Muzlu Strudel

Bu tarifi yine elimdeki fransizca yemek tarifleri dergilerimden buldum. Aslinda pismis meyvalarla yapilan tatlilari pek sevmem ama yinede denedim. Cikolatali tad harika ama yinede muzu taze yemeyi tercifh ederim. Bende yufkasini ve cikolatasini yedim. Ege`de muzlarini:))
Ege pismis muza bayildi..
Bir tanesinide armutla denedim. Muzluya gore daha cok sevdim armutlusunu.. Zaten tarifte de muz yerine cabuk pisebilen meyvalarda kullanilabilir diye belirtiliyor..
Malzemeler;
- 4 adet yufka (filo) Turk yufkasi ile olabilirmi bilemiyorum. Ama daha kalin oldugundan tek kat olarak yapilmasi gerekir.Yada hazir baklava yufkalari kullanilabilir.
- 3 yemek kasigi tereyag , erimis
- 4 ergin muz
- 120 gr yari-sekerli cikolata, rendelenmis
- 1 yumurta(ben eklemedim)
- pudra sekeri

Yapilisi;
- Firininizi 220 C ye ayarlayin. Firin tepsisine yagli kagit serin
- Bir adet yufkayi tezgaha serin ve bir firca yardimi ile yaglayin. Ikinci yufkayi uzerine serin.
- 2 adet muzu uzunlamasina da yufkanin uzerine yerlestirin. Cikolata rendesi serpin. Yanlarini kapatarak sigara boregi sarar gibi sarin.
- Diger kalan yufkalar icinde ayni islemi yapin.
- Uzerlerine cirpilmis yumurtayi surun.
- Keskin bir bicak yardimi ile strudeli uzunlamasina kesin. (resimdeki gibi)
- 12- 15 dk kadar yada uzeri kizarana kadar pisirin. Sosuduktan sonra uzerine pudra sekeri serpin..
Afiyet Olsun..
Hanifecigim bu gunde gene harika seyler yapmisin.Bunu mutlaka denemeli elmali olurmu acaba?goruntu bir harika ellerine saglik
YanıtlaSilsebnem
Merhaba Sebnemcim..
YanıtlaSilElamayla olur tabii. Ama biraz ergin elma olsa daha iyi Tatli ve yumusak meyva daha iyi olur sanirim..
Optum canim..
hanife cok guzel gorunuyor, ellerine saglik, benimde tatli ile aram pek hos degil ama evde erkek sayisi cogunlukta olunca hepside tatliya duskun, senin tarifinide deneyecegim onlar icin ,
YanıtlaSiltesekkurler ..
zeynep tore
Merhaba Zeynepcim...
YanıtlaSilDenersen umarim begenirsiniz..
Sevgiyle.....