Bir Tarif Arastirmasi Uzerine
Hic aklimda yokken boyle bir yazi yazmami gerektirecek olay bayagi bir guldurdu beni. Gunlerdir Julia Child ile yatip kalkiyorum. Hele de su Julie&Julia filminden sonra daha bir beter oldum. Bu devasa ve tok sesli bayanin su pek meshur Boeuf Bourguignon tarifini deneyecegim, soyle bol bir vaktim oldugunda. Ama tabi kolay is degil, oyle internetden bulunmus basit bir tarif degil bu. Julia Child yani. Hakkini vermek lazim. Once malzemeleri iyi secmek gerek, tarifte verilenleri almak gerek. Yani evde yok, ya da almayi unutmusum diye arnavut sogani yerine sari sogan kullanamam bu tarifte. Hemen her tarifte yaptigini, kendi kafasina ve damak zevkine gore degistirme isini bunda yapamayacagi icin, Hanife hanim malzemeleri liste yapip oyle cikmali alisverise. En basta bahsettigim su komik olay ise malzeme listesinde gecen 'bacon' icin yaptigim arastirmayla ilgili. Malumunuz bacon domuz pastirmasi. Yerine bir an icin 'turkey bacon' kullanirim diye dusundum. Bu tarif illa as...