin,
    Tatliyi pisirdikten sonra 24 saat bekleteceksin ve daha sonra ocaga dayanikli genis bir tepside islatacaksin 6 bardak suyla. Yarim saat kadar bekleteceksin ve havluyla fazla suyu alacaksin. Daha sonra serbeti ekleyeceksin.

    Guzel yorumun icin tesekkur ederim Umran..

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Hanife,ekmek kadayıfının farklı bir dokusu oluyor.Onu seviyorum ben.Bir kez denedim.İstediğim sonucu alamadım.Tekrar denemek kısmet olmadı.Denizin ve senin bu tarifi denemeli.Ellerine sağlık.İstanbuldan sevgilerimle...
    nanelimon.

    YanıtlaSil
  14. Hanife selam,

    Ellerine saglik. Bunun haziri bile her zaman kolay kolay tutmazken ekmegini de yapmissin, ya, bravo..Ekmegi pisirmek icin kullandigin kek kalibinin buyuklugu ne kadardi acaba? Kac cmlik bir kalip kullandin? Bir de disarida satilanlar yanlis hatirlamiyorsam iki kat gibi olur, hamuru tepsiye yerlestirirken bunun icin ozel bir yerlestirme yontemi var mi? Yani sen nasil yaptin bu asamayi? Tekrar ellerine saglik, selamlar

    YanıtlaSil
  15. Bir de sormayi unuttum, maya instant filan degil, degil mi, normal kuru maya?

    YanıtlaSil
  16. hep dışarda yediğim bir tatlıdır evde yapılabileceği aklıma gelmezdi.elinize sağlık.bir an önce deneyeceğim...

    tarifname.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. Hanifecigim, Deniz in bu tarifi ulke disinda yasayan bir cok kisinin agzini tatlandiracak, ozlemini bir parca da olsa dindirecek. ıkinizin de ellerinize saglik. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Hanife,
    Yurtdisinda yasayan ben, yillar oldu bu tatlinin tadini anmayali.
    Cok sevdigim bu tatliyi sayende deneyecegim. Umarim basarili olurum.Tesekkürler.
    Stuttgarttan sevgiler Sonia...

    Müsaadenle sayfani da hemen linklerime ekliyorum.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba hanife,tatlin nefis olmus,bayram icin iyi bir tarif,ellerine saglik.
    www.blogcu.com/baharcicegi/

    YanıtlaSil
  20. Munevver'cigim,
    Bu o kadar zor bir tarif degil. Sadece un farkindan biraz zorluk yasadim, o kadar. Denersen kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Turkmen,
    Pogaca hamuru kivaminda bir hamur oldu. 23 cm lik yuvarlak kalip kullandim. Hazir olanlar sanirim pistikten sonra pasta gibi ikye kesilmis halde oluyor. Sen hamuru ikiye bolup ayri pisirebilirsin ornegin. Ama az bir hmur oldugu icin ben tek seferde pisirdim. Pistikten sonra daha buyuk bir tepside islatip serbetleyeceksin. Normal kuru maya kullandim. Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  22. Seda,
    Kolay gelsin, umarim begenirsiniz..

    Cok tesekkurler Nezaket:)

    Sevgili Sonia,
    Baglanti icin tesekkur ederim. Ben de seni linklerime eklerim:)
    Yapimi gercekten hic zor degil, kolay gelsin..

    Tesekkurler Oznur..

    YanıtlaSil
  23. Hanife naptin simdi sen.Biz aslen Afyonluyuz.Kaymak ve kadayifin ana vatininda.Muhtesem yaparlar orada.Hele birde visnelisi vardri meshur...off.

    Senin tatli harika gorunuyor.Gercekten bize bayram olucak.Denemek hasret gidermek gerek.

    Bu arada bugun yeni birsey ekledim.Kulaklarin cinladimi bilmem.Bir ara bakiver...Sevgilerimle

    Ellerine saglik.

    Gulenay

    YanıtlaSil
  24. Hanifecigim ellerine saglik..Biz de yeni bitirdik burasi cok soguk oldugundan tatli krizine giriyoruz.

    Eger bir daha yapisinda ellerin bulasik halde iken(hamur sertken) hamuru tepsiye dosersen,pistikten sonra daha kati olur ve serbeti cekince senin ayni obur fotograftaki gibi bir kadayif elde edebilirsin. Sanirim belkide yasadigin sorun un farki degil Hanifecigim...

    Yani, diyecegim hamuru ne kadar kati olursa serbetlendikten sonra o kadar daha dik bir tatli oluyor.

    Nefis olmus ellerine saglik tekrar...Hadi kadayif ozlemimiz de bitti. Yerken sen de benim gibi bir geleneksel tatlinin degeri daha anladin mi? Turkiye'de olsak aklimiza gelmez degil mi kadayif yiyelim diye.

    Ah su kahrolasi gurbet!

    YanıtlaSil
  25. Allaaaaah, en sevdiğim tatlı. Biraz yanmış gibi ve iyice ağdalanmışını gördüğüm yerde... Afyonlu Gülenay'ın dediği vişnelisi de muhteşem oluyor. İstanbul'da sucukçular satıyor. Hani var ya Afyon Cumhuriyet ve İpek sucukçularının fast food dükkanları.

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Gulenay,
    Biz de Usak'liyiz. Yakiniz yani. Gecen sene kardesim benim icin Afyon'dan getirtmisti ekmek kadayifini. Belki o yazimi da okumussundur. Ben visnelisini cok erak ettim. NAsil oluyor, tarifi verebilir misin??
    Bu arada sayfanada hemen bakacagim:)

    Deniz'cigim,
    Benim ilk yaptigim hamuru digerine yedirme asamasinda cok sertti hamur, o yuzden sutu ekledim. Asil hamur cok yumusak degildi, manti hamuru kivamindaydi sanki, boyle mi olmali o asil kivami??
    TArifi pyalsatigin icin yeniden cok tesekkurler. Ne cok dua aldin bu sayede:)

    Bahsettigin dukkanlari ne yazik ki bilmiyorum Oya'cigim. O zamanlar bu kadar mutfaga duskun degildim de o yzuden belki. Su visnelyi pek merak ettim, eminim guzeldir:)

    YanıtlaSil
  27. deli olucagim internetimde sorun oldugunda kac keredir yazicam yazamiyorum sana yorum gelip bakiyorumn ama yazmaiyorum su word verification yerinde wordlar cikmiyor deli oldum yaa sanirim bende sorun baksana bir yigin yorum almissin baskalrinda olsa yazamazdi herkez benim internetimde bir sapiklik vra bugunlerde
    her neyse cok uzattim vala harika bir numara ile harika gozukuyor kizim ne kadar canim cekti bir bilsen tadi nasil? cesaret edip yapayimmi ? valla oyle bir guzel gozkuyorku ama insan cesaret edmemiyor bak cokelek harika oldu bunuda deneyim yanliz birsey sorucam bu hamuru yaptiktan sonra 24 saat beklemisin bunu dolapta mi tuttun? birde acaba 24 deyilde bir hafta tutsan ne olur buzlukta yine guzel olurmu? ne dersin?

    YanıtlaSil
  28. Hanife merhaba tekrardan,

    Baligi elbette begendik.Hali hazirda ufak bir paket pesto buzlugumda bekliyor.Ben bu sosubirde maydonozla deniyecegim...Isin guzeli esim benden daha cok begendi.Cok saol pesto esittir bana Hanife oldu:))

    Bu arada Visneli kadayifi hic bilemiyorum.Hazir yerdik.Trde ismarlamrim ama yapamasamda...:)O basitime gelir.Hzircak yeriz.
    Ama kesinlikle gidersen Afyon'a Ikbal tesislerinde her ikisinide ye.Ben birini siparsi etsem aklim digerinde kaliyor yada tersi oluyor.Koca bir dilim kadayyif ve kalip gibi bir kaymak.Ne kadar yesemde icimi baymiyor..Isin sirri burda galiba...
    Tarif icin tekrar teskkurler.

    Bu arada ramazan sonrasi pestolu degisik bir tavuk yarifi deniycem.BEnde sana gonderirim onu...

    HAdi kalsaglicakla..

    Gulenay

    YanıtlaSil
  29. Hanifecim,
    aslinda ekmek kadayiften biraz uzak dururum.
    Ama senin o muhtesem tatlini görünce mutlaka yine bi denemem gerektigini düsündüm.
    Ellerine saglik!
    Saygilar

    YanıtlaSil
  30. harika bir tatlı olmuş, dondurmayla da süper olur. ellerine sağlık, hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  31. bu guzelligi sevmeyen varmidir acaba :)

    YanıtlaSil
  32. Bizde de ekmek kadayıfını babam çok güzel yapar.Üstünde de bolca kaymakla harika olur.Seninki de süper olmuş Hanife'ciğim ellerine sağlık.
    Kandiliniz mübarek olsun Hanife'ciğim.

    YanıtlaSil
  33. Asya'cigim,
    Yapimi hic zor degil gercekten, dene bence. Cokelekten daha kolay en azindan:)
    Pistikten sonra 1 gun disarda bekleyecek, oda sicakliginda, kurumasi icin. Serbetlemeden once kurumasi sart. Ama sen pisirip kurutursun boyle, daha sonra buzluga atabilirsin eger hemen kullanmayacaksan. Mutlaka yap Asya'cigim, bayilacaksin:))

    Sevgili Gulenay,
    Dun senin sayfanda gordum canim cekti, simdi disari cikip fileto balik almaya useniyorum, yoksa hemen yapacagim ben de. Pestoyu ben daha degisik otlarla denemedim, ama mor feslegenle de guzel olur diye dusunuyorum, kokusu biraz fazla olur sanki. Begendiginize cok sevindim.
    Gelecek yil oralara gidecegim buyuk olasilikla, visneliyi deneyelim bakalim:)

    YanıtlaSil
  34. Sevgili Arife,
    Serbetli tatlilari ben cok sIk pisirmem, olunca yiyorum cunku:) Kalorisi cok fazla, ama arada kacamaklar fenaz olmaz bence. Kaymak agirligini aliyor yerken ama kalorisine kalori katiyor:)

    Merhaba Yildiz,
    Ben gecen yil pisirdigimde dondurmayla denemistim, o da cok guzel yakismisti..

    Haklisin Buskuutcuk:)

    Beyhan'cigim,
    Babalarimizin ortak bir ozelligi var o zaman. Babam da tel kadayifi muhtesem yapar, ozel tepsileri falan vardir onun icin.
    Senin ve ailenin de kandili mubarek olsun. Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  35. Sevgili Hanife'ciğim,
    Kadir gecen ve kutlu olsun,Allah tüm dualarını kabul etsin..AMİN..

    Sana ve ailene bol enerjili,neşeli ve mutlu bir hafta sonu diliyorum.

    Kutlamalar bitmiyor kusuruma bakma tatlı Hanifeciğim,naif ve nazik arkadaşım benim..

    Senin ve ailenin orda ki bizden olan arkadaşlarının da ŞEKER BAYRAMLARINI KUTLAYIP,ÇOK BAYRAMLARA NAİL OLURSUNUZ HEP BİRLİKTE DİYORUM..Ağzınız hep tatlı,günleriniz neşeli,yüreğiniz hep sevgi ve çoşkulu olsun..Sevgiler sana güzel Vatan'ından Tatlı Hanife'ciğim..

    YanıtlaSil
  36. Merhaba Gul,
    Guzel ve samimi mesajlarin icin cok tesekkur ederim. Cok incesin.
    Allah senin de dularaini kabul etsin.
    Ben de sana ailenle ve sevdiklerinle gecirecegin guzel bir bayram diliyorum, iyi hafta sonlari..

    YanıtlaSil
  37. Hanifecigim iyi bayramlar sanada umarim guzel bir bayram olur gerci toronda da bir baska oluyor bayrami ben nerdeyse 19 yil olucak kanadada yasiyali ilk defa orada tattim gercek bayrami bayram gibi oldu
    benim apartmanda 15 turk ailesi vardi ve cogu denizlili birgun toplandik bende hic unutmam gul tatlisi dilber dudagi baklava kalbura basma borekler yemekler daha aklina ne geldiyse yaptik bayram sabahi erkekler toplandilar camiye gittiler
    ben evde kalip kahvaltiyi haziladim oyleye dogru apartmanin turk cocuklari geldi el opmeye onlar gitti gencler geldi el opmeye okadar guzeldi ki anlatmam oturdular esim ve ben sohbett ettik bir saat sonra kalktilar daha sonra bizler yeni geldik o apartmana diye bizim yasitlarimiz bizi ziyaret geldilerbiraz kucukler evli ciftler ama nasil bir gosrsen biri gidiyor misafirimin biri geliyordu ilk defa hayatimda bukadar cok birgunde misafir agirlamistim aksam oldu ee sira bize geldi dedim esime hadi apartmandaki buyuklere sira halinde o gece 3 kapi yaptik inanilmaz birseydi hala anlatirken yuzum gulumseme oluyor inan torontada bir baskaydi bayram ilk defa orada bayrami tattim
    burada yine aksine malesef bir sey yok herkez calsiyor allahtan edim izin aldi bakalim ne yapicaz sanirim araplarin bayramlastiklari yere gideriz bizde..

    YanıtlaSil
  38. Hanife'cim ,
    Simdiden bayramin tebrik eferim.Hazir oglum uyumusken yazayim istedim...Dis ciakriyrouz delirmece...

    HAdi kalsaglicakla
    Gulenay

    YanıtlaSil
  39. Huzur dolu bayramlar diliyorum sevdiklerinizle beraber...

    Selam&Sevgiler

    YanıtlaSil
  40. ACIL CEVP PLS:)

    Hanife'cim,
    Canm nasipse senin cokelegi deniycem suan gece sutum kayniyor.Sorayacagim sey su.Tereyegi kismi..Nasil ekleyecegim.Tereyegi kati olucakta elimle mi yediriciem,yumusamismi nasil?o kismini aciklarsan sevinirim...sevgilericmle..

    Gulenay

    YanıtlaSil
  41. Arkadaslar hasta oldugumdan mesajlariniza bakamadim iki gunudr.
    Guzel tebikleriniz icin cok tesekkurler..
    Gulenaycim,
    Tereyagini oda sicakliginda ekle, yani erimiz olmasin, elinle yumusatacak kivaminda olsun.. Kolay gelsin canim.

    YanıtlaSil
  42. Sevgili Hanife,
    Öncelikle geçmişler olsun canım..
    Senin ve ailenin bayramını kutlayıp, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar diliyorum tüm sevdiklerinle... Sevgiler

    YanıtlaSil
  43. sevgili Hanife,
    Senin ve ailenin bayramı kutlu olsun, daha nice güzel bayramlara..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  44. Hanife'ciğim merhaba,
    Ekmek kadayıfına bayılırım. Tarif de nefis ellerine sağlık.

    Ben bir haftadır izindeydim. Küçük Evin Mutfağı'nı da biraz ihmal ettim. Hergün bir arkadaşta kahvaltıdaydım. Müthiş keyif aldım. Mesajını da ancak bugün görebildim. Eksik olma...
    Bir ara uğra. Bak kim var bizim mutfakta.
    Bu arada senin ve ailenin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Sevgilerimle, Pınar

    YanıtlaSil
  45. Hanife'cim,
    Sonucu bildireyimmi?harikaa oldu.(cokelek)Evet uzun suruyor ama sonuca deger.Bugun yedik resmini cektim siteme koyucem ilerki gunlerde.Bu arada pita pizzanida denedim.Yani bilemiyoum bir yarisma olsa sitende denenleri gostern sanki ben kazanicam.Naoayim damak tadima cok uygunlar...hadi cok saol.Operim.

    YanıtlaSil
  46. Sevgili Gul ve Sevda,
    Cok tesekkurler.

    Pinar'cigim,
    Guzel kizini koymussun siteye, bayildim:)

    Gulenay,
    Elerine saglik. Cok sevindim begendiginize.
    Gorusmek uzere..

    YanıtlaSil
  47. Merhabalar Hanife hanım. Ben ekmek kadayıfı yapmak istiyorum. Küçük bir ilçede yaşadığım için hiç kuru maya bulamadım. Sadece yaş maya buldum.Acaba yaş maya kullansam olurmu? Olursa nekadar yaş maya kullanmalıyım? şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  48. Nilay merhaba,
    Soruna cok gec cevap verdigim icin kusura bakma ne olur.
    http://www.pakmaya.com.tr/tarifler/yasmaya.htm

    Buradaki sayfadan kuru mayanin 2 kati kadar yas maya kullanamk gerektigi yaziyor. Sayende bir sey daha ogrenmis oldum..
    Umarim tarifin basarili olur ve geciken cevabimi okursun:)

    YanıtlaSil
  49. Tebrik ederim harika

    YanıtlaSil
  50. Selamlar . Tarif icin cok teskkürler. Bayilirim Ekmek kadayifina . Istanbuluma her gidisimde mutlaka yer gelirdim ama bu sefer yiyememistim :)) ve her aklima geldiginde pismanlik yasiyorum :( Insallah tutturabilirim. Cok teskkürler sayfanizi ekledim . Müsait oldugum en yakin zamanda tarifi yapicagim. Paylastiginiz icin cok teskkürler.

    Güzel Günler
    Sevgiler
    Azide Y.

    YanıtlaSil
  51. Tesekkurler Azide.
    Umarim tarifi begenirsiniz. Tarif sayesinde Deniz bolca dua aldi hepimizden, ne guzel:)

    YanıtlaSil
  52. kayinvalidemle oturduk, ekmek kadayifinin serbeti nasil oluyorduyu ariyorduk ki.. ben dedim yahu neden bunun kadayifinida hazir aliyoruz, yokmu bunun yapilisini anlatan birileri dedim. ve seni buldum :) teeeeeeeeeeee 2006 yilinda yazmissin oysaki.. anca nasip olmus bana bulmak demekki :) simdi kenara not ediyorum. en kisa zamanda deneyecegim bakalim basarili olacakmiyim :) ellerine saglik1

    YanıtlaSil
  53. Tarifi umarim begenirsiniz Yasemin.
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver