Otlu Cicek Ekmek
Bu ekmegi 2-3 yil kadar once neredeyse haftada birkac kez yapardim. Gecen gun aklima geldi, bu kez ekmek yapma makinasinda yogurdum hamurumu. Hamurun kivami daha guzel oldu sanki. Mayali hamuru uzun sure yogurmak cok onemli, hamurun kivami icin. Ben bu kez makinada yaptigim icin daha az yoruldum, ama hamuru ellemek zevkini makinadan sonra sekil verdirirken bol bol tattim. Tarif cok basit, ben normal ekmek unu kullandim, kepekli unla da pekala olabilir, hatta belki yari yariya karisitirarak. Ekmegin disina eklenen baharatin bir kismi hamurun ununa karistirilip icine de eklenebilir. Bu kez ben hamuru sade yaptim. Malzemeler; 1 su bardagi=1 kap - 1 su bardagi ilik su - 2 tatli kasigi seker - 1,5 tatli kasigi tuz - 3 su bardagi un - 2 tatli kasigi maya - 1/2 cay bardagi zeytinyagi - herbirinden 2 tatli kasigi kadar; kekik, kuru nane, kuru maydanoz, feslegen Yapilisi: - Ben makinada yaptigim icin yukardaki malzemeleri (baharatlar ve yag haric) sirasiyla makinaya koyup, yogurma kodunda cali...