Milfoylu Iki Tarif
Milfoy hamuruyla yapilan hersey ne kadar leziz oluyor degil mi?? Tabii icindeki yag miktarini dusunmezsek:) Bildigimiz, yaprak hamur seklinde milfoye burada hic rastlamadim. Montreal'de bir Arap marketinde bulabiliyorduk, her ne kadar ucuk paralar odesek de. Burada satilanlar kalin, kare seklinde hamur topagi seklinde. Kendiniz acip, istediginiz sekilde kesip kullanabiliyorsunuz. Ben daha once bu tarifte kullanmistim. Simdi ki boreklerimin hamurunu firinda calisan bir komsum getirdi, sagolsun. Son kalan parcalari Sermin'in tavsiyesiyle incecik acip tepsiye yaydim, yufka borek gibi. Sadece 3 kat yaptim ve harika oldu.. Ucgen seklinde yapilanlarin ici hep hamur gibi gelirdi bana, bu ince acildigindan gayet guzel pismisti. Son kalan parcayi, tatli olarak ne yaparim diye dusunurken ortaya cikarttim. Krem peynir ve pudra sekerini karistirdim ve hamurun icine koydum. Ben ne guzel birsey kesfetim diye sevinirken, ici yine krem peynirli ve sekerli boreklerden satildigini ogrendim....