Pastirmali Pide & Pirasali Borek
Gecen hafta biraz 'hamur isi yogun' bir haftaydi. Hamaratligim mi tuttu, yoksa uzun suredir yemiyorduk da cok mu ozledik bilmem, ama iyi de ettik hani:) Oyle ozel bir tarif yok yanliz! Ilki krema-tereyag* ile yogurdugum hamurdan yaptigim pastirma ve peynirli pide. * Simdi krema-tereyag ne olabilir diye soracaksiniz. Anlatayim; Gecenlerde aldigim kremayi tatli ustu icin cirparken birden kesildigini farkettim. Altta sarimtirak, tereyagimsi malzeme, ustu sut. Cirpiyorum ama hic birsey degismiyor. Bilmiyorum, neden oldu. Bilenleriniz var mi?? Krema neden kesilir? Neyse malzeme daha sonra hamur icinde kullanilmak uzere dolabin ust katina yerlestirildi. Gecenlerde baktim vadesi neredeyse dolacak, hemen bir hamur yogurdum. Sadece kesik krema ve biraz suyla. Ilik suda erittim mayayi. Kabarinca krema, biraz daha su ve basladim yogurmaya. Guzel bir hamur oldu, bolca kabardi. Pide seklinde acip, once iki dilim pastirma ve ustune cedar ve beyaz peynir rendesi. Harika kokular ve mis gibi pa...