Kocaman Lezzet
Televizyonda gormustum bu sandvicin tarifini, hangi asci yapmisti simdi hatirlamiyorum ama bayagi uzun bir zaman gecti uzerinden. Ne zamandir aklimdaydi, bugun denerim, yarin denerim derken aylar gecti. Neredeyse lezzetli patlicanlar tukenecek, ben ancak yaptim. Siz denemek isterseniz sakin benim gibi gec kalmayin derim. Muthis bir tad bu, sebze yemeklerini seviyorsaniz tam size gore..
Malzemeler:
- 1 adet buyuk yuvarlak ekmek
- 2 adet patlican
- 2 adet kabak
- 1 adet kirmizi biber
- 1-2 adet domates
- 100 gr kadar beyaz peynir
- 100 gr kadar ricotto ya da cokelek
- 7-8 dal maydanoz
- damak zevkinize gore taze nane, dereotu vb. ve diger baharatlar
Yapilisi;
Ekmegin ust kabugunu zedelemeden dikkatlice keskin bir bicakla siyirin ve alin. Alttaki fotografda gordugunuz gibi, yumusak yerlerini alip bir kenara ayirin (kofte icin ideal). Yani ekmekden buyuk bir tabak elde edin.
Patlicanlari alacali soyun ve tuzlayin. Kabaklari uzunlamasina dilimleyin. Biberleri de uzun uzun dilimleyin. Tum sebzeleri fircayla yaglayin ve buradaki gibi pisirin. En son yuvarlak dilimlediginiz domatesleri 2-3 dk kadar pisirin. Rendelediginiz peyniri ricotta ile karistirin. Ince kiydiginiz maydanozu ekleyin.
Ekmegin icine sirasiyla patlican, biber ve kabaklari siralayin. Peyniri sebzelerin uzerine yayin. Domatesleri yerlestirin.
Ben bir kac yesil biber daha kizartip ekledim. Siz de arzunuza gore dereotu, taze nane ve cesitli baharatlar serpebilirsiniz.
Ekmegin ayirdiginiz ust kabugunu sandvicinizin uzerine kapatin ve uzerine agirlik koyarak bir sure (1 saat kadar) buzdolabinda bekletin.
Firinda bir miktar isitip, (benimkiler biraz uzun kaldilar:) aman siz dikkat edin) pizza gibi dilimleyip servis yapin....
Afiyet Olsun.
Çok lezzetli eminim , ben böyle ekmek arası tariflere bayılıyorum...
YanıtlaSilKesinlikle cok lezzetli Asli'cigim.
YanıtlaSilDene cok seveceksin mutlaka.
hanife bu çok güzel olmuş :)
YanıtlaSilben sebzeli herşeyi çok severim..ellerine sağlık..mutlaka deneyeceğim :)
hanife çok hoş olmuştur tadı muhakkak. eline sağlık. doyurucu ve lezzetli mımmmhh..
YanıtlaSilMmmm, kocaman bir ekmek dolması!!! Annem bunun çeşitli versiyonlarını yapar zaman zaman. Çok severim! Ellerine sağlık Hanife.
YanıtlaSilBen hatırladım tarifin sahibini. Şu yarım saatte 3-4 çeşit yemek hazırlayan kız yapmıştı. Hep hazır gıdalar kullandığı için pek sevmem tariflerini. Sen benim favorilerimden birini denemişsin. Ne güzel görünüyor, değil mi? Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine saglik Hanife cok nefis görünüyor. Calzone'nin kolay yapilir versiyonu fakat cok lezziz bir durusu var. Bizde isteriz simdi bundan ;)
YanıtlaSilMerhaba Arkadaslar,
YanıtlaSilBu tarifi denerseniz gercekten seveceksiniz. Etden baska yenegi cok istahli yemeyen esim bile bayildi lezzetine.
Gulsen, keske buradan ikram edebilme olasiligimiz olsa, ne hos olur degil mi?
Burcu, yapan asciyi gercekten hatirlamiyorum..Ama bir frnasiz asciydi sanirim..
Tesekkurler ve guzel gunler..
Ah ah ah, şimdi halim olacaktı ki kalkıp bunlardan yapıp yiyecektim. Elimde bitki çayı şimdi bunları okuyorum, okumasam mı acaba?
YanıtlaSilBu fikir tam bize göre Hanife, anımsattığın için sağol. Ankara'dayken içi ızgara soğan, patlıcan ve bol domatesli sarımsaklısını yerdik eşimle bir yerde ama şimdi ismini hatırlamıyorum. Ümitköy'de bir yerdeydi. Artık yaparız bunu biz, sağol.
Ben de yorgun ve acken bu sayfalara bakmiyorum, kotu oluyorum cok:)
YanıtlaSilSogan ve sarimsagida biraz kozleyip koyabiliriz aslinda bunun icine. Hepsi yakisir bence.