Cikolatali ve Bogurtlenli Semifredo
Yeni yil icin ozel tariflerin yayinlandigi bir dergiden aldigim bu tarifi, taa o zamanlar yapmistim aslinda. Hazir havalarin isildamaya basladigi su gunlerde serin bir yaz tatlisi olarak tarifi yayinlayayim dedim. Yoksa kis sogugunda belki cok ilgi gormezdi degil mi? Ben yaninda kekle ya da meyvayla yemegi daha cok sevdim. Kremayi sade olarak sevmediginden olsa gerek, sade biraz agir geldi. Siz de kek ya da meyveli tatlilar yaninda servis yapabilirsiniz. Semifredo Italyanca bir kelime, dondurma gibi tam donmamis yari kremamsi tatlilara verilen bir isim. Bu isim icin Turkcede bir karsilik var mi bilemiyorum, o yuzden aslinda oldugu gibi yazdim ben de. Malzemeler; - 300 gr dondurulmus ya da 2 kap taze bogurtlen - 5 yumurta sarisi - 1/3 kap=75 ml. portakal likoru - 1 yemek kasigi sut - 1 cay kasigi vanilya - 1/2 kap seker - 90 gr aci cikolata - 500 ml= 2 kap krema (heavy cream) Yapilisi; - Baton kek icin kullanilan kalibi (2 lt) plastik saranla, kabin disina sarkacak sekilde kaplayin. Kal...