Karidesli Noodle Corbasi
Hanife hanim usulu Japon usulu noodle corba:) Degisik yemekleri, farkli kulturlere ait tarifleri denemeyi ve elbette ki yemeyi seviyorum. Icinde asla yiyemecegim seyler yoksa yeni lezzetlere acigim. Sevdigim mutfaklar icinde de Japon, Cin ve Hint mutfagi once gelir. Japon mutfaginin Noodle'i ise en favorilerdendir. Bu corba tamamiyla benim usul, oyle tarif falan arastirmdan yaptigim bir tarif oldu. Yoksa klasik corbalarin icine girmesi gerekli bazi soslar, ne bileyim sirkeler falan eklemeden, sadece aroma olarak Miso ezmesi kullandigim, buzdolabinda ne sebze varsa onunla tatlandirdigim bir corba oldu. Elinde malzemesi olanlar icin fikir olsun diye tarifi paylasiyorum, belki siz baska lezzetlerle zenginlestirebilirsiniz. Miso yerine pekala balik soslari, hatta tek basina kaliteli bir soya sosu bile yetebilir. Malzemeler; - 200 gr taze udon noodle, ya da sevdiginiz herhangi bir cins - 350 gr taze ya da dondurulmus karides - 1 adet pirasa, beyaz kismis incecik kiyilmis - 2 yemek kasig...